Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Migréna je diagnóza sama o sobě. Migréna a bolest hlavy není to samé. Máš migrénu diagnostikovanou?
@Modra1 píše:
Migréna je diagnóza sama o sobě. Migréna a bolest hlavy není to samé. Máš migrénu diagnostikovanou?
Zatím nevím, hlava mě začala bolet až teď týden.
Stavy z kávy jsou naprosto normální, taky to tak mám.
A hlava prostě občas bolí (i s tlakem v uších). Nepiš, že máš migrénu, když ji nemáš. Vygoogli si, co je to migréna. Vygoogli si „migrenický záchvat“.
Spíš to bude přehnaná sebešetrnost. Nebo jak to nazvat
Ale ty se znáš nejlíp, takže pokud myslíš, že máš problém, určitě podstup to CT.
@Modra1 píše:
Stavy z kávy jsou naprosto normální, taky to tak mám.A hlava prostě občas bolí (i s tlakem v uších). Nepiš, že máš migrénu, když ji nemáš. Vygoogli si, co je to migréna. Vygoogli si „migrenický záchvat“.
Spíš to bude přehnaná sebešetrnost. Nebo jak to nazvatAle ty se znáš nejlíp, takže pokud myslíš, že máš problém, určitě podstup to CT.
tak taky záleží na tom, co si myslí doktor.Je otázka, jestli ji pošle.
@vokishka píše:
tak taky záleží na tom, co si myslí doktor.Je otázka, jestli ji pošle.
To je pravda. Tak zakladatelka si sama diagnostikovala migrénu, je možné, že si i to CT předepsala sama ![]()
Nechci být hnusná, možná jsem spíš já na sebe zbytečně tvrdá. Ale v případě, že bych měla příznaky jako zakladatelka, epileptický záchvat by mě fakt nenapadl ![]()
@Modra1 píše:že, proč zrovna tohle
To je pravda. Tak zakladatelka si sama diagnostikovala migrénu, je možné, že si i to CT předepsala samaNechci být hnusná, možná jsem spíš já na sebe zbytečně tvrdá. Ale v případě, že bych měla příznaky jako zakladatelka, epileptický záchvat by mě fakt nenapadl
Hysterka budeš, to jo. ![]()
Viš jak vypadá epileptický záchvat nebo co prožívají lidé s opravdovou migrénou?
Bych to viděla spis na bloklou páteř. Když se poštěstí, člověk u toho má regulérní migrénu se světloplachostí, tepáním v hlavě, hučením v uších a pocitem na zvracení. Na rozdíl od migrény ale dost často pomůže je paralen a případně masáž poskytnuta dobrou duši.
Já jsem epileptik. Zachvatu často předchází aura (cítíš, že to přijde) a za nějakou dobu dochází ke ztrátě vědomí (nekdy velmi chvilkoveho, někdy je to delší s křečema).
Hele já to nechci zlehčovat, ale mírný třes a tiky mívá každý…
U zachvatu o žádný zimnici nevíš, protože o zachvatu nevíš. Většinou se prostě udělá temno před očima a potom se probudíš, často poblíž záchranky.
Pokud bys svému stavu říkala epileptický záchvat, pak by epileptikem byl každý druhý. Oficiálně je to 1% lidí v ČR
Na vyšetření klidně jdi, ale asi tam nic nebude. Ja měla nalez jen po velkych zachvatech.
Epilepsie jistě ne, panická ataka velmi pravděpodobně. Omez kofein, vyšetřit se nech.
Něco podobného mívám u panické ataky, kterou mi mimojiné občas vyvolá i káva
Ahoj holky,
.
Chtěla bych se s vámi podělit o moji diagnózu. Jsem už objednaná k obvodnímu a ta mě snad pošle dál na CT a podobně, ale přece jenom by mě zajímaly vaše zkušenosti a rady, jelikož mi Emimino několikrát pomohlo
Občas mívám takové velmi zvláštní,,záchvaty". Ze začátku jsem si všimla, že vznikají přílišnou konzumací kofeinu. Vždy když jsem si dala třeba 4 silnější kávy denně, už to jelo - třesavka, dušnost, tiky po celém těle, zimnice, tlak v hlavě. Nějak sem to neřešila, jednoduše jsem svoji denní dávku kofeinu snížila na jedno kafe denně - přece jen někdo může být citlivější. Před pár týdny se mi ale stal tento stav znovu, po asi 3 měsících. Přidala sem k němu ještě extrémní migréna. Je mi 19 let, bojím se, že to může být něco vážnějšího. Nemám jinak žádné příznaky, až od té doby, co jsem měla tento stav se u mě projevily bolesti hlavy, které ale po procvičení krční páteře dnes odezněly - občas se mi vrací tlak v uších. Nevíte, co to může být? Nějaký slabý epileptický záchvat? Jsem hysterka a hnedka myslím na nejhorší. Děkuji moc za radu!