Škrty roku 2011 – porodné, mateřská

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Loraine
12.1.11 17:50
Pettulle píše:
pokud jsi šla před mateřskou na nemocenskou - rizikový, tak se to počítá s platu před nemocenskou, nemocenská se do toho nepočítá, jinak je to předchozích 12 měsíců a krátí se to o tu nemocenskou, takže jestli budeš na nemocenský 4 měsíce, tak se počítá 8 měsíců před nemocenskou.Prodigy ano musíš mít MD 380,– na den jinak máš smůlu, jinak platově se to pohybuje okolo 16,5 - 17ti tisíci hrubýho.

Takže pokud mám na neschopence diagnózu těhotenství, tak se mi to tam nepočítá?? Nebo je ještě jiná diagnóza na rizikový?? Já nemůžu chodit do práce kvůli tomu, že dělám těžkou práci a šéf mě odmítl přeřadit jinam, doktorka se ptala , jestli mi může jako diagnózu napsat těhotenství

• Citovat
  • Upravit
393
24.1.11 12:51

Ahojky, zajímalo by mne, jak to budu mít já? Chci se jít poptat teď do práce, ale stejně.
Jsem na mateřské malému budou 4. září 3 roky. Jsem teď těhotná, termín mám na začátek srpna. Znamená to teda, že mi tu půlroční mateřskou bude zase platit zaměstanavatel, když jsem to takhle stihla? A kolik procent to bude? A jak pak s rodičovskou? Díky L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
24.1.11 19:43

Ahojky, taky bych mela otazku. S pritelem planujem miminko, ze zdrav. duvodu a spatne praci mi doktor rovnou rekl, ze pudu hned na rizikove. Smlouvu v praci mam do srpna (pracuji od rijna), tak se chci zeptat, jestli budu mit narok na PPM? Kdyz budu treba na nemocenske jeste driv nez mi vyprsi smlouva a budu na ni az do porodu. Diky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
24.1.11 21:58

dnes jsem byla na socialce a hned jsem na tu urednici vybalila jak to je s tim prevodem materske na jeden den na otce, jestli to je pravda … rekla ze je, ze takhle si mohu zvolit materskou na 3 roky a ne na 4 :) super :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
10.3.11 19:33
Terezska píše:
Dneska jsem byla na sociálce a ptala sem se. Tak je to tak, že po šestinedělí může jít otec na jeden den na rodičovskou (jak psala kolegyně nahoře třeba ve dne volna,pže v ten den nesmí pracovat) měsíc ho povedou na sociálce,ale zaplatí mu jen ten jeden den. Takže by to nemělo mít žádný vliv na jeho práci a výplatu. A pak to jen přepíše zpátky na mě/Tebe a tam už si můžeš napsat tu rodičovskou na tři roky a budeš normálně pobírat 7600Kč plus si můžeš třeba požádat o příspěvek na bydlení a tak. Takže asi tak .. :)

A co v tom šestinedělí? tam je to jak? Jsou nějaké dávky nebo se nedostává nic? Jsem ten samý případ, a taky bych nechtěla 4letou variantu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
11.3.11 09:25
Lend.u píše:
Terezska píše:
Dneska jsem byla na sociálce a ptala sem se. Tak je to tak, že po šestinedělí může jít otec na jeden den na rodičovskou (jak psala kolegyně nahoře třeba ve dne volna,pže v ten den nesmí pracovat) měsíc ho povedou na sociálce,ale zaplatí mu jen ten jeden den. Takže by to nemělo mít žádný vliv na jeho práci a výplatu. A pak to jen přepíše zpátky na mě/Tebe a tam už si můžeš napsat tu rodičovskou na tři roky a budeš normálně pobírat 7600Kč plus si můžeš třeba požádat o příspěvek na bydlení a tak. Takže asi tak .. :)
A co v tom šestinedělí? tam je to jak? Jsou nějaké dávky nebo se nedostává nic? Jsem ten samý případ, a taky bych nechtěla 4letou variantu…

no ja si myslim, ze prvni penize prijdou hned po porodu, neb nastup na materskou je vetsinou mesic pred takze uplyne mesic a dojdou penize … i kamaradka to rikala ze mela prvni penize po porodu .. pul roku se bere materska a pak rodicovsky prispevek myslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
11.3.11 11:39
svatkaaa píše:
Lend.u píše:
Terezska píše:
no ja si myslim, ze prvni penize prijdou hned po porodu, neb nastup na materskou je vetsinou mesic pred takze uplyne mesic a dojdou penize … i kamaradka to rikala ze mela prvni penize po porodu .. pul roku se bere materska a pak rodicovsky prispevek myslim

Jenze ja na materskou narok nemam, ja musim nastoupit hned na rodicak, tak proto se ptam jak je to v sestinedeli, kdyz toho mazela dat na RD jde az po nem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
11.3.11 11:49

. Ode dne porodu pak dostanete rodičovský příspěvek v 4leté variantě. Pokud byste si chtěla zvolit jinou variantu rodičovského příspěvku, musela byste zapojit otce dítěte (pokud pracuje a splňuje podmínky nároku na peněžitou pomoc v mateřství), který ve svém zaměstnání odejde alespoň na pár dnů na mateřskou dovolenou, bude čerpat peněžitou pomoc v mateřství on. Pak si požádá o rodičovský příspěvek, zvolí variantu jeho čerpání a převede jej na vás. Zvolená varianta pak bude platit i pro vás.
tohle jsem ted nasla na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky