Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo mě řekli na socialce,že když mám teď PN 60procent,tak metěrská je 70 procent z platu..Ja budu přechazet z PN na materskou,tak takový skoro rok mám klid..?
až pak budu žadat na socialce o rodičak..?
jj nemocenská je 60, mateřská 70, jj je to tak, takže říkalas, že máš termín v květnu? , takže to půjdeš v dubnu na mateřskou, nevšimla jsem si jestli jsi psala v půlce, na začátku nebo na konci, takže tak březen, duben mateřská, v květnu porodíš a tak asi v tom září si budeš žádat o rodičák, chce to tak měsíc, měsíc a půl před tim než ti bude ta mateřská končit.
Mám presný termín 8.6.,ale říkal že to bude dřív asi,že by mi to ješte přepsal.Proto píšu na konci května..Takže na matersku nastoupim na konci dubna a o rodičak budu žádat v záři..no uvidíme,jak to vše dopadne..každopádně velke dík.. ![]()
nemáš zač. prošla jsem si tím, tak to vím a když vím, tak poradim ![]()
Holky, mám dotaz, kdy se musí nahlásit na OSSZ, jak dlouhou chci MD…chci běžné 3 roky. Termín porodu mám 25.1., jsem po 3měs. neschopence už na mateřské, papíry jsem odevzdala zaměstnavateli a teď nevím, jak je to dál, abych něco neprošvihla. Navíc mi bude s největší pravděpodobností vycházet MD nižší, než rodičovský příspěvek…nevíte, kdy si můžu zažádat o dorovnání a kde??? ![]()
MOC díky!!! ![]()
ahojky tak ja jsem na up nemam žadny přijem tak mateřskou nebudu mit,,to je blbost dnes mi řekly na up že budu dostavat tech 7600???
Mateřskou mít nebudeš..ale rodičovský příspěvěk jo..
Po narození dítěte 7 600 kč do 9 měs,pak se ti to sníží na 3800 nebo tak nějak.
ahojky holky, jsem na tom podobně jako evelína75, jak mám postupovat potom dál po porodu?
Adél…zatím jsem se nikde nedopídila, kde a kdy o dorovnání žádat! Hlavně si nedovedu představit teď těsně před porodem obrážet úřady…těsně po porodu to bude taky síla, ale peníze jsou potřeba…co si budem!
Prosím opravdu někdo neporadíte, kde žádat o dorovnání? A kdy vám přišla (nebo za jak dlouho) první mateřská? Odevzdávala jsem papíry 14.12.2010. Myslíte, že během ledna přijde, nebo se to přetáhne až do února??? ![]()
No přiznám se, že o tom čtu teprve až tady.. je pravda, že si neumím představit, jak to po porodu budu obíhat.. ale peníze jsou peníze..já odevzdávala 23.11.10 a peníze se mi za období od 25.11. až 30.11. připsaly v polovině prosince, tak jsem zvědavá jak to půjde dál. Nevím, kde mi poradí ohledně toho dorovnání. Já bych ale na MD chtěla být 3 roky jestli v tom není problém.
V tom určitě problém nebude…prý se 3letá MD má nahlásit do půl roku věku dítěte…to máme čas!
Až mi dorazí první MD, tak asi zavolám na OSSZ, kam se mám dostavit kvůli tomu dorovnání…jinak nevím, kde to najít…to asi zase bude vyplňování lejster…uf!!! ![]()
hezký večer ženský,mateřskou mi doplácela OSSZ a rovnou jsem si nechala zaškrtnout 3roky(nedá se to už změnit),takže přestup z mateřský na rodičák jsem měla bez papírů a jediný co budu řešit je ukončení po 3 letech… ![]()
Terdule…a kdy si žádala o doplácení? Až když ti poprvé dorazila MD? Chtěli k tomu na OSSZ další papíry??? MOC díky za rady!!! ![]()
Doslechla sem se totiž, že snad to doplácení neřeší OSSZ, ale zase na úřadu státní sociální podpory a to je u nás zase jinde a chtějí přitom podklady z OSSZ. To by byla pěkná byrokracie…stačí tak, jak to je… ![]()
To asi ne, až když dorazí první MD ne? Mě teda dorazila částečně za to období (5 dní v listopadu) a přišla v prosinci, takže za prosinec normálně čekám teď v polovině ledna. Nikde jsem nenahlašovala, jak dlouho budu na rodičovské dovolené, to se dělá až po porodu ne? a to taky teda nevím kde. A ani nevím, kolik bude činit rodičovská dovolená na 3 roky. Tak jak si to mám spočítat, jestli je MD menší než 3letá rodičovská? na účtě mám poznámku u té částky, kolik činí vym, denní základ, ale jestli o tak bude stále teda nevím…