Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
potřebuji poradit, kde sehnat sluneční brýle pro prcka. Nechce se mi do optiky, tam bych za ně dala asi majlant
a od stánkařů už vůbec ne ![]()
Tak nevím, kde je shánět. Máte některá zkušenosti. Nebo myslíte, že v optice tak drahé nebudou. Nechce se mi dávat nějaká tisícovka, když na ně prcek ještě není zvyklej a určitě mnohokrát budou na zemi a různě lítat vzduchem ![]()
Díky moc za rady a zkušenosti. ![]()
Lenka
Pokud jsi z PRahy nebo mas v okoli velka obchodni strediska, zkus H&M (tam jsem jedny koupila pred rokem), v C&A nebo detsky obchod Puntanela. Urco muzes juknout taky do hrackarstvi nebo prave obchodu s detskym zbozim, nemel by to byt problem.
No koukam, ze jsi z PArdubic … tak snad tam i v HK jsou urcite velka obchodni strediska s podobnymi obchody… At se zadari!!!!
A je to vůbec vhodné pro tak malé dítě? Není vhodnější klobrc? Mamka mě do toho nutí, ale mi přijde, že by si tím mohla kazit zbytečně oči a navíc by s tím dělala blbosti.
GaB
Gabi,
ty bryle nejsou spatny napad a oci se z toho rozhodne nezkazi, spise naopak … na druhou stranu, jak dlouho si dite necha brylecky na ocich? Nika jenom chvili, pro efekt ze je ma jako ja … do 2 minut leti dolu a kdyz byla mensi, tak dokonce i drive. Ale k mori a na horach jsme je mely sebou a obcas je na ockach mela, ja bych bez nich neprezila!!!
Sulda
Niekde som citala,ze ak okuliare nemaju 100%UV filter tak radsej detom ziadne.Ale to je urcite kazdemu jasne.Rozhodne nekupuj nejake obycajne.Sice mozu mat nalepku,ze maju filter ale ziadaj certifikat.V H&M maju okuliare certifikat.Kupila som dcerke(4roky)Ked bola mensia nechcela okuliare nosit az teraz sa jej zapacili a neda ich dole.Aj ked je zamracene a prsi
![]()
Ahoj, nedávno jsem narazila na tenhle odkaz… www.brejlicky.cz
Taky nejsou nejlevnější, ale asi snad budou docela kvalitní a pro děti se mi zdají praktické.
Klára a Janek
No, já z důvěrného zdroje
(za mých mladších let jsem něco měla s jedním očním lékařem;-)) vím, že brýle nejdřív ve dvou letech, spíše později.
Dokonce mi i vysvětloval proč, ale fakt jsem tenkrát myslela na něco úplně jiného… ![]()
Ahoj, já koupila své 2,5leté dceři sluneční brýle v HM - mají tam dobrý výběr a hezké brejličky snad kvalitní ![]()
Alusha
Hmm, tohle je jedno z těch témat, kdy co člověk (a odborník), to názor.
Já svojí dceři sluneční brýle dávám (na radu lékaře) od roku a kousek, má citlivé oči a krempa klobouku ani slunečník dohromady jí při hodně prudkém sluníčku nepomohou.
K certifikátům - bohužel už mám tolik špatných zkušeností, že vím, že ani deset certifikátů nedává záruku, naopak někde - snad v D Testu??? (nevím, nechci kecat) se kdysi psalo, že paradoxně brýle od Ťamanů jsou kvalitní …
Je to na zvážení každé maminky, ale dítě by nějak chráněné oči mít mělo, ať už slunečníkem, kloboučkem nebo brýlemi.
Baghira
Ahoj, no ja koupila malemu bryle v Nextu, asi za 290, moc pekne, ale pred tim me nenapadlo zjistovat jestli je to ok, aby je mel…samozrejme litali vzduchem, ale jsou odolne… ![]()
tak nevim, ale pokud trvas na jejich koupi, tak je doporucuji, maji je i s pouzdrem a jsou moc pekne, tvar i barva
pa m+m
mum muzu se zeptat kde v nextu jsi je sehnala a jestli nemas treba nejakou fotecku.Dekuji ![]()
Ahojky,
když bylo Adámkovi cca 1,5 roku, byli jsme na Djerbě…pár dnů před odletem mu začalo slzet očičko a jedině sluneční brýle pomohly, aby se toho zbavil. Ani kšitovka nepomáhala. Od té doby si na ně zvyknul a bez brýlí ani ránu…a to i v autě, když jen trošku svítí. Já je doporučuji.
papa Veronika Adámek a Berunka Ema (VABE)
Ahojky, máme Chicco od 12 měsíců, jsou dobré a mají nějaký certifikát, stojí do 3 set včetně pouzdra.
Pihule
Ahoj holky,
docela mě tedy „vyděsila“ info od Missorky, já počítala s brejličkama už na toto léto, protože Matýsek na sluníčku úplně zoufale mhouří oči a i když na přímé ho nikdy dávat nebudu tak letní světlo je prostě ostré. Měly jste někdo brýle už na takhle malém dítěti ( 3,5 měsíce teď).??? Já koukala na ty brejličky.cz a zdají se mi dobré, hlavně tou gumičkou na sucháč + samozřejmě certifikací.
Claudie