Osmiměsíční a v srpnu dvojčata - jak to zvládáte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
190
13.12.12 17:39

Skoro trojčata

Ahoj maminky,
mám doma osmiměsíčního chlapečka a dneska jsem zjistila, že v srpnu se nám narodí dvojčátka.
Z miminek mám radost, ale nedokážu si představit jak se to dá všechno zvládnout. Vy co máte zkušenosti prosím napište, jak jste to dělaly s krmením, jaký kočátek pro tři tak malé děti apod.
Mám z toho trošku strach jestli to budu schopná zvládnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
13.12.12 17:44

Tak to mě taky děsí. chtěla bych děti rychle za sebou a mám obavy aby další nebyla dvojčátka. držím palce ať to všechno v pohodě zvládneš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
13.12.12 17:45

@mihhulle
jestli chces tak se muzes pridat do nasi srpnove uzavrene skupinky :hug: - dvojcatka tam zatim nikdo neceka, ale kdovi kod se jeste prida :palec:

https://www.emimino.cz/…pnatka-2013/

• Citovat
  • Upravit
5278
13.12.12 17:52

Já to mám teda obráceně - nejdřív dvojky a mimino - otěhotněla jsem, když bylo holkám 9 měsíců!

jako musim říct, že jediný, čeho bych se v Tvým případě bála je těhotenství a možnost, že by dvojky byly nedonošený - naše byly narozený ve 36tt a když si vezmu ty nrvy
s nima dva týdny v porodce, tak to jediný by mě děsilo, že doma bude rok a půl starý batole! takže se rozhodně šetři a na dobu těhotenství si sežeň, co nejvíc pomoci a držim palce!! :palec:

kočár bych na Tvým místě pořídila dobrej dvojčatovej - kámoška měla třeba Jané za sebou a dvouletou holčinu občas posadila mezi korby, když už nezvládala ťapat! jinak se dá na chvíli batole posadit i do korby k miminu…taky mi tam holky seděly, když nechtěly jít ;)

krmení - ze začátku byl trošku problém, že holky měly večeři kolem sedmý a mimino se budilo tak nějak taky…než jsem to vychytala - nakonec bylo nejlepší ho prostě vzbudit, nakojit a pak v klidu nakrmit batolata! a holky se rychle naučily jíst samy, takže pak už je spíš problém - uklízet ten binec :mrgreen:

a jinak tady mám dva deníčky, když si budeš chtít počíst - jak to asi doma funguje - myslim, že jsou veselý :P ;)

tak držim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
13.12.12 17:55

Díky moc,
nejhorší na tom všem je, že bydlíme ve třetím patře bez výtahu.
Tak to bude mazec :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
13.12.12 17:58
@mihhulle píše:
Díky moc,
Tak to bude mazec :cert:

ajaj! no lituju Tě! my bydlíme v 9. patře a výtahy tu jsou sice dva, ale ani do jednoho se nevejde dvojčecí kočár! takže výpravy ven pro mě jsou nejhorší, ale dá se to!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
13.12.12 18:03

Velká gratulace!
Rady nemám, ale znám dvojčata a po roce ještě jedno (několik případů) nebo 3 po roce a tak různě, to zvládnete :-) Ty maminky, co znám, na to ani nevzpomínají nějak dramaticky, a že neměly tolik vychytávek jako jsou dneska…
Bude to záhul, ale jen v urč. období, a jak povyrostou, tak zas budou parta, co se sama zabaví a budeš to mít volnější než u dětí s větším odstupem. Hodně zdraví všem!

Příspěvek upraven 13.12.12 v 18:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
13.12.12 18:06

@dvojmatka můžeš hodit odkaz na ty deníčky? máš zamknutý profil a jinak je nenajdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
13.12.12 18:08
@paola white píše:
@dvojmatka můžeš hodit odkaz na ty deníčky? máš zamknutý profil a jinak je nenajdu ;)

https://www.emimino.cz/…-matky-9703/

https://www.emimino.cz/…terska-9989/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
13.12.12 18:09
@mihhulle píše:
Díky moc,
Tak to bude mazec :cert:

Znám dvojčata (starší sourozenec krapet větší) starý dům, ca 100 schodů… Dá se to, když se musí… Nějaká nosítka (ergonomická!!) nebo šátek, malý pak pobereš obě a batole půjde za ruku. Hodí se i pak, že batole můžeš poponést, když bude potřeba, nebo vzít mimčo na sebe a batole hodit do kočáru… Různé možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
13.12.12 18:12
@Suuva píše:
Znám dvojčata (starší sourozenec krapet větší) starý dům, ca 100 schodů… Dá se to, když se musí… Nějaká nosítka (ergonomická!!) nebo šátek, malý pak pobereš obě a batole půjde za ruku. Hodí se i pak, že batole můžeš poponést, když bude potřeba, nebo vzít mimčo na sebe a batole hodit do kočáru… Různé možnosti.

jojo, nosítko a baby vak jsem užila rozhodně moc! dvojčata jsem dolů snášela v autosedačkách, dokud nechodily a volný ruce, když je dítě nebo děti v nosítku se u rok a půl starýho batolete hodí hodně moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
13.12.12 18:20

Existují i nějaká nosítka pro dvojčata? Zatím jsem nic nehledala, jen pořád uvažuju jak je všechny snesu dolů bez pomoci, ať nejsem moc závislá na okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
13.12.12 18:35
@mihhulle píše:
Existují i nějaká nosítka pro dvojčata? Zatím jsem nic nehledala, jen pořád uvažuju jak je všechny snesu dolů bez pomoci, ať nejsem moc závislá na okolí…

kámoška vázala tuším do šátku, ale říkala, že pro 50tikg ženskou to jde tak do doby, kdy má každý dítě max 6kg, pak už je to záhůl!

máš možnost mít kočár v kočárkárně? nebo budeš muset i ten tahat nahoru? pokud máš možnost mít ho v kočárkárně, tak ze začátku se dají děti nosti dolů v korbičkách a jen nacvaknout, když je už sporťák, tak v autosedačkách! ale bude záležet, jak poslušný budeš mít batole - naše holky mi na schodech zdrhaly!

říkala mi sousedka, že když tu nefungovaly výtahy (měla dvojčata před 30ti rokama) tak z 10 patra nesla jedno dítě dolů, nechala v kočáru a běžela pro druhý…docela psycho 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
13.12.12 18:40

Kočár budu muset mít v garáži cca 100 m od baráku. Tady máme úzké schodiště tak bych ze sklepa s dvojkou nevyjela a dveře jsou taky jednokřídlé takže naprd.
Tady nikdo nemyslel na to, že se rodí i dvojčata.
Leda se přestěhovat, ale to byh musela vyhrát sportku :)
Tak jedině malého do sedačky na záda a mimina do nějakého nosítka, ale to bude peklo. Mám 49 kg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
13.12.12 18:42

Jedině kočárek jak jsou mimi za sebou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin