Osmiměsíční a v srpnu dvojčata - jak to zvládáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1328
13.12.12 20:02

Mihhulle, dvojčátka byla do půl roku na MM i na UM, pak se obě ze dne na den odstavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
13.12.12 23:10

Mám to obráceně (nejdřív dvojčata a pak jedno dítě) a také bydlíme v domě bez výtahu. Ani nám se nechtělo z různých důvodů stěhovat.
Kočárek jsme dávali do sklepa kam se musí taky po schodech. Dalo se to zvládnout tak, že na schody do sklepa jsme dali taková 2 prkna a po nich to šlo. Do a z bytu jsem děti nosila najednou a to ve vložných taškách z kočárku. Bylo to (v rámci možností) docela pohodlné. Doma jsem je naložila a hurá dolů, tašky nasunula do kočárku a jelo se. Měli jsme Teutonii (pro nás skvělá) a ta projede 80ti centimetrovýma dveřma (bydlíme ve starém domě).
Myslím, že by se u Vás přesun z a do garáže také dal zvládnout s taškama a starší by mohlo capat vedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.12 12:51

Taky jsem včera u dr zjistila že čekám dvojčátka. Nebudu popisovat jakej to byl pro mě šok. Jsem ve 12 týdnu a už jsem si myslela že bude opravdu jenom jedno. Nicméně mám holčičku a tý bude v době narození dvojčat kolem 5ti let. Tak jsem na tom o trochu líp. Ale to víš, pořád myslim jak se doma všichni vejdem, jak se vejdem do auta, mám strach z porodu. Termím 1.7.Dceru jsem rodila v 37+0, takže teď si můžu být sakra jistá že rodit budu brzo. Mám strach a moc se mi toho honí hlavou. Ach jo. Že jsem těhotná nikdo neví. Je to překvápko pod stromek. O to větší to bude bomba.

• Citovat
  • Upravit
190
14.12.12 16:30

Já už to po včerejším šoku začínám dneska vstřebávat.
Nejvíce se bojím toho, že se nebudu moci věnovat malému jako teď.
Tak už začínám okukovat kočárky a tak… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
14.12.12 17:20

Holky oběma gratuluju! Mít dvojčata je skvělé! Vážně!
Všechno okolo se dá nakonec zvládnout. Důležitý je se teď pokud možno šetřit, ale to už psaly holky přede mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5203
14.12.12 18:15

Hele, ja taky rodila dceru v 37+0tt a dvojcata planovane cisarem 37+1tt, takze rodit driv nemusis ;) Taky jsem tomu nechtela verit, ale hodne veci se da zvladnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
15.12.12 23:47

@mihhulle projíždím inzeráty a narazila jsem na tohle - tak jsem si na Tebe vzpomněla ;) http://www.dvojcata.org/node/709158

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
16.12.12 08:41

@dvojmatka
Jsi zlato, děkuju moc :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.13 19:58

Holky tak mě uklidněte, mám roční dvojčata :srdce: :srdce: a dnes jsem našla pozitivní testík 8o.
Jsem z toho v šoku. Jak jste to zvládaly?
Omlouvám se za anonym :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5203
15.1.13 20:08

Tak to gratuluju :kytka: ja to mam ale obracene, starsi jednu a mladsi dvojky a starsi mela 3, kdyz se holky narodily…
Ale vis co? Uklidnim te tim, ze starost o jedno miminko je daleko lehci nez o dve, takze to zvladnes v pohode, otazkou je, jestli necekas treba dalsi dvojcata 8o to bych ti pak rekla, ze jsi v peknym pruseru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.13 20:37

@paja88 no to už i manžel říkal, tak jsem ho s tím poslala někam…
To bych asi nedala, jsem na děti skoro pořád sama :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
5203
15.1.13 20:42

To se ti nedivim, my se kvuli detem stehujem, abysme byli blizko babicek, protoze jinak bych fakt zkoncila u Chocholouska a to jako fakt a to jsou holkam jen 3 mesice!!! Kdy jdes k doktorovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
15.1.13 20:49
@Anonymní píše:
Holky tak mě uklidněte, mám roční dvojčata :srdce: :srdce: a dnes jsem našla pozitivní testík 8o.
Jsem z toho v šoku. Jak jste to zvládaly?
Omlouvám se za anonym :kytka:

těš se - bude to jízda! nudit se rozhodně nebudeš! je to chvílema na palici, ale hlavně je to sranda a ty dojemný chvilky, kdy dvojčata hladí plačící mimino a cpou mu dudlík nebo křupku :srdce:
jo a jak tu někdo zmínil…s jedním donošeným dítkem je všechno najednou tak jednoduchý, po těch dvojčatech ;) držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.13 20:52

V pondělí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.13 20:54
@dvojmatka píše:
těš se - bude to jízda! nudit se rozhodně nebudeš! je to chvílema na palici, ale hlavně je to sranda a ty dojemný chvilky, kdy dvojčata hladí plačící mimino a cpou mu dudlík nebo křupku :srdce:
jo a jak tu někdo zmínil…s jedním donošeným dítkem je všechno najednou tak jednoduchý, po těch dvojčatech ;) držím palce :kytka:

No u nás to bylo vpoho, donošení jsme byly :mrgreen: 38+3
Jasný že se nudit nebudu, ale kdo ví co ještě bude, přece jenom…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin