Slabší menstruace - lze otěhotnět?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.7.24 21:41

Slabší menstruace - lze otěhotnět?

Ahoj,

prosím nevíte zda lze otěhotnět, když mám menstruaci jen 4 dny a z toho 2 dny spis spineni? Nikdy jsem neměla silnou ms, ale teď mi přijde ještě slabší. Mám ji pravidelně, jen proste slabší.

Na poslední kontrole mi gyn říkal, ze mám o trochu nižší sliznici a ze to ale bude kojenim. Teď už půl roku nekojim, tak nevím zda tam jít jen ať na me koukne anebo to nechat byt a nestresovat se?

Poprvé jsem otěhotněla rychle a nic neřešila, tak snad žádný problém není, ale přeci jen jsem starší a po porodu, takže je situace jiná.

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5917
31.7.24 21:53

No slabší krvácení značí i nízkou sliznici.
Když je nízká sliznice, tak se nemá vajíčko kam zavrtat.

Ale mám kamarádku, která ms neměla téměř žádnou a pouze vždy 2 dny špinila a 2× se ji podařilo otěhotnět na první dobrou.

Řešila bych to až kdyby to po delší době nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
31.7.24 22:10

Otehotnela jsem 3× na prvni dobrou s menstruaci trvajici 3 dny a slabou tal, ze by mi snad na cele 3 dny stacila jedna, maximalne 2 vlozky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.24 22:28

Tak zas tak slabá asi není, první dva dny je to tak na 3-4 klasické tampony, další dva až tři dny už jen na slipove vložky. Ale těhotná jsem už byla a nikdy jsem ji nemela silnější, jen asi víc než teď.

Jdu na kontrolu v listopadu, tak se poptam, ale můj doktor mavne rukou a rekne, ať jsem v klidu :lol:

Já si to prave dala do souvislosti a tou nízkou sliznicí, ale ani to neřešil - jen říkal ze je nižší a ze to je kojenim :nevim: Ale nerikala jsem ze chceme další dítě, v te době jsme to neřešili. Možná by mi něco předepsal, ale já se ničím moc cpát nechci, max listovkou.

• Citovat
  • Upravit
89
31.7.24 22:29

Vždy jsem mívala slabou menstruaci a otěhotněla jsem 3× a vždy potratila. Po posledním potratu byla revize a pak byla menstruace ještě kratší, trvalo mi další 2 roky než jsem znovu otěhotněla - byť jsem měla sliznici max 6mm. Brala jsem ale hned od samého začátku progresteron a proto jsem si dělala testy už brzo. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
1.8.24 05:00

Nižší sliznice může ovlivnit šanci na otěhotnění, ale rozhodně to neznamená, že to není možné. Pokud se snažíte otěhotnět a máte obavy, určitě by bylo dobré se poradit s gynekologem, který může provést další vyšetření a doporučit případná opatření. Nestresovat se je důležité, ale je dobré mít jistotu.

• Citovat
  • Upravit
1402
1.8.24 08:52

Dá, dá se otěhotnět i s jinými problémy, ale může to být rizikovejsi kvůli té sliznici. Já po prvním porodu neměla nikdy pravidelnou MS, jednou jsem to měla málo, pak zase třeba 14 dnů… šílené, přesto jsem otěhotněla 3×, ale 2× jsem potratila… Řešila bych to s doktorem, ale nestresovala bych. Pokud se zadari, bylo by fajn dát si klidový režim a podpořit těhotenství nějakou medikaci, já brala nějaký hormony ale už nevím jaký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí