Jak udělat tvaroh pro 11 měsíční?

669
29.5.19 08:17

Jogurt jsem přestala dávat, blinka po něm.
Jo a mimo dotaz už vím proč dělat domácí.
Výjimečně jako nouzovku jsem včera využila sklenici hame borůvka s jablkem a hruškou a je to kyselé a blinkala pořád a já čistila fialový koberec způsobem buď jsem bosá do toho šlápla já nebo syn jelikož to fialové na tmavém nevidíš. No zkusím příště jinou chuť možná to ublinkavani dělá i to že jsou děti okamžitě na břiše. Pak jim to zmáčkne bříško a pak se nedivte :D to jentak mimo téma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4615
29.5.19 08:18

Proč ji tam dáváš vajíčko a cukr 8o co to je za nesmysl dát dítěti navíc tak malému syrové vejce :roll: dej jí ten tvaroh tak a třeba jen ovoce… a ten vývar už vůbec nechápu co řešíš dáš vyvařit maso se zeleninou, maximálně nějakou petrželku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
29.5.19 08:19
@MattoniUzNeni píše:
Jogurt jsem přestala dávat, blinka po něm.
Jo a mimo dotaz už vím proč dělat domácí.
Výjimečně jako nouzovku jsem včera využila sklenici hame borůvka s jablkem a hruškou a je to kyselé a blinkala pořád a já čistila fialový koberec způsobem buď jsem bosá do toho šlápla já nebo syn jelikož to fialové na tmavém nevidíš. No zkusím příště jinou chuť možná to ublinkavani dělá i to že jsou děti okamžitě na břiše. Pak jim to zmáčkne bříško a pak se nedivte :D to jentak mimo téma

Jo a hlavně nechtěla tu borůvkou sklenici kyselá ale statečně to snědla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
29.5.19 08:23

@Ennny no aby ta zelenina s masem byla hustá a nadýchaná tak uvaříš brambor a mrkev a to rozmixujeme s vývarem co vyndám teď z mrazáku. Jinak děkuji za přednášku co nedávat, ale já jen jestli dát celé vejce nebo jen část. Manžel má teď na natáčení vyplý telefón tak se nezeptam už. Leda až o pouze zapne.
No tak dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35766
29.5.19 08:24

Syrový bílek ne, kdyžtak se tam dává jen žloutek a ne celé vejce. I když já bych to tam nedávala vůbec.
Koření stačí malinko soli, nic víc pokud už solíte, což asi ano.

Příspěvek upraven 29.05.19 v 08:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
29.5.19 08:24

@Ennny ovoce s tvarohem už jednou měla a nejelo jí to. To chce ten cukr ale teď nevím co tam manžel dává a i to vejce, akorát vím že tu náplň dělá i do palačinek mňam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
29.5.19 08:25

@MattoniUzNeni proč proboha 11 měsíčnímu davas syrové vejce a cukr?? 8o ono ani ten tvaroh není pro malé děti nějaká výhra. Dej prostě klasický jogurt a máš po starostech. A na vývaru nechápeš co? To má být jako polevka, nebo příkrm zredeny tím vývarem?? A opět dítěti bych žádné koření nedávala, není to pro tak malé vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
29.5.19 08:25

@pikola dík dám ten žloutek. Jo soli malinko neco už je v tom vývaru v základu asi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
29.5.19 08:28

A to ty se dnes o vaše dítě staráš poprvé nebo co? :nevim:
Syrové vejce ani cukr bych 11 měs. dítěti nedala vůbec a vývar bez koření, max špetku soli.
Jinak tedy netuším, co je sladké mámení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
29.5.19 08:29

@Kriss Tina polévka né, příkrm to je. Jinak jogurty jí nedělají dobře po nich jí je blbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
@MattoniUzNeni píše:
@Ennny ovoce s tvarohem už jednou měla a nejelo jí to. To chce ten cukr ale teď nevím co tam manžel dává a i to vejce, akorát vím že tu náplň dělá i do palačinek mňam

Syrové vejice miminu? To jsi s ním poprvé sama? Proč proboha cukr? To ji do toho tvarohu nemůžes namixovat třeba banán? Ten to osladí dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68940

Já nějak nepobírám, že máma netuší, jak uvařit svému 11m dítěti masozeleninu. No, když už dáváš tvaroh, cukr, koření a syrové vejce, nejspíš už má zavedené zcela vše a nehrotíte to, tak to nehroť i nadále. Protože když už se tu zeptáš, většina ženských by pokrm tohoto složení kojenci vůbec nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61067
29.5.19 08:31
@MattoniUzNeni píše:
@pikola dík dám ten žloutek. Jo soli malinko neco už je v tom vývaru v základu asi

No fuj, syrovej zloutek diteti :?
Tvaroh se zloutkem atd. To, co popisujes delam akorat do buchty, tam se to upece ale takhle :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
29.5.19 08:32

@Ann-Sylvie nestarám poprvé jen neumím vařit já pouze děti krmím, hraji si s nimi občas něco lehkého uvařím. Jen tyhle složité dělá radši někdo jiný. Prostě to máme rozdělený někdo vaří pere a žehlí jiný uklízí a stará se o děti. To vaření něco taky zvládnu. Ale to tu už nebudeme pitvat. Co jsem chtěla slyšet už vím. Žloutek a do toho zeleninomasoveho už vím kolik koření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
29.5.19 08:33

Nejsem snimi poprvé pořád jsem doma vyjma když něco musíš zařídit a druhý ohlídá na tu chvíli. Jinak nevařim toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí