Skrabani hlavicky

7
30.5.23 19:41

Skrabani hlavicky

Dobry den damy, chtela bych se zeptat, mam 3mesicni miminko a vzdy pri kojeni si skrabe hlavicku. Setkal se s tim nekdo? Pripadne jak tomu predejit nebo co proti tomu zabira(pomaha)? Cepicku nosit nemuze protoze je po tatinkovi horkokrevna takze hned naskoci vyrazka z toho ze ji je moc horko😔 🤦‍♀️nejake kremy nebo olejicky co mate vyzkousene? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.5.23 20:10

Rukavičky

• Citovat
  • Upravit
7
30.5.23 20:13
@Anonymní píše:
Rukavičky

Ty si sundava, vyzkouseno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
30.5.23 20:15

Sice dítě nemám (což samozřejmě bude snižovat můj názor), ale myslím si, že se neškrábe proto, že by jí něco svědilo. Škrábe se proto, že je to pro ni jakýsi nevědomý pohyb či pud, kterým si jakoby pomáhá přijímat mléko, prostě jíst. Je to jako když si třeba moje sestra žmoulala ušní lalůček, když jako malá pila v postýlce z láhve. Prostě jakmile dostala do pusy teplé mléko a cucala, automaticky si u toho žmoulala ucho. Jiné děti u toho třeba šoupou nožkou o prostěradlo, jiné zase najde nějakou nerovnost na láhvi (třeba výlisek) a hrají si s ním. A podobně.

V tvém případě bych asi zkusila jí při kojení vzít ručičku a dát jí do dlaně svůj palec, ať ho třeba mačká. Nebo cokoli podobného, nějakou náhradu. Nebo ji třeba lehce škrabkat a hladit sama po hlavičce, třeba je jí to při kojení příjemné…

Toť můj názor.

• Citovat
  • Upravit
89
31.5.23 09:37

Můj syn (4m) dělá už docela dlouho to stejné, jsem ráda že nejsme sami! :D Dokonce jsem se na to ptala naší doktorky, jelikož má mírnou seboreu, jestli není možné, že ho to svědí, ale potvrdila mi, že ještě není tak koordinovaný, aby se úmyslně škrábal.
V poslední době mě občas místo škrábání tluče do prsa, prostě něco tou rukou potřebuje dělat :D A jediné co pomáhá je chytit ho za ruku a dát mu na držení můj prst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
31.5.23 14:38
@Rainy146 píše:
Můj syn (4m) dělá už docela dlouho to stejné, jsem ráda že nejsme sami! :D Dokonce jsem se na to ptala naší doktorky, jelikož má mírnou seboreu, jestli není možné, že ho to svědí, ale potvrdila mi, že ještě není tak koordinovaný, aby se úmyslně škrábal.
V poslední době mě občas místo škrábání tluče do prsa, prostě něco tou rukou potřebuje dělat :D A jediné co pomáhá je chytit ho za ruku a dát mu na držení můj prst.

Tak koukám, že nejsem úplně mimo, i když děti nemám… :lol:

• Citovat
  • Upravit
89
31.5.23 15:01

@Birds Vůbec ne, myslím že jsi to vystihla úplně přesně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí