Osmiměsíční a v srpnu dvojčata - jak to zvládáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5278
13.12.12 18:49

@mihhulle koukám, že dvojčata mají samý takový velký ženský - taky mám 48kg a 154cm :lol:

no hele - jako s tou výbravou ven Tě fakt lituju! kočár za sebou by asi byl řešení a i v tom, že tam fakt mezimůžeš posadit batole ;)

jinak byt v přízemí nebo bezbarierovej barák je taky moje jediný přání teď :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.12 18:56

Sorry za anonymitu, nechci, aby někdo poznal, že se vypisuju o kamarádce bez jejího vědomí.

Dostala se do stejné situace, mimino a šup dvojky, narodily se jí navíc v 7.měsíci. Pak strašný mazec, snažila se v podstatě jenom přežít a udržet na živu děti. Říkala, že svátek pro ni byl samostatný nákup v Bille :lol: První měsíce střídavě krmila, odříhávala, jakástakás péče o starší, přebalovala. Starší naštěstí malá, takže aspoň nežárlila, ale vše, co se dalo, odložili - např. učení na nočník, nebyla prostě kapacita.

Chodit ven moc nemohli (ve městě), max. kousek na dětské hřiště - jednak se moc nevešla s dvojkočárem a starší batole by musela vést na vodítku, jinak hrozilo nekontrolované odběhnutí.

Dvojčata teda rozmazlená nebyla, nehrozilo, že jedno zapláče a ona se vyvrátí. Měli režim a hotovo. Prostě se dělalo to, co momentálně vyhovovalo celku ;)

Gratuluju a držím palce k zachování duševního i fyzického zdraví :mavam:

• Citovat
  • Upravit
907
13.12.12 19:01

@mihhulle ty jo, to je fakt na přestěhování. Nemůžete byt vyměnit? Pronajmout si bydlení jinde a svůj byt taky pronajmout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
13.12.12 19:10

@Alenaxxxx
No to bych brala jako krajní řešení. Mám to tu ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
13.12.12 19:17

@mihhulle : Ahoj, máme kluky 21m. Další dítě si opravdu, ale opravdu nedovedu představit. Takže neporadim, ale moc přeju ať je donosíš co nejdýl, a pak jen pevné nervy :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
13.12.12 19:20

@dvojmatka ženská ty si ďábel! :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
13.12.12 19:21

Ahojky v první řadě moc blahopřeji :potlesk:.
Bude to strašně náročné, ale určo se to zvládnout dá. Nejlíp nějaké pomocníky co pomůžou :kytka: Já mám teda jen dvojčátka(11m) a jsem na ně vpodstatě sama a je to vcelku zápřah :roll: a mám pocit, že nezvládám nic jiného :*
Tak přeji hlavně zdravíčko a pevné nervy :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5203
13.12.12 19:22

Gratuluju a preju hodne stesti, nebude to lehky ;) Jak uz tu nekdo psal, dulezite je dvojcatka dobre donosit. Ja je rodila 37+1tt a musim rict, ze jsem se tak od 30tt dost setrila, fakt se to vyplati :palec: co se tyce rezimu, ja ho po dvou mesicich stale nemam, kazdy den prezivam a fakt, svatek mam treba kdyz jedu k doktorovi a muzu sedet chvilku sama v aute :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
13.12.12 19:33

@mihhulle
Existuje kočárek TFK pro dvojčata (mám ho já) a je široký jen 78cm, takže projde standartníma dveřma a měl by teda vejít i na úzké schodiště, určitě je minimálne 80cm široké. No a k tomu kočárku se dá připojit něco jako skaetboard a na to si starší dítě stoupne, když už nechce samo šlapat a maminka tlačí všechny 3 ;)
Všechno se dá zvládnout, když se musí, já jsem na dvojčata většinu dne sama a zvládám to (musím :nevim: ) takže snad i 3 malé děti se dají zvládnout, pokud člověk má aspoň někdy nějakou pomoc.
Budu držet palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
13.12.12 19:37
@paola white píše:
@dvojmatka ženská ty si ďábel! :palec: :palec: :palec:

no a po kom ty dvě čertice asi tak jsou?? :zed: :mrgreen:

@mihhulle zkus už v těhotenství zjistit nějakou třeba školní jídelnu, donášku jídla nebo tak! dobrý zkusit už v těhotenství zjistit kontakty na sem tam výpomoc nějaký chůvy - doprava k doktorovi se všema a tak…najít v okolí starší paní, jako náhradní babičku nebo naopak puberťačku, co bude ráda pomáhat vozit - jít pak na prochajdu v klidu s dvěma kočárama a pokecat si u toho bude fajn… ;) a hlavně se připrav na to, že po porodu to bude mazec…takže žádný stresy a zabývání se zbytečnostma…já měla ze začátku nakoupený hotový příkrmy pro batolata a klidně jsem jim naservírovala to a sebe jsem odbyla rohlíkem s máslem a zavolala manželovi, aby mi dovez něco k jídlu z restaurace - on sám se stravoval po restauracích! a úklid? radši jsem si lehla, když všichni po obědě usnuly, než bych tu lítala s hadrem! uklizeno holt bude, až budou větší, no! :roll:

hlavně fakt zmákni to těhotenství :hug:, když si na těhotenství s dvojčatama vzpomenu, tak mám trochu husí kůži…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
13.12.12 19:42

@subsomi
Kuknu na něj děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
13.12.12 19:44

Jinak dvojčecí kočáry se dneska dělají téměř všechny tak, aby se vešly do 80 dveří - měla jsem Easy walker duo a vešla jsem se všude i do obchodů…nebyl nikde problém, že bych neprojela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
13.12.12 19:45

@dvojmatka
Naštěstí mám pohodového chlapa, uklidí klidně za mne. To se u nás řešit určitě (naštěstí) nebude, už teď mi klidně nevyžehlené prádlo leží měsíc na hromadě, když se nastíhá tak se nestíhá.
Ale ta jídelna to je moc dobrý nápad. To by mě nenapadlo a to jednu školní mám hned vedle baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
13.12.12 19:49

Ahoj přidávám s k maminkám skorotrojčátek. Dvojčátkům budou na 3 Krále tři roky, nejmladší holčičce bude o den pozdeji 20 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
13.12.12 19:53

@janinka81
Povedlo se ti kojit nebo byly na UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin