Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měla jsem babi Rakušačku, tam pár km. a německy od mala dobře.. I TAK žít do cizí země jako občan druhé kategorie by se mi moc nechtělo,
fakt by dost záleželo na tom, co mám tady, o kolik se budu mít líp tam, co rodina, přátelé, bydlení, na jak je to dlouho a jak s návratem.. nechtěla bych být jen doma jakou haus-frau.. a ty tam zřejmě kvalifikovanou práci neseženeš..
pořádně si to rozmyslete..
jinak na mentalitu a prostředí je to fajn - připadá mi to tam jako u nás ![]()
Jedine minus je, ze to mame dal za rodinou, jinak mne nic moc nenapada. Ja bych spis dneska premyslela, proc do Rakouska nejit nez proc jit. Krome rodiny nemam jediny duvod se do CR vracet nastalo. Ale taky zalezi, kde budete bydlet, my to do CR nemame daleko, ja tam jezdim pravidelne…
@Anonymní píše:
Ahoj,
manžel má nabídku jít do Rakouska, žijete nebo žil jste tam někdo, co byste vypíchli jako minusy a plusy?Pořád jsme na vážkách. Němčina je zatim u obou „nějak se domluvíme“, manžel v práci používá amgličtinu, ja jsme zatim na RD..díky za každou radU.
Ahoj,
vhledem k tomu, že se jedná o jednu ze zemí s nejvyšší úrovní života, tak proč ne. Samozřejmě, záleží na konkrétním místě a regionu, jestli by třeba pro Vás nebylo vhodné žít na CZ straně nejbližší hranice, ale pokud Vás nedrží v Čr rodina (péče o rodiče, děti ve škole apod.), tak na Vašem místě, když základ jazyku máte a práce je předpokládám legální a ku pomoci v případě potřeby bude zaměstnavatel manžela (pomoc se sehnáním bydlení, potvrzení o příjmech pro nájemce (někdy bývá zvykem)), jednání s úřady apod.
Je to nabídka, která v budoucnu přijít nemusí.
@DanielaD prosím tě, co zo máš za psa na té profilové? Omluva za ot
Klidně. Kdybych tady neměla práci a byl problém něco najít. My jsme u hranic Rakouska. V okolí mám spíš x lidí, že ráno jedou tam do práce. A žijí tady.
Spíš výjimečně přesídlují trvale tam. Takže bych to udělala stejně. Známý tam dělá kuchaře. Turnusy dělá. Mají ubytování zajištěné. Stáhnul sebou i kamaráda. Takže na turnus je tam. Střídají se. A tady má postavené.
Udělala bych to stejně. Za prací pouze dojíždět.
Do Vídně ano, jinak by se mi moc nechtělo. Taky záleží, pokud nevlastníte v ČR nemovitost, tak rozhodně pryč. Pokud tady bydlíte ve svém, a tam byste museli platit nájem, je otázka zda se vyplatí se stěhovat, zvlášť, když ty tam slušnou práci zajištěnou nemáš ![]()
Ahoj já žiju v Rakousku s manzelem a dětmi.
Přechod z ceske RD na rakouskou RD neni vubec sranda.
Zije se nam tu krasne, bydlime v krasnem meste, zivotni podminky super, podpora rodin - jsme tu šťastní. ![]()
@Sisika9 Ja ziji ve Vorarlberg a je to tu skvely. Za par let chceme do Vidne ![]()
Ahoj,
manžel má nabídku jít do Rakouska, žijete nebo žil jste tam někdo, co byste vypíchli jako minusy a plusy?
Pořád jsme na vážkách. Němčina je zatim u obou „nějak se domluvíme“, manžel v práci používá amgličtinu, ja jsme zatim na RD..díky za každou radU.