Slušnost v diskusích

18305
3.3.11 13:36

Slušnost v diskusích...

Tak mně to nedá a vložil bych odkaz na jiné diskuse. Respektive na to, na jaké úrovni se diskutuje jinde.

http://www.ct24.cz/…-te-diskusi/

Tak si někdy říkám, kde pro většinu lidí existuje hranice mezi únosným a neúnosným chováním? A není i tohle výsledek rodinné výchovy, potažmo její absence??? Máme snášet něco, co zavinil svým ledabylým přístupem k výchově potomků někdo jiný???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15319
3.3.11 13:58

To víš, papír snese hodně a internet ještě víc.
Internet pro mnohé posouvá hranice slušnosti, zdání neviditelnosti a nepostižitelnosti je pro některé jako magnet.
Na druhou stranu pokud si svou agresi vybijí on-line a ne na ulici či na svých blízkých, tak to má i svá pozitiva. :mrgreen: (vysvětlivky: nadsázka, humor) :wink:
Výchova je nepochybně zásadní činitel. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.3.11 14:03

Na odkaz jsem letmo koukla, ale upřímně, nemám čas se zabývat obsahem a pečlivě si to pročítat, tedy po jazykovědnoobsahové stránce.

Co k tomu říct. Že net obecně nahrává anonymitě. Jsem jedním z davu. A když jsem z jedním z davu, nic pak už nebrání tomu popustit úplně proud mých nízkých vášní a pudů … a tleskat a pískat v gladiátorské aréně, stejně tak jako za dva tisíce let se pustit vlastníma rukama do fanoušků „těch druhých“ a rozmlátit vše, co mi přijde pod ruku .. slova? Ty holt použiju tam, kde nemůžu použít pěsti …

Neuznávám to, nelíbí se mi to, jen říkám, ano, je to výchovou, ale není to nic nového. Je to kulturou, sociálním prostředím a já nevím čím dalším. Nejsem sociolog. Nelze tvrdit, že takový národ, jako jsou třeba Švédové, nebo Norové, tedy sociálně velmi vyspělá kultura, že se neporvou … slovně … někde …

Nikdo se mi nestalo, že by útok na mne šel tak daleko, že by přerostl dané diksusní forum. Resp. že jeden konkrétní uživatel se už z principu do mne strefoval, kde to na daném webu jen šlo. Kde na mne jaké diskusi narazil. I když to bylo úplně mimo téma. Pak nezbylo než si prostě zmenit profil. Udělat novou identitu. Nějak jsem neměla nervy se snížit k tomu, abych přistoupila na jeho „jazykovou kulturu“. Možná, že by pak tomu rozuměl … ale myslím si, že ne. S blbcem se prostě člověk nedorozumí snad v žádném jazyce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.3.11 14:32

Juro a co chceš slyšet?? Že lidé jsou čím dál tím více nevychovaní?? Drzí?? Neslušní?? Možná ano, ale zase ne o tolik..jen mají více možností se projevovat beztrestně, nemyslíš??
Dřív se psaly udavačské dopisy, anonymní pomluvy, lidé drbali a drbou a drbat budou..budou se nenávidět i milovat..Dřív si mezi sebou nenávistně šeptali, dnes se můžou projevit..Co je lepší??
Kdo nechce, at diskuze nečte, kdo nechce at se s takovými lidmi nebaví..
Mě by spíš ubíjelo, kdyby byli všichni slušní a vrchol ctnosti..
Nebud takový mravokárce nebo si budu myslet,že jsi zapšklý suchoprd!!!! 8-) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
3.3.11 14:39

Liz, já nejsem mravokárce - jen jsem zase po nějaké době otevřel diskusní téma na idnes.cz nebo co to bylo… Tady se to občas pohádá, porafá, ale přijde mně to o dostmíň nenávistné než jinde… Že by zbytek populace kromě mamin se nudil a z nudy vymýšlel hovadiny? Nebo mají čas řešit svoje psychická bebíčka, zatímco maminy musejí fungovat…?
Pořád nemůžu přijít na to, kde je ten zakopaný pudl… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
3.3.11 14:42

Juro, na odkaz jsem se nedívala, kouknu později, ale nemám pocit, že bych na diskuzích (jakýchkoliv) „musela snášet něco, co zavinil někdo jiný svým ledabilým přístupem k potomkům“. Vždycky mám na výběr, když se mi diskuse líbí zapojit se do ní, když se mi nelíbí buď se nezapojovat nebo vyjádřit svůj nesouhlas.. Vždyť jsou to jenom diskuse.. :nevim: „Hranice mezi slušným a neúnosným chováním“ bych řešila v reálném životě, nikoliv ve virtuálním světě.. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.3.11 14:44

Já jsem si také chodila číst diskuze na reflex ( cca před 5 lety) a když tam dnes zabrousím, tak si říkám: Kde jsou ti lidé, kterým jsem se obdivovala, byli vtipní, plno argumentů, šlušní,pohotoví, přátelští..Dnes nula nula prd - hovadiny, hovadiny ,hovadiny..
No jo, dětma nezatopíš.. :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
3.3.11 14:47

Juro, protože emimino je jedna velká rodina. Je tady pár výjimek, které vyloženě bijou do očí a jsou matkami masakrovány, ale ve většině případů to tak není. Sice se porafáme, ale v mezích slušnosti (alespoň se o to snažíme) a to možná jen proto, že od toho na druhé straně možná budem někdy potřebovat radu. Na diskusích idnes apod je pár stálic, ale většina jen pár krát přispívajících. Je tam větší možnost napsat hrubě.

A jak už jsem stihla vypozorovat, tak hrubě a urážlivě píšou jen ti, kterým došly argumenty a potřebujou kolem sebe kopat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
3.3.11 14:49

A nemyslím si, že je to o dětech. Většina přispívajících je středního věku. Takže si možná chladí stresy v práci, doma apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
3.3.11 15:06
Lizbeth píše:
Já jsem si také chodila číst diskuze na reflex ( cca před 5 lety) a když tam dnes zabrousím, tak si říkám: Kde jsou ti lidé, kterým jsem se obdivovala, byli vtipní, plno argumentů, šlušní,pohotoví, přátelští..Dnes nula nula prd - hovadiny, hovadiny ,hovadiny..
No jo, dětma nezatopíš.. :roll: :nevim:

:mrgreen: :palec: tak tak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.3.11 15:15

Jsem nevěděla, že na FB můžu přidat komentář jako Anonym… Jak se to dělá? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.3.11 15:28

Je to těžké,lidé????jsou různí a každý si to svoje já dokazuje po svém.Nemám rása hrubost a urážlivá napadání.Nemyslím,že by v tom hrála tak velkou roli výchova,jako spíš potřeba i když jako anonym se někde zviditelnit.
Nevěřím v boha,ale proč ho někomu brát a ještě ho urážet.Docela mi vadí členové jisté sekty,kteří neúnavně obtěžují několikrát za rok a vytrvale i půl hodiny stepují u vrat.Na ně dokážu vytáhnout i tvrdší poznámku,ale ne sprostou.

• Citovat
  • Upravit
17310
3.3.11 16:13
Jura007 píše:
Liz, já nejsem mravokárce - jen jsem zase po nějaké době otevřel diskusní téma na idnes.cz nebo co to bylo… Tady se to občas pohádá, porafá, ale přijde mně to o dostmíň nenávistné než jinde… Že by zbytek populace kromě mamin se nudil a z nudy vymýšlel hovadiny? Nebo mají čas řešit svoje psychická bebíčka, zatímco maminy musejí fungovat…?
Pořád nemůžu přijít na to, kde je ten zakopaný pudl… :mrgreen:

Juro,tady ne emimi je to fakt jiné.Něco jak píše Lemaz :wink: Prostě se sem vracíme každý den,většina nás se zná a nerada by tady dělala neustálé dusno :-) samo,že občas se někdo s někým nepohodne,ale je to pořád v mezích :wink:

Taky občas čtu diskuze na jiných serverech a nepřijde mi,že by to bylo nějka brutální…je prostě taková doba,každý mluví jak mu zobák narost a nebere si servítky.Takový ty „chytráky“ co si na diskuzích honí ego nemyslím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
4.3.11 14:04

Zde vidím jádro pudla (citace z odkazu):

„Vyznává-li někdo právo silnějšího, soupeření kdo s koho, sotva pochopí, že smyslem demokratické diskuse je snaha o kompromis. Respektování názorové odlišnosti druhých a hledání styčných bodů se na internetových stránkách, přístupných atavismům všeho druhu, příliš nenosí. Nemoderovaná diskuse s tím, kdo kompromis považuje za svou porážku, snadno sklouzává k zákonům džungle.“

Líp to vystihnout snad nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
28.11.16 14:06

obnovuji

Ahoj lidi, jen obnovuji. Chodím do diskuse (ne emimino, je spíš na kutilství, kytičky atd.)a nějaká paní si tam (asi nešťastná v duši)na mě zasedla, sleduje mnou založené diskuse a píše tam osobní útoky na mou osobu.Nic jsem jí neudělala. Dost mě to mrzí, zapleveluje mi tak diskuse, kde by měly být věcné názory a rady k tématu a odvádí další diskutující od tématu. Zajímá mě, co ty lidi k tomu vede? To nemají vlastní život? Kde na to berou čas? Život je tak krásný a krátký sedět u počítače a psát hnusoty :-)Ahoj :mavam: :* :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová