Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj vsichni, chtela bych se zeptat, jestli mate nekdo zkusenost s cajem z tohoto korene? Pouziva se na zvyseni imunity, coz ja nutne potrebuji. Pouzivali jste to nekdo a pomohlo to? Da se koupit v lekarne? Diky za radu, Nathina
Mám zprávu od svého dobrého známého, který se zabývá zdravou stravou a přírodním léčením, eleuterokovou tinkturu zkoušel na sobě a prý je super. čaj je prý slabší odvárek ![]()
Vyzkoušela jsem eleutheroccocovou tinkturu a byla jsem maximálně spokojená s výsledky. Přišla mi ještě lepší než echinacea.
Oživuji diskusi a ráda bych se zeptala, jestli má někdo další zkušenost s touhle „dobrotou“ ![]()
@Mar__tanka1983 Používám extrakt od Hádka a zabírá
Kořen mám též, ale ještě jsem nepoužila.
Používám eleutherococ extrakt od hadka. Dávám i dětem při nemoci. Více o tomto zázraku v knize adaptogeny.
Doporučuju.
@Turante @Bubiii já právě přemýšlím, jestli vzít extrakt nebo kořen.
Pro kořen mluví cena (při přepočtu vyjdou kapky odhadem na 200,– na měsíc a kořen na necelou stovku) a také ráda „čajuju“…
ale nedokážu ani odhadnout, jak moc velký rozdíl v tom je. a také na to koukám v Hadkovo katalogu ![]()
@Mar__tanka1983 tak to netuším, ale spíš se přikláním k tomu extrakt, bude to větší koncentrát než jen vylouhovaný kořen. Ovšem my ho používáme, když na nás něco leze, ne standardně jako podporu imunity ![]()
@Turante no já bych to právě měla v plánu pít tak nějak dlouhodobě, jako prevenci…
ještě to promyslím, díky za názor ![]()
@Mar__tanka1983 tak to pak asi líp ten kořen, páč ten extrakt se má stejně jen měsíc a pauza
A finančně je to taky jinde, že ![]()
My používáme pouze extrakt. Ono ten čaj chutove je spis nedobrý. To je jako s kořenem hořce žlutého. Taky raději namlety v tobolce. Záleží na konzumentovi, jake chute snese.
@Turante píše:
@Mar__tanka1983 tak to pak asi líp ten kořen, páč ten extrakt se má stejně jen měsíc a pauzaA finančně je to taky jinde, že
To je doporučení, u velmi slabě imunity jej lze brát dele. My kape mě jen u potíží. Třeba nyni. Poradne slunce daleko a je venku zima.