Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@podaji Nekdy to ale proste nejde, ani naucit, ani technicky. Ja treba rano beru leky, ktery se musi nalacno a pul hodiny po nem nic dalsiho nepolykat, max vodu. Ale stejne nic nemuzu az hodinu, jinak je mi blbe. Takze snidam az v praci o vic jak hodinu driv vstavat nebudu.
Jo, vim ze je to trochu jinej pripad.
Zakladatelko mě napadá třeba chleba(může být i žitný nebo slunečnicový) obalený ve vajíčku. To by se celkem dalo jíst jednou rukou.
Jinak bych se teda taky být tebou snažila jíst až v práci hezky v klidu.
@zuzukobylka píše:
Zakladatelko mě napadá třeba chleba(může být i žitný nebo slunečnicový) obalený ve vajíčku. To by se celkem dalo jíst jednou rukou.
Jinak bych se teda taky být tebou snažila jíst až v práci hezky v klidu.
Nic z čeho bych měla zamaštěný volant a šaltrpáku bych nejedla…
@Kettlery píše: Ženy, já vás všechny obdivuju. Fakt, bez ironie…Já se prostě snažím všechno zvládnout, dělat věci co nejmíň špatně, ale prostě někdy jíst v autě budu. Omeletu si den předem asi nezvládnu připravit.
Co se mnou? Asi popravit nebo já nevím.![]()
![]()
Jsem ztracený případ. A závidím všem, co zvládají život lépe. Myslím to v dobrém, holky.
Prosim Tě, v klidu. ![]()
Já trávím za volantem dvě tři hoďky denně a řeším od něj pracovní záležitosti, telefonuju (ale nojo, hands free mám!), kontroluju maily, jím, piju a na semaforech si opravuju make-up a oční linky, zase bych to nehrotila. ![]()
Néé, vlastní vinou nebourám, děkuju za optání. ![]()
Jestli omezuješ sachry, zkus si napéct dukan houstičky (1 vanička netučného tvarohu, 1 pytlík sušeného droždí, 5 lžic ovesných otrub, 3 lžíce psyllia, 2 lžíce lněného semínka, 4 vajíčka, sůl, drcený kmín: promíchat, nechat cca půl hoďky kynout, v dlaních ukoulet bulky, péct na 180 °C dozlatova: množství vyjde na 5-6 bulek), na ty Ti manžel pravděpodobně nepoleze, a proložit lightlife gervais, šunkou, k tomu nějaké cherry rajče nebo kousek papriky, případně vajíčková pomazánka, rybí pomazánka, bylinková.. fantazii se meze nekladou a klidně si to připravíš večer do krabičky, ráno vezmeš a mažeš do práce. ![]()
Nebo v toustovači zapečené toasty se šunkou a sýrem (pokud si ráno nebudeš až tak vyčítat pečivo) zabalené v ubrousku nebo pečícím papíru, ať si nepokydáš auto.
Případně tortilla s čímkoli, co po ránu sneseš: šunka, umíchaná vajíčka, zase nějaká zelenina.., když si to necháš zamotané v pečáku nebo alobalu a jenom průběžně odhrnuješ, nepokydáš se. ![]()
Příspěvek upraven 03.11.18 v 17:14
@podaji A proč bych se měla učit něco, co mi nevyhovuje, to se raději v klidu nasnídám v práci.
Nenapadá mě sice žádné konkrétní jídlo,ale já jsem ráno šetřila čas tím,že jsem se malovala v obýváku u zrcátka a u toho zároveň snídala
.aspoň nějaký čas jsem ušetřila
@zuzukobylka píše:
Tak já si dát ve čtyři ráno kafe a pak mít až v deset svačinu, tak sebou jisto jistě někdě šlehnu o zem. To fakt nemáš těch 6 hodin hlad?
Nemám, to kafe zasytí. Vždycky jsem nesnášela snídaně. To kafe je takovej kompromis, jak nemít hlad a nemuset do sebe ráno hned něco ládovat.
@j.a.n.i1 píše:
@podaji A proč bych se měla učit něco, co mi nevyhovuje, to se raději v klidu nasnídám v práci.
Jasně já píšu o těch co nesnidaji vůbec.
@podaji píše:
Jasně já píšu o těch co nesnidaji vůbec.
I tak nevidim duvod, proc se ucit snidat hned po probuzeni…
Napadá mě husté zeleninové smoothie, křepelčí vajíčka natvrdo třeba s proužky papriky, to se dá jíst jako jednohubky. Výraznější sýr na kostičky napíchnutý na paratko s hroznovým vínem, kousky masa, už nevím
ale když dojíždíš 15 minut, moc to nechápu. Buď před odjezdem nebo po dojezdu do práce by to bylo lepší. Pokud bys dojížděla 2 hodiny, chápala bych, že nechceš vstávat o dalších 10 minut dříve…
@podaji i kdybych nejedla dva dny, tak hodinu po probuzení do sebe jídlo nedostanu.
Prostě to nezvládnu polknout, ani jogurt.
@Kettlery hele, fakt jezdi radši do práce dřív a najez se tam..
@Kettlery píše:
Zdravím všechny.Potřebovala bych od vás poradit tipy na slané snídaně do auta. Je mi jasné, že by bylo lepší stíhat nasnídat se doma, ale to mi bohužel nevychází. Snídám tedy v autě za jízdy do práce.
Zatím jsem to řešila raw nebo flapjack tyčinkami, ale chtěla bych něco slaného a pořádného. Nemám problém si to připravit večer předem. Jenže se snažím vyhýbat pečivu. K svačině mám většinou knackebrot s něčím. Ten se navíc do auta nehodí, strašně drobí.
Budu ráda za vaše nápady. Klidně i něco hotového koupeného z krámu (jako ty tyčinky), aby to nebylo totálně nezdravé.
Díky.
Kdybych nestíhala snídat v klidu, tak bych radši nesnídala vůbec. Buď bych jedla jen oběd-večeře, nebo brzký oběd-svačina-večeře. Stejně je nejzdravější jíst 2×-3× denně (ideálně s vynecháním snídaně). Já takhle nestíhala svačiny a tak jsem je vymazala a zredukovala na ty 3 jídla denně.
@Pandulka píše:
Kdybych nestíhala snídat v klidu, tak bych radši nesnídala vůbec. Buď bych jedla jen oběd-večeře, nebo brzký oběd-svačina-večeře. Stejně je nejzdravější jíst 2×-3× denně (ideálně s vynecháním snídaně). Já takhle nestíhala svačiny a tak jsem je vymazala a zredukovala na ty 3 jídla denně.
Nono. ![]()
Neříkalo se vždycky - „snídani snez sám, o oběd se rozděl s přítelem a večeři dej svému nepříteli“?
Ono už je podle nejnovějších výzkumů buhvijakych vědců ideální nesnídat? ![]()
Na to jsi přišla sama, nebo to můžeš nějak věrohodně odzdrojovat? ![]()