Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mihhulle, dvojčátka byla do půl roku na MM i na UM, pak se obě ze dne na den odstavila.
Mám to obráceně (nejdřív dvojčata a pak jedno dítě) a také bydlíme v domě bez výtahu. Ani nám se nechtělo z různých důvodů stěhovat.
Kočárek jsme dávali do sklepa kam se musí taky po schodech. Dalo se to zvládnout tak, že na schody do sklepa jsme dali taková 2 prkna a po nich to šlo. Do a z bytu jsem děti nosila najednou a to ve vložných taškách z kočárku. Bylo to (v rámci možností) docela pohodlné. Doma jsem je naložila a hurá dolů, tašky nasunula do kočárku a jelo se. Měli jsme Teutonii (pro nás skvělá) a ta projede 80ti centimetrovýma dveřma (bydlíme ve starém domě).
Myslím, že by se u Vás přesun z a do garáže také dal zvládnout s taškama a starší by mohlo capat vedle.
Taky jsem včera u dr zjistila že čekám dvojčátka. Nebudu popisovat jakej to byl pro mě šok. Jsem ve 12 týdnu a už jsem si myslela že bude opravdu jenom jedno. Nicméně mám holčičku a tý bude v době narození dvojčat kolem 5ti let. Tak jsem na tom o trochu líp. Ale to víš, pořád myslim jak se doma všichni vejdem, jak se vejdem do auta, mám strach z porodu. Termím 1.7.Dceru jsem rodila v 37+0, takže teď si můžu být sakra jistá že rodit budu brzo. Mám strach a moc se mi toho honí hlavou. Ach jo. Že jsem těhotná nikdo neví. Je to překvápko pod stromek. O to větší to bude bomba.
Já už to po včerejším šoku začínám dneska vstřebávat.
Nejvíce se bojím toho, že se nebudu moci věnovat malému jako teď.
Tak už začínám okukovat kočárky a tak… ![]()
Holky oběma gratuluju! Mít dvojčata je skvělé! Vážně!
Všechno okolo se dá nakonec zvládnout. Důležitý je se teď pokud možno šetřit, ale to už psaly holky přede mnou.
Hele, ja taky rodila dceru v 37+0tt a dvojcata planovane cisarem 37+1tt, takze rodit driv nemusis
Taky jsem tomu nechtela verit, ale hodne veci se da zvladnout ![]()
@mihhulle projíždím inzeráty a narazila jsem na tohle - tak jsem si na Tebe vzpomněla
http://www.dvojcata.org/node/709158
Holky tak mě uklidněte, mám roční dvojčata
a dnes jsem našla pozitivní testík
.
Jsem z toho v šoku. Jak jste to zvládaly?
Omlouvám se za anonym ![]()
Tak to gratuluju
ja to mam ale obracene, starsi jednu a mladsi dvojky a starsi mela 3, kdyz se holky narodily…
Ale vis co? Uklidnim te tim, ze starost o jedno miminko je daleko lehci nez o dve, takze to zvladnes v pohode, otazkou je, jestli necekas treba dalsi dvojcata
to bych ti pak rekla, ze jsi v peknym pruseru ![]()
@paja88 no to už i manžel říkal, tak jsem ho s tím poslala někam…
To bych asi nedala, jsem na děti skoro pořád sama ![]()
To se ti nedivim, my se kvuli detem stehujem, abysme byli blizko babicek, protoze jinak bych fakt zkoncila u Chocholouska a to jako fakt a to jsou holkam jen 3 mesice!!! Kdy jdes k doktorovi?
@Anonymní píše:
Holky tak mě uklidněte, mám roční dvojčata![]()
a dnes jsem našla pozitivní testík
.
Jsem z toho v šoku. Jak jste to zvládaly?
Omlouvám se za anonym
těš se - bude to jízda! nudit se rozhodně nebudeš! je to chvílema na palici, ale hlavně je to sranda a ty dojemný chvilky, kdy dvojčata hladí plačící mimino a cpou mu dudlík nebo křupku ![]()
jo a jak tu někdo zmínil…s jedním donošeným dítkem je všechno najednou tak jednoduchý, po těch dvojčatech
držím palce ![]()
@dvojmatka píše:
těš se - bude to jízda! nudit se rozhodně nebudeš! je to chvílema na palici, ale hlavně je to sranda a ty dojemný chvilky, kdy dvojčata hladí plačící mimino a cpou mu dudlík nebo křupku
jo a jak tu někdo zmínil…s jedním donošeným dítkem je všechno najednou tak jednoduchý, po těch dvojčatechdržím palce
No u nás to bylo vpoho, donošení jsme byly
38+3
Jasný že se nudit nebudu, ale kdo ví co ještě bude, přece jenom…
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.