Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
Prosím vás, už skoro rok řešíme manželovu občanku. Brali jsme se tady v ČR a bral si moje příjmení, protože se mu to jeho nelíbilo
ale kvůli tomu musel měnit občanku. Na sk se nedostal a ani nedostane. A když to chceme řešit přes ambasádu v Praze, tak se nám nikdy nikdo neozve. Voláme, píšeme každý týden. Někdy i víckrát a ono nic. Jsem z toho už na prášky. Čekám pokutu jak prase. ![]()
Ale co s tím, když není možno se domluvit? Jsem fakt nas*aná a už mi preteka trpělivost ![]()
Manžel je taky Slovák a všechno musí jezdit řešit tam
holt na to vždy padne nějaká dovolená.
@Kriss Tina píše:
Manžel je taky Slovák a všechno musí jezdit řešit tamholt na to vždy padne nějaká dovolená.
Jo, to bych pochopila, ale nejsme očkování a ani neplánujeme a mají otevřené hranice jen pro očkované. Jinak karanténa. A na to jim z vysoka se…
@Eyeofthestorm chapu, taky nejsme očkovaní a letos sme tam zůstali 5 dní v karanténě, než přišel výsledek testu
škoda, že jste to neřešili dřív, na jaře tam stačilo mít antigen a karanténa nebyla.
@Kriss Tina píše:
@Eyeofthestorm chapu, taky nejsme očkovaní a letos sme tam zůstali 5 dní v karanténě, než přišel výsledek testuškoda, že jste to neřešili dřív, na jaře tam stačilo mít antigen a karanténa nebyla.
Nechtěli jsme to tak řešit přes ty testy… Říkali jsme si, že ta Praha klapne a pojedeme tam. Ale doteď fakt nic. Na netu píšou, že tam jsou myslím od 8:30 do 11. Ale at člověk zavolá kdykoliv tak to jen zvoní a nikdo to nebere.
@Kriss Tina píše:
@Eyeofthestorm chapu, taky nejsme očkovaní a letos sme tam zůstali 5 dní v karanténě, než přišel výsledek testuškoda, že jste to neřešili dřív, na jaře tam stačilo mít antigen a karanténa nebyla.
Jo a ještě myslím, že na těch úřadech na sk byl nějaký problém. Ale nevím co. My bydlíme na Moravě. SK máme blíž, ale i tak jsme tam nejeli.
S něčím tam byl problém. Ale nevím s čím. Že nám právě i ty slovenky řekly, že máme na tu ambasádu. Ale jak říkám… Tam ty ženské asi ani nejsou. ![]()
@Eyeofthestorm jako Slovenska ambasáda v cesku je něco hrozného
my se tam snažili dovolat před měsícem právě kvůli cestování na Slovensko a smůla, bylo pak rychlejší se dovolat přímo na Slovensko, představa tam s nimi něco řešit, tak je mi úplně špatně.
@Kriss Tina píše:
@Eyeofthestorm jako Slovenska ambasáda v cesku je něco hroznéhomy se tam snažili dovolat před měsícem právě kvůli cestování na Slovensko a smůla, bylo pak rychlejší se dovolat přímo na Slovensko, představa tam s nimi něco řešit, tak je mi úplně špatně.
Tak nevím… Jedině se zkusit nějak domluvit, jestli by nebyla výjimka jen na ten pcr. Že by nemusel být v karantene. Kdyby to bylo jen na pár hodin.
Asi zkusím ještě tak v to pondělí. Protože to je fakt katastrofa ![]()
Bude muset prostě na Slovensko. Jako já moc nechápu, tak zůstane 5 dní v karanténě, ale aspoň to bude mí pořešené. Přijde mi to lepší než ad tím pořád dumat a řešit pokutu. Jako nikdo to s ním individuálně řešit nebude. Kamarádka se vdávala je Ruska, a musela prostě toto řešit v Rusku.
@Angry_birds píše:
Bude muset prostě na Slovensko. Jako já moc nechápu, tak zůstane 5 dní v karanténě, ale aspoň to bude mí pořešené. Přijde mi to lepší než ad tím pořád dumat a řešit pokutu. Jako nikdo to s ním individuálně řešit nebude. Kamarádka se vdávala je Ruska, a musela prostě toto řešit v Rusku.
No, 5 dnů v karanténě si dovolit nemůžeme. Takže tak to prostě nepůjde.
@Eyeofthestorm píše:
No, 5 dnů v karanténě si dovolit nemůžeme. Takže tak to prostě nepůjde.
Tak v tom případě to nemá řešení, a bude bez dokladů. ![]()
@Angry_birds píše:
Tak v tom případě to nemá řešení, a bude bez dokladů.
Nemej obavy, už to řeším přes někoho jiného. ![]()
Ne každý si může dovolit nejít týden do práce.
A zkouseli jste misto telefonovani vyplnit formular, pripadne si rovnou sjednat schuzku?
https://www.mzv.sk/…esmzvportlet?…
Mimochodem, nejdrive musite pozadat o uznani snatku na Slovensku, obcanku muzete vyrizovat az posleze.
@ovetru píše:
A zkouseli jste misto telefonovani vyplnit formular, pripadne si rovnou sjednat schuzku?
https://www.mzv.sk/…esmzvportlet?…Mimochodem, nejdrive musite pozadat o uznani snatku na Slovensku, obcanku muzete vyrizovat az posleze.
Zkoušeli. Ale neodeslalo se to. Nepřišel ani žádný potvrzovací mail, nic.
To nám taky nikdo neřekl. Řekli nám, že to musíme přeložit. Zeptat se na nějaké překladatele, kteří dělají úřední dokumenty.
Na tom sk se to řeší jak? Přes který úřad? A stačí to poslat poštou? Nebo mailem?
@Eyeofthestorm píše:
Nemej obavy, už to řeším přes někoho jiného.Ne každý si může dovolit nejít týden do práce.
Neboj, já obavy nemám. Jen píšu jak to je. ![]()