Škrty roku 2011 – porodné, mateřská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
132
20.12.10 21:16

Jo mě řekli na socialce,že když mám teď PN 60procent,tak metěrská je 70 procent z platu..Ja budu přechazet z PN na materskou,tak takový skoro rok mám klid..? :-) až pak budu žadat na socialce o rodičak..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
20.12.10 22:01

jj nemocenská je 60, mateřská 70, jj je to tak, takže říkalas, že máš termín v květnu? , takže to půjdeš v dubnu na mateřskou, nevšimla jsem si jestli jsi psala v půlce, na začátku nebo na konci, takže tak březen, duben mateřská, v květnu porodíš a tak asi v tom září si budeš žádat o rodičák, chce to tak měsíc, měsíc a půl před tim než ti bude ta mateřská končit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
21.12.10 09:55

Mám presný termín 8.6.,ale říkal že to bude dřív asi,že by mi to ješte přepsal.Proto píšu na konci května..Takže na matersku nastoupim na konci dubna a o rodičak budu žádat v záři..no uvidíme,jak to vše dopadne..každopádně velke dík.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
21.12.10 15:48

nemáš zač. prošla jsem si tím, tak to vím a když vím, tak poradim :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
22.12.10 21:44

Holky, mám dotaz, kdy se musí nahlásit na OSSZ, jak dlouhou chci MD…chci běžné 3 roky. Termín porodu mám 25.1., jsem po 3měs. neschopence už na mateřské, papíry jsem odevzdala zaměstnavateli a teď nevím, jak je to dál, abych něco neprošvihla. Navíc mi bude s největší pravděpodobností vycházet MD nižší, než rodičovský příspěvek…nevíte, kdy si můžu zažádat o dorovnání a kde??? :nevim:
MOC díky!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.1.11 13:20

ahojky tak ja jsem na up nemam žadny přijem tak mateřskou nebudu mit,,to je blbost dnes mi řekly na up že budu dostavat tech 7600???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.11 13:22

Mateřskou mít nebudeš..ale rodičovský příspěvěk jo..
Po narození dítěte 7 600 kč do 9 měs,pak se ti to sníží na 3800 nebo tak nějak.

• Citovat
  • Upravit
20
3.1.11 15:50

aha a o se řeši až po porodu že na kontaktnim místě??? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
5.1.11 17:18

ahojky holky, jsem na tom podobně jako evelína75, jak mám postupovat potom dál po porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
5.1.11 19:52

Adél…zatím jsem se nikde nedopídila, kde a kdy o dorovnání žádat! Hlavně si nedovedu představit teď těsně před porodem obrážet úřady…těsně po porodu to bude taky síla, ale peníze jsou potřeba…co si budem!
Prosím opravdu někdo neporadíte, kde žádat o dorovnání? A kdy vám přišla (nebo za jak dlouho) první mateřská? Odevzdávala jsem papíry 14.12.2010. Myslíte, že během ledna přijde, nebo se to přetáhne až do února??? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
5.1.11 20:21

No přiznám se, že o tom čtu teprve až tady.. je pravda, že si neumím představit, jak to po porodu budu obíhat.. ale peníze jsou peníze..já odevzdávala 23.11.10 a peníze se mi za období od 25.11. až 30.11. připsaly v polovině prosince, tak jsem zvědavá jak to půjde dál. Nevím, kde mi poradí ohledně toho dorovnání. Já bych ale na MD chtěla být 3 roky jestli v tom není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
5.1.11 20:31

:zed: V tom určitě problém nebude…prý se 3letá MD má nahlásit do půl roku věku dítěte…to máme čas! :lol: Až mi dorazí první MD, tak asi zavolám na OSSZ, kam se mám dostavit kvůli tomu dorovnání…jinak nevím, kde to najít…to asi zase bude vyplňování lejster…uf!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
5.1.11 20:39

hezký večer ženský,mateřskou mi doplácela OSSZ a rovnou jsem si nechala zaškrtnout 3roky(nedá se to už změnit),takže přestup z mateřský na rodičák jsem měla bez papírů a jediný co budu řešit je ukončení po 3 letech… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
6.1.11 07:43

Terdule…a kdy si žádala o doplácení? Až když ti poprvé dorazila MD? Chtěli k tomu na OSSZ další papíry??? MOC díky za rady!!! :kytka:
Doslechla sem se totiž, že snad to doplácení neřeší OSSZ, ale zase na úřadu státní sociální podpory a to je u nás zase jinde a chtějí přitom podklady z OSSZ. To by byla pěkná byrokracie…stačí tak, jak to je… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
6.1.11 08:06

To asi ne, až když dorazí první MD ne? Mě teda dorazila částečně za to období (5 dní v listopadu) a přišla v prosinci, takže za prosinec normálně čekám teď v polovině ledna. Nikde jsem nenahlašovala, jak dlouho budu na rodičovské dovolené, to se dělá až po porodu ne? a to taky teda nevím kde. A ani nevím, kolik bude činit rodičovská dovolená na 3 roky. Tak jak si to mám spočítat, jestli je MD menší než 3letá rodičovská? na účtě mám poznámku u té částky, kolik činí vym, denní základ, ale jestli o tak bude stále teda nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí