Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
chtěla bych poprosit o radu. Před rokem jsem vy:,–(ila HA a od té doby mám velmi slabou MS (špinění). Nejdřív teda žádnou, ale po Clostylbeg.
a Duphastonu se „rozjela“.
Lékař na to nějak nereaguje. Může to být normální. Otěhotněla jste
některá při tak slabé MS. A v čem může být problém?
Tady ti asi můžeme těžko laicky radit. Být tebou zatlačím na doktora a všechny tyto dotazy položím jemu a pokud by „nereagoval“
tak ho vyměním za jiného - lepšího!
Slaba Ms znaci malo dosrustajici sliznici...........a to je docela problem, protoze mimi se nema kde zavrtat..........ale to by ti mel opravdu rict doktor, a souhlasim s tim, ze pokud se on nesnazi najit pricinu a resit to, zmen lekare..........
Zvlast pokud se snazis otehotnet
K
Děkuji za odpověď. Tohle je už druhý doktor, kterého jsem za rok
vyzkoušela. Mám na ně asi smůlu. Vždy je to skoro stejné - počkáme
rok a potom jděte do CARu nebo tam jděte rovou. Mám pocit, že se moc
nesnaží najít příčinu, proč se zatím nedaří.
Co by mohlo pomoc, aby sliznice dorůstala. Myslím třeba něco
přírodního poř. jak to řešil Váš doktor.
Budu vděčná za každou radu.
Ave - hodne holkam pomaha pit kontryhelovy caj - do OVU /koupis v lekarne nebo v nejakem kramu s bylinkami/, uzivat Sarapis /taky koupis v lekarne/ nebo materi kasicku, pripadne med s materi kasickou. Asi nemuzes cekat zazraky ze dne na den, ale ten kontryhel je opravdu dobry. Ja uzivala i Sarapis. K otehotneni mi sice nepomohl, ale prestaly me po nem bolet prsa - hodne jsem na to trpela v druhe polovine cyklu - je to prirodni prostredek k vyrovnani hormonalni hladiny u zen. Neco z toho zkus, urcite ti nic neublizi. Drzim palce.
Hasmandko, děkuji
hned dnes si koupím čaj a vyzkouším. Proč se má kontryhel pít jen
do OVU?
A co se stane, když OVU nepoznám a budu pít čaj dál.
A ještě prosím, jak často čaj pít.
Díky
Ave, take jsem po vysazeni HA pouze spinila a navic jeste vzdy dost dlouho a v nepravidelnych intervalech. Tyhle problemy jsem ale mela i pred HA. Jelikoz jsem nechtela tehotnet ihned, Dr. mi na:,–(ila norethisteron na upravu cyklu - pri brani tohoto leku byl cyklus pravidelny, misto ms sice stale jen spineni nebo velmi slabe krvaceni, ale zacala jsem citit v pulce cyklu ovulaci. Brala jsem to asi 4 mesice, kdyz jsem vy:,–(ila, ze uz chci tehotnet (tento lek se nesmi pri tehotneni uzivat), neprevidelnost byla zase zpet, ale stale jsem poznala kdy mam ovulaci, bala jsem se presne toho co uz ti tu nekdo psal - nizke sliznice - nicmene po druhe ovulaci jsem nasla // a dnes mam 4m holcicku! Takze nekdy to jde i bez pravidelneho cyklu a „normalni“ ms
Hodne stesti, Zuzka
Ave - mam takovy dojem, ze caj z kontryhele se ma pit prave jen do OVU, protoze predevsim podporuje narust sliznice. Po OVU, kdyz se usazuje oplodnene vajicko, uz je to jaksi zbytecne. Ale i kdyz OVU nepoznas presne, tak se nic nestane, kdyz budes caj pit dal. Pije se 3× denne 1 hrnek.
Holky díky, hlavně anonymní pisatelce za povzbuzení.
Tak čaj teda budu pít, jak divá a to by bylo, aby nebylo:-).
Už mi to fakt začíná lízt na hlavu. Člověk se x let chrání, aby
neotěhotněl a pak x měsíců dělá vše, aby otěhotněl.
Nemáte ještě některá zkušenost s olomouckým CARem.
Dala jsem si ještě dva měsíce a potom se asi objednám, ale mám
z toho fakt strach.