Skoro dvouletá nespí

146
24.3.20 02:23

Skoro dvouletá nespí

Ahoj, začíná být ze mě zombie a už to v noci nedávám.. Malá spí na ???? odjakživa, ale čím je starší tím je to mnohdy horší. Teď když je starší dcera doma skrz školu tak holky chodí spát jak chtějí.. mladší vidí, že starší nejde spát tak taky nechce. Spí v pokoji už ve velký posteli takže z postele zdrha. Usíná tedy nejčastěji kolem 9 večer a to buď že si lehne na mě nebo na gauč a usne. Prenesu ji a spí cca do té půlnoci max do 1. To se budi v posteli s pláčem a vyžaduje mlíko. U flašky usíná na mě a prenasim ji do postele. Do 20 min opět rev, nechce být v posteli a chce jít do obýváku kde rve, že na mě ležet nechce a na gauči taky ne. Nakonec po chvilce rvani usíná na mě. A takhle se to opakuje cca 4× za noc kdy intervaly rvani se pohybují od 10 do 30 min..kolikrat usíná po hodině. K nám do postele nechce, u sebe v posteli zůstat nechce.. nejradši by chtěla chovat ale to při jejich 12kg a skoro dvou letech fakt ne ???? pres den spi po obede cca hodinu nrkdy hodinu a pul, protoze ma pak kolem 5-6 hodiny krizi..ještě doplním, že zkouším uspat ji znovu v posteli hned po probuzení, ale jediný čeho docilim je, že rve ještě víc a k tomu vzbudí starší ségru.. zkoušela jsem i bylinny čaje na noční spaní ale prostě všechno bez úspěchu ????‍♀️ proto moje otázka zní…měl jste to taky tak někdo? Máte nějaký typy, rady? Zkusím všechno ???? diky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1884
24.3.20 02:55

Hele, s tohle se asi musi prezit :lol:
Nase prostredni teda nerve jako ta vase, ale taky nespi. Nekdy nespi ani pres den. Vecer usina nekdy ve 21 a nekdy treba az 22, rano vstava v 6-8. Nejde rict, ze kdyz jde ve 22, tak spi do 8…to vubec. Proste zadna logika. Nejhorsi to bylo kolem tech 2let, to vstavala kolem pulnoci a treba 2hodiny po nas litala. Ale ona alespon vydrzela v nasi posteli. Ted ma 2r a 3mesice a uz spi nekdy celou noc. Tak 5dni ze 7 vydrzi spat u sebe. Jinak alespon v noci prijde k nam a spi u nas. Nekdy prijde, zalehne a spi. Nekdy se napije (šťávy) a spi a nekdy proste nespi a chodi po bytě :roll: teď začal delat brajgl i 14M, takze to bude asi druhe, nespici, dite.
Nastesti nejsou nosici a vydrzi se valet. Ted zrovna usinam v holciny posteli s tim 14M, ona se roztahuje ve velke posteli a chlap spi na gauci, protoze ma kasel a je mu tam lip :think:

Nejsem zastancem deti v manzelske posteli, ale mame deti 3 a nechtela jsem, aby prostredni budila ty dalsi, takze jsme sli cestou nejmensiho revu :oops:

Vydrz, zlepsi se to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
24.3.20 03:31

Pomáhá chození ven na vzduch a pravidelný režim. V určitou hodinu vstávat, jíst, hrát si, chodit ven, chodit spát. Ideálně, když to budou dodržovat obě holčičky.

• Citovat
  • Upravit
17111
24.3.20 04:43
@Dlouhá punčoška píše:
Pomáhá chození ven na vzduch a pravidelný režim. V určitou hodinu vstávat, jíst, hrát si, chodit ven…

Což teď taky moc nejde, leda s rouskou/mimo lidi, že… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24245
24.3.20 07:01

Já mám zatím teda chlapečka rok a dva měsíce a taky se spánkem bojujeme. U nás fakt pomáhá pevný režim. To chození ven je fakt dobré, teď trošku problém, ale každý den chvíli jdeme. Co se mi osvědčilo je držet večerní klid aspoň hodinu před spaním. Nejlepší je, když je vypnutá i televize. Pak vždy večeře, koupání, pusa tátovi a spát. Jakmile ujedeme z režimu je zle. My zjistili, že spí líp ve svém pokojíčku, asi ho tatínek budil chrápáním :lol: ale já teda od prvního nočního probuzení spím se synem v pokojíčku. Mám přiřazenou vždy postýlku k mojí posteli a nevyndávám ho z ní. To už musí být fakt zle, když musím chovat v noci, ale když už to nastane tak pomáhá nosítko. V náručí být nechce, má taky 12kilo. Výjimečně k ránu spí se mnou v posteli, ale to moc nechce, nemůže se uložit a já mu tam vadím. Podle mě mu ten omezený prostor v postýlce vyhovuje. Co zkusit dceři vrátit dětskou postýlku, třeba jí vadí ten velký prostor a dát jí tam velkého plyšáka na přitulení. Ještě jsem dostala radu dát do postýlky něco červeného, tak zkus :palec: no a ještě jedna důležitá věc, musím do něj za den dostat co nejvíce jídla ( kaše na noc nepomáhá) :lol: mě připadá u vás rozumné prostě z té postele nevytahovat, sedět u ní, hladit a klidně povídat, že to takto nejde. Ale úplně chápu jak je to těžce proveditelné. Za pár noci by byl třeba klid :nevim: ale je to těžké, já taky nedokážu ani nechci nechat malého vyplakat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
24.3.20 07:01

@1mila2
Na jednu stranu mě trošičku uklidňuje, že vtom nejsem sama.. :nevim: dneska jsem naspala krásných 2,5 hodiny.taky se snažím jít cestou nejmenšího řevu ale zas nechci za cenu toho, že tu budu chodit po bytě s holkou na ruce, snazim se ji utisit ale kdyz pak spusti jeste vic tak to mam vztek a radsi at si rve 8o..no jsem z toho už fakt hotová.. kor když jsme celý dny ted doma.. :zed: přitom přes den je uplnek opak..vesela, nezabreci ale prostě padne noc a jede..mi to dává pěkně vyzrat i za starší asi..ta totiž jak jsem ji uložila spala až do rána a má to tak doteď :D No dám ji budicek v 8 žádný dospavani ráno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.3.20 07:02

Jee soucitim s vámi :lol:
Mam dvouketaka, tedy v prosinci mu byly dva roky a taky moc nespí, i když bylo hůř, před pár měsíci jsme jezdili v noci po domě a uspavali, to teprve byly noce. Syn má dudlík a mazlici plinu (látkovou) a tu mu v noci podávám asi pětkrát, pořád ji hledá :mrgreen:. Ale spí se mnou v posteli, vím že to není dobře, ale mě to usnadňuje práci. Jestli vám to nevadí, můžete zkusit, bude vás mít u sebe a hned třeba znovu usne. Od mlika ho odnaucuji taky až teď, prostě nedám, dám až ráno, ale bojuju každou noc, minimálně jednou to zkusí :zed:
Ale já se nevzdám. Další bod bude nočník, tam si odmítá sednout, i když ví co chci, tak se mi směje :nevim:. Podotýkám, že je chytrý, řekne všechno, ale je palicaty a vztekly. Snad to stihnu do září :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
24.3.20 07:04

@Dlouhá punčoška takhle to fungovalo když starší chodila do školy.. chodili spát v 8, ráno budicek před 7, malá pak hodina spánku po hodině a pobyt venku ale to teď nejde a tím, že starší je doma tak hold je to povolenejsi..
A i tak spala na ho.no 8o takže to taky moc nezabiralo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24245
24.3.20 07:06

@Sašíí Ještě mě napadlo, dej jí to mlíčko noční v posteli, já mám u postele termosku a hned jak se probere tak udělám mléko, rychle ho položím dám flašku do pusy. Najdu plyšáka, toho mu dám ke krčku a jak dopije tak mi láhev podává, já dávám rychle dudlík, pohladím a spí dál. Jakmile jsem pomalá a moc se probere je zle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
24.3.20 07:10

@anavi13 ona právě už nechtětla být v postýlce, to byli scény a mlácení do postýlky když jsem ji tam dala..chtela prostě za ségrou do pokojíčku a spala v její posteli takže jsme pak starší koupili novou a Barca začala spát teda tam ve velký. Já zkouším přijít sednout si tam k ní hladit ji a mluvit klidně ale ona si vezme plysaka a dále se ke mě a spíš to ještě víc :nevim: byli jsme zvyklí být celé dopo a pak i část odpo venku ale i tak nic moc..myslela, jsem jestli to nemůžou být noční děsy, protože starší je jeden čas měla a byl to teda masakr ale měla je jako starší..Barca když na ni mluvím tak jako vnímá což při nočních desech nebývá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24245
24.3.20 07:17

@Sašíí já ještě na řadu jedné paní doktorky kapu večer kapky Vironal. Vždy jednu kapku a přijde mi, že to pomohlo :think: každopádně spí po tom lépe přes den, to byl u nás největší boj. Buzení v noci se po tom taky zlepšilo. Plus červená věc v postýlce. Já teď ještě přemýšlím, že vrátím nebesa, aby to měl utulnější :think: ale je to boj s tím spánkem a fakt se blbě radí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
24.3.20 07:19

@stanuska3 malá má teď mazlici deku, plysovou kočku a ještě menší polštářek s ferdou mravencem..právě když přijdu do toho pokoje jak začne řvát, stojí v ty posteli, všechno v ruce a natahuje se a všechno mi podává abych jako vzala to a pak ještě ji :nevim: já už jsem říkala, že ať klidně spí s náma ale jak si ji tam vezmu tak se zase furt vrtí, prevaluje a knoura a to zas chci aby se chlap vyspal do práce.. celou noc prospala jen jednou za ty skoro dva roky a do teď si ten datum pamatuju!!! :D Jo to mlíko jsem chtěla taky odbourat ale je to jedno z věci co ji zklidní a usne a zase aby řvala „bezduvodu“ jak rve a ještě, že ji nechci dát mlíko.. to asi chvíli ještě počká.. :lol:
A ten nocnik…to soucitim, protože u nás teority zvládá bravurně..všichni plysaci, panenky, miminka ono snad i kostičky „sedeli“ na nočniku a dělala čííí ale jak si tam má sednout ona tak nic..stoupne si a říká není..a teď začalo období, že nechce plinu, když ji má tak si ji sundava..ale na nocnik se nevycura a v usa všude okolo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
24.3.20 07:23

@anavi13 červená věc v postýlce zní zajímavě, to zkusím.. no mě tenkrát byl doporučen viburcol cipky, že to dítě se sklidni a líp spí.. tu nic jsem snad vůbec nespala a bylo to naposledy kdy je dostala :zed: :D
U nás odpolední spánek v pohodě. To i v ty posteli usne když vedle ní sedím.. na to konto jsme zkoušeli lampičku jestli se jako nebojí tmy..bez výsledku.. no ta jestli začne někdy normálně spát tak jdu a kupuju nejdražší sampano a boucham :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.3.20 07:27

Ono to přejde, musí se to přežít :hug:
Věřím, že je to dlouhé, když to trvá dva roky. Můžeme tiše závidět matkám, kterým děti spí např. Od šestinedělí, to se mi teda nepovedlo ani u starší. Třeba jí rostou nějaké zadní zuby :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
24.3.20 07:33

@stanuska3 je pravda, že ji chybí poslední zadní 4 stolicky..ale ji podle všeho rozstou zuby nepřetržitě od čtyřech měsíců :zed:
Ono asi nic jinýho nezbyde než vydržet ale jako kolikrát už se musím držet abych nebyla hnusná, protože už bych se fakt chtěla vyspat..nejhorší je, že ani tátu v noci nechce, že by mě třeba o víkendu vystřídal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí