Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sašíí jo s těma čípky jsme to měli stejně
letěli do koše
tohle je od Energy jak třeba Gynex a s tím mám ty zkušenosti dobré. Zkoušela jsem bachovky a to teda nic, ale stříkám mu to pořád
já už se na ten okamžik taky těším
a co kdyby k ní zkusil pár nocí vstávat chlap, třeba to prostě na tebe jen zkouší. Našemu rostou zuby od tří měsíců neustále
akorát jich má zatím jen sedm tak nevím nevím
ale jo když fakt rostou, tak ten spánek chápu, akorát není pak žádná změna když nerostou. Teď čtu, že tátu nechce.
to třeba my teď zkoušeli poprvé a úplně v pohodě. Jednou s ním spala moje mamka a to neprošlo. Ale je fakt, že tatínek i uspává a proto si myslím, že mu v noci nevadí. Zkuste ať jde taťka uspávat, ať si zvyká
musíš si někdy odpočinout. Já se většinou dospávám o víkendu ráno ![]()
Zažila jsem s dcerkou, budila se, řvala, nebyla k utišení. Vytáhla jsem opět kočár se sedací korbičkou, kterou jsem dala co nejvíc do lehu. Vždycky se ráda vozila, tak jsem jí řekla, že když jí v noci nebude dobře nebo se bude něčeho bát, že ji pohoupu v kočárku. A dělala jsem to. Řevy se zkrátily, rychle se nechala uhoupat. Buď jsem ji pak přendala do postele a nebo, když se mi opakovaně budila, sundala jsem celou tu korbičku na zem a podepřela ji polštářem, aby byla stabilní. Několikrát v ní takto spala až do rána. Pak začala spát zase dobře a kočár šel zas do sklepa. V každém případě to prostě jednou přejde, ale naprosto souhlasím s tím, že ty noční řevy jsou něco strašného (hlavně v paneláku
).
Omlouvám se, ale já jsem tak ráda, že v tom nejsem sama
Jako bych četla můj scénář. Taky zkouším o víkendu, že jde k malýmu manžel, ale taky ho nechce a řve ještě víc. Ale nedávno se to podařilo, že jsem měla noc sama pro sebe v obýváku, ale stejně ho slyší člověk plakat a moc mu to nejde spát. Ráda bych něco poradila, ale sama nevím co. Ještě jsem četla přendat postýlku ( postel) na jinou stranu kvůli vlnam co tam můžou být, dali jsme ji jinak a stejně nic. Ale dali jsme menší světýlko než měl a to se mi zdá, že je lepší.
@Blanche8y teď pořídili zatemňovací závěsy, kvůli usínání a super
jinak noci stále nic moc. Bude mu teda teprve rok a čtyři měsíce. Zkuste ať táta i uspává, proto si myslím, že našemu nevadí když s ním spí
aspoň jednou za čas je to fajn.
@anavi13 Už jsme to několikrát zkoušeli, že ho jde uspat on, ale to je takový řev, že to nevydržím a jdu tam, má úplný hysterak. A v noci k němu nechodí, protože vstává ve tři ráno a o víkendu chci, aby se vyspal, ale nějakou sobotu k němu jde, jednou se podařilo, že ho vzal a po druhý k němu nešel ani z tý postýlky..se mnou spí v posteli, tak od tý půlnoci, včera se teda podařilo, že šel ke mě až ve 4. Když mu byl cca rok, tak chodil pravidelně až k ránu, teď už to kolem ty půlnoci. Pořád se mu to mění, někdy po dvouhodinovem spánku chce mě a mlíko, někdy po čtyřech..když jsme byli na chalupě, tak vydržel pět hodin, dal si mlíko a spal dalších pět..tak jestli mu u nás něco vadí a nebo byl z tý chalupy hodně unaveny jak lítám celý dny až do večera…jooo je to boj..už jako miminko špatně spal.. říkali počkej po roce bude líp..a nic..ale je pravda, že po roce spinkal dvě celý noci a pak se to vrátilo..teď doufám, že po těch dvou letech se to zlepší..teď je mu 20m.
@Blanche8 můj chlap si ho na to uspávání získal tak, že s ním prvně dělal v postýlce kraviny a pak ho zklidní a dítě usne
jako kolikrát mám pocit, že pokojíček vyletí do vzduchu a nebo se udusí smíchem.
ale jde to. Můj spí teda v pokojíčku a já se za ním přesouvám po prvním vzbuzení. Spí v postýlce, nesnáší omezený prostor. Nikdy jsme spolu v posteli nespali. Ten spánek se u nás taky pořád mění. Teď aktuálně je to zatím asi nejlepší co to bylo, ale budí se mi už před půlnocí a to mi nevyhovuje. Občas spí i přes tu půlnoc a to je fajn. Co s tím taky netuším. Jídlem, pohybem to není. Už jsem si to i zapisovala. Usíná kolem sedmé večer, pak se budí v jedenáct, ve tři a o půl šesté vstává. To jsou aktuální tři noci
přes den spí hodinu a půl
to je teď největší změna a usíná sám v postýlce ( odmítá sám od sebe nosítko na uspávání- sám ze dne na den bez učení. Ale ten den jsem zjistila, že jsem těhotná, tak to asi vycítil
). Já prý spala blbě do tří let, takže se mi to asi vrací
![]()
@anavi13 Máme to dost podobný, u nás je taky častá ta půlnoc, ale on chodí spát tak v půl deváty…ale taky jsme to měli mezi sednou a osmou a teď je to mezi osmou a devátou…a vstává kolem sedmé…tu půl šestou už jsme taky měli pár měsíců a naštěstí to už není
Zítra jedeme na chalupu, tak jsem zvědavá jak tam bude spát, pak dám vědět
Jeee ty už jsi těhotná? ![]()
@Blanche8 jojo už jo
teprve v devátém týdnu. Je to mazec s takovým nespavcem, ale mohlo by být hůře. Aspoň nevyjdu že cviku
já doufám, že ty spánky ještě promění. To, že chodí spát v sedum mi moc vyhovuje a to ráno teda ne, ale co s tím nadělám. Jeden týden vstával až o půl sedmé, ale čím to bylo netuším
není třeba na chalupě chladněji ![]()
@anavi13 tak to moc gratuluji
My se taky snažíme o druhý a zatím nic, asi někdo nahoře ví proč si dává to druhý na čas
Syn je jak nespavec, tak divoch
Na dnešek noc byla zase krize a k ránu i pročurany..někdo to tu řešil, že to ty kluci mají, že jsou pak pročurany nahoru..tak to máme často..já si říkám, že no budí pročurany pleny..on normálně hodně pije a i čůrá a jak má ještě v noci dvě mlíka, tak ne to začarovaný kruh..a jinak na ty chalupě je možný, že tam bylo chladněji než doma..ale doma spime s otevřeným oknem…malej pořád odkrytý… uvdime jak bude spát dneska
A jakou jste měli vy noc? ![]()
@Blanche8 ono to miminko přijde
já na podzim otěhotněla víceméně neplánovaně a potratila a teď jsme se snažili už s léky, mám málo progesteronu a trvalo to jen čtyři měsíce
o syna jsme se snažili i s jedním potratem patnáct měsíců, takže radost veliká, že to šlo rychleji.
tak to měli úplně stejnou noc i s tou plenou
asi erupce na Slunci
zkus koupit o číslo větší plenky, nám to dost pomohlo. A v mléku ho šidím
má 180ml na spaní, pak v jedenáct jen tři odměrky a dávám cca 120ml vody, ve tři 180ml a ráno už nic. Každopádně já zkoušela přebalovat i v noci, ale on se pořádně vyčůrá až když ráno vstane, takže to bylo k ničemu. Většinou přebalím hned ráno v posteli. Odkopaný je taky pořád, na usínání nesmí být přikrytý vůbec ![]()
@anavi13 píše:
@Blanche8 ono to miminko přijdejá na podzim otěhotněla víceméně neplánovaně a potratila a teď jsme se snažili už s léky, mám málo progesteronu a trvalo to jen čtyři měsíce
o syna jsme se snažili i s jedním potratem patnáct měsíců, takže radost veliká, že to šlo rychleji.
tak to měli úplně stejnou noc i s tou plenou
asi erupce na Slunci
zkus koupit o číslo větší plenky, nám to dost pomohlo. A v mléku ho šidím
má 180ml na spaní, pak v jedenáct jen tři odměrky a dávám cca 120ml vody, ve tři 180ml a ráno už nic. Každopádně já zkoušela přebalovat i v noci, ale on se pořádně vyčůrá až když ráno vstane, takže to bylo k ničemu. Většinou přebalím hned ráno v posteli. Odkopaný je taky pořád, na usínání nesmí být přikrytý vůbec
Ahaa, tak to jste si taky užili svý…nám malej vyšel na pátý pokus a to jsem si myslela jak je to dlouho a teď je to 10m a nic, v úterý jdu na hormonální profil, nikdy jsem si nemyslela, že to takhle budu muset řešit…
Jo ty plenky asi zkusíme, má Sovičky 4+, ty se nám osvědčily nejlíp, ale stejně.. přebaluju v ty půlnoci, pak když dávám další mlíko a pak ráno…tři prolitý pleny 😬 Joo jsou to miláčci
![]()
@Blanche8 to se povede
deset měsíců ještě není tragédie. Nám trval právě déle syn, ale prostě jsme zdraví, takže holt jen náhoda. Já teda musím brát ten progesteron, bez něj nejspíš potrácím jak ho mám méně. Ale hlavně, že to nějak jde. Taky jsem si nemyslela, že bude nějaký problém. Je to asi proto, abychom si těch dětí víc vážili
my máme bezva plenky a jsou super. ![]()
@anavi13 no mě už to přijde dlouhý no
Dala jsem si rodičák jen na dva roky, teď se to teda prodloužilo na 2,5
Tak jsem z toho nervózní a taky už nejsem nejmladší ![]()
Já jsem zvědavá jak dopadnou ty hormony u mě, jdu v úterý. Jaký den DC si byla na těch náběrech? Já jdu 22 DC a četla jsem, že se chodí hned snad 2-3.
Jaký máte plenky? Dneska už v 23 promočený, ale to bylo tím, že vypil večer pomalu na ex 400 ml Kubíka
Chytly ho zuby, asi mu rostou ty poslední stoličky a tohle pití bylo jediný co chtěl :/
@Blanche8 tak to ti chce zkontrolovat konec cyklu, já byla určitě druhý den menstruace. Uvidíš, určitě to bude vše v pořádku
a brzy se zadaří
já brala Nosifol a gynex. Před ovulací grep a po ovulaci ananas a asi to pomohlo
máme baby chram. Jsou fakt super. Vydrží celou noc. Má teda už pátou velikost ( váží 12kilo).jo on teda syn pije málo, za den dá tak 200ml čaje. Pak to mléko dvakrát 180ml a 120ml. takže možná proto ty plenky drží.
@anavi13 a proč myslíš, že ten konec cyklu? Říkala jsem mu, že to mám spíš 26-27..povedlo se i 24…Ty joo grep a ananas? To jsem ještě neslyšela
Jooo ten náš má tak 11,5 a asi mu ty 4 už nestačí. Zkusíme koupit tu větší velikost ![]()