Sladké v 10 letech

7205
30.6.22 10:11

Sladké v 10 letech

Ahoj.Chci se zeptat, jestli nějak hlídáte u těch cca desetiletých kolik sladkého sní? Jasně, doma víte, ale taky si můžou koupit v obchodě. Ale i tak, máte přehled? nebo v tomto věku už to neřešíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45690
30.6.22 10:28

Prehled mam jen castecny, muze si neco koupit. Neresim, vazi 25 kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
30.6.22 10:28

Nemám. Respektive nepředpokádám, že by z kapesného byla schoná nakoupit toho tolik že to bude moc. leda by koupila týdně kilovku cukru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
30.6.22 10:31

Doma přehled mám. Co si koupí v obchodě ze sladkého nejvíc asi zmrzlinu jsou spíš na slaný. Brambůrky, tyčinky popkorn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
30.6.22 10:33

Neřešila jsem to nikdy. Máme doma k dispozici sladké. Každý den si něco dá. Ale je hubený, jí I ovoce a zeleninu a nemá problém pít čistou vodu.

• Citovat
  • Upravit
24992
30.6.22 10:38
@Lama Lama píše:
Nemám. Respektive nepředpokádám, že by z kapesného byla schoná nakoupit toho tolik že to bude moc. leda by koupila týdně kilovku cukru :mrgreen:

tohle bylo první co mě napadlo :mrgreen: :mrgreen: bacha na mravence :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
30.6.22 10:46

Taky moc neřeším, z kapesneho si občas koupi, ale ne moc. Denně po skole venku na hřišti. A je hubeny jako lunt. Má 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.6.22 10:53

Přehled relativně mám. Nikdy jsem to nehrotila nebo nevytvářela drama „sladké“. Jen máme dohodu, že normální jídlo. Pak klidně i sladkost. Sama jim do svačiny něco přibalím. Tím pádem neřešíme potíž, že by někdo potřeboval peníze a šel si tajně koupit do obchodu. Nemají potřebu si kupovat někde ve večerce. Když jdeme do velkého obchodu. Tam si vyberou, co chtějí třeba přibalit ke svačině. Znám jejich apetit, tak i bez nich vím, které dobroty koupit.
Včera jsem dostala nějaké dárky. Bylo tam mimo jiné Rafaelo. To moje děti milují nejvíc. Tak se dcera hned ptala, jestli by si mohla vzít. Stačilo říct, že si ho necháme dneska. Protože bude sváteční oběd po vysvědčení a pak si můžeme i Rafaelo rozbalit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.6.22 11:03

Neřeším, co si kupuje, ale on si obvykle peníze vůbec ven nebere, takže tak ;) A když ano, stejně je mu líto utratit kapesné za sladkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28843
30.6.22 11:16

Sám si sladké nekupuje, doma dostává přiměřeně, na svačinu do školy, občas sladké obědy. Tlustý není, jí normální jídla. V pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
30.6.22 11:59

Mám teda mladšího školáka, ale neřeším, doma se tím necpe horem dolem, nezakazujeme mu to aby ho to o to víc nelákalo, má doma pořád něco k dispozici, ale nesežere celý pytel bonbónů nebo tabulku čokolády na posezení. Občas si něco koupí ve škole v bufetu. Je hubený, sportuje. Jo kdyby měl nějaký zdravotní problém nebo nadváhu, tak ho hlídám víc, ale takhle nejak nemám potřebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
30.6.22 16:37

Já jim to tedy lehce hlídám :mrgreen:
Mám strach, aby syn nebyl tlustý, má k tomu odmalička trochu sklony a manžel byl v jeho věku hodně tlustý.
Jinak syn má 8 let a 29kg a 130cm. Řekla bych normální dítě. Ale sladké mu téměř nedávám. Samozřejmě občas mi to nevadí. Kapesné nedostává, takže si ani nic moc nakupuje. Z peněz, které si ušetří, když dostane na výlet, nebo od babiček, si většinou kupuje lego.
A dcera je drobek, tu asi není potřeba hlídat, ale má stejný režim jako syn. Sladké jen občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
30.6.22 21:52

Hlídám, jinak by celé dny nejedl nic jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
30.6.22 21:57

Mám děti 7 a 9 let a sladké moc neřeším, ví že před obědem ne, ale jinak mají přístup k plné spajzce ( máme hodně stedre babičky a teticky) Moc je to sladké nebere, vždycky se ptají jestli muzou to či ono, ale víc toho sním ja, než ti dva dohromady a to na sladké moc nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
1.7.22 10:53

@Tynk proč nedávás kapesné? U nás Teda taky 8 let, 130 cm, vazi asi 26 kg, ale je to vyzle. Celá odpoledne litá po venku, hřiště, jezdí na kole, bydlíme na vesnici, tak asi ten pohyb dělá hodně. muj manzel - jeho tatinek- byl v jeho věku taky při těle. holt babička ho cpala buchtama no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová