Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, holky nemůžu se nikde dočíst jaky atg je dostačující, jestli
test koupeny,(mam
plivaci) případně potvrzení od zaměstnavatele/ deti- školy o testování, nebo musí byt potvrzeno laboratoří? Kdo na Slovensku byl, prosím o info. Dekuji❤️️
Pravidlá pre príchod zo zelených štátov:
• Platia pre ľudí, ktorí v ostatných 14 dňoch navštívili výlučne krajiny zaradené do zoznamu zelených štátov. Ak okrem nich v tomto období zároveň navštívili aj krajiny zaradené do červeného alebo čierneho zoznamu, postupujú podľa pravidiel pre „horšiu“ krajinu. • Nariaďuje sa domáca karanténa, ktorá sa končí obdržaním negatívneho výsledku RT-PCR alebo antigénového testu, pričom test možno podstúpiť ihneď po návrate (už v prvý deň izolácie). • Ak osoba test nepodstúpi, karanténa v prípade bezpríznakového priebehu končí dovŕšením 14. dňa. • Domáca karanténa sa týka aj všetkých osôb v spoločnej domácnosti, končí sa súčasne s izoláciou osoby, ktorá prišla zo zahraničia.
Povinnosť domácej karantény neplatí pre osobu, ktorá prišla zo zahraničia, ak:
Karanténa neplatí pre zaočkovaných, ktorí prišli zo zahraničia alebo sú členovia spoločnej domácnosti (bez ohľadu na druh vakcíny)
Určitě z ofiko laborky a bacha, jestli nemáte očkování, tak teď je po příjezdu na Slovensko povinná karanténa. Dneska zpřísnili podmínky.
@Kriss Tina píše:
Určitě z ofiko laborky a bacha, jestli nemáte očkování, tak teď je po příjezdu na Slovensko povinná karanténa. Dneska zpřísnili podmínky.
mělo by to snad platit až devátého
@santape jinak odpověď na tvou otázku. Musí to být test z laboratoře, ofiko v systému.
@Kriss Tina to je až od 9.7, tak snad to nedaj od 1. to bysme byli v čudu ![]()
@Nickjmeno píše:
@Kriss Tina to je až od 9.7, tak snad to nedaj od 1. to bysme byli v čudu
ne, fakt toho devátého
@Nickjmeno jo od 9.7. zatím
nám to teda udělalo čáru přes rozpočet i tak, záleží kdy maj jet no.
@Kriss Tina to už budem naštěstí doma
ale čekala jsem, že s tim začnou až na konci srpna, to musíme vzít výlety útokem než to pozavíraj i tady ať z toho něco máme ![]()
@Cenarius píše:
@santape jinak odpověď na tvou otázku. Musí to být test z laboratoře, ofiko v systému.
Včetně dětí 9,11 let? Předpokládám že joo
@santape píše:
Včetně dětí 9,11 let? Předpokládám že joo
https://www.mzv.cz/…bliky_v.html
Podle tohoto děti do 18 let test mit nemusí. Taky jsem to hledala, ale my jedeme až toho 9. 7.
tak nevím co bude…
@pomme kdy jedete? Jestli to stihnete do 9, tak děti testy nepotřebují. Akorat všichni registraci na ehranice a dospělí test.
@Kriss Tina píše:
podle mě jim to soud shodí, oni jsou fakt mimo
stačí aby toto někdo tam napadl a to, myslím, udělá hodně rychle, ještě to budou třikrát měnit, no ale čumím, popravdě
@Kriss Tina no jedeme přesně 9.7. Máme děti do 6ti let. S mužem splňujeme podmínku 3 týdny po první dávce očkování, to jsem pochopila, že bude ještě do srpna stačit. Ale nevím jak ty děti…
@pomme píše:
@Kriss Tina no jedeme přesně 9.7. Máme děti do 6ti let. S mužem splňujeme podmínku 3 týdny po první dávce očkování, to jsem pochopila, že bude ještě do srpna stačit. Ale nevím jak ty děti…
jsi si jistá? Některé státy chtějí obě očkování.
edit, od toho devátého obě dávky
Za zaočkovaného sa už nebude považovať človek po uplynutí 21 dní od prvej dávky ako doteraz. Rozhodovať bude čas, ktorý uplynul od podania vakcíny takto:
14 dní po podaní (15. deň) druhej dávky vakcíny s dvojdávkovou schémou (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), platnosť 1 rok.
21 dní po podaní (22. deň) vakcíny s jednodávkovou schémou (Johnson & Johnson), platnosť 1 rok.
osoby po prekonaní ochorenia Covid-19: 14 dní po podaní prvej dávky vakcíny do 180 dní po prekonaní ochorenia Covid-19, platnosť 1 rok
Čítajte viac: https://domov.sme.sk/…dmienky.html?…