Šly byste samy do bazénu?

Anonymní
18.7.21 00:46

Šly byste samy do bazénu?

Ahoj,
Kdybyste doma na zahradě měly velký bazén, hloubka 1,5 metru a byly doma samy (partner by byl v práci), šly byste se tam samy koupat se 2 dětmi (věk 1 a 3 roky)?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
145
18.7.21 00:57

Se dvěma dětmi bych nešla, s jedním ano. Bohužel jsme měli v rodině případ, kdy se malé dítě málem utopilo v bazéně (za dozoru maminky, která se zrovna věnovala druhému malému dítěti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
18.7.21 01:02

Ano. Nevidím problém - obě děti by dostaly rukávky a byly by pod mým dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.21 01:03
@Hvězdoslava píše:
Se dvěma dětmi bych nešla, s jedním ano. Bohužel jsme měli v rodině případ, kdy se malé dítě málem utopilo v bazéně (za dozoru maminky, která se zrovna věnovala druhému malému dítěti).

Jo, když bylo jen jedno, tak jsme chodili sami, s tím druhým z toho mám respekt.. Děti sice obe mají kruh do vody, ale stačí chvilka a zpátky to nevezmu.. Když je manžel doma, tak mi stačí, že sedí na břehu, zvládám to s oběma, ale pro můj klid je tam ještě někdo, kdo by zasáhl, kdyby se něco stalo..
Dnes mi právě sousedka říkala, že jsem moc úzkostlivá, že tam s dětmi sama během týdne dopoledne nejdu, že je dám do kruhu a není co řešit, tak mě zajímalo, zda to fakt zbytečně hrotim.

• Citovat
  • Upravit
145
18.7.21 01:06

Já bych tam se dvěma opravdu nešla, pořád mám před očima, jak jsme z té holčičky vylévali vodu - vypadalo to docela blbě. :? Nakonec se vše obešlo bez následků, ale tak malému dítěti stačí k udušení pod vodou skutečně chvilka. Neříkám, že se musí něco stát, ale já bych si takové koupání ani neužila.

Příspěvek upraven 18.07.21 v 01:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
18.7.21 01:07

Je třeba zvážit způsobilost dětí. Dcera ve 3 letech přeplavala pod vodou celou délku bazénu a na vodě už se tím psím stylem udržela. A s plavacím pásem jsem se nemusela bát. To jednoleté bych posadila do toho kruhu, co má vespod sedátko a cachtala bych se s nima. Ale jak píšu, záleží i na tom zda je to starší dítě schopné poslechnout a nedělat blbosti a jaký má celkově vztah k vodě. A nebo bazén využít až bude po obědě to mladší spinkat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.21 01:07
@Maartina7 píše:
Ano. Nevidím problém - obě děti by dostaly rukávky a byly by pod mým dohledem.

Já mám právě respekt z té vody.. Může se mi zatočit hlava, uklouznout noha, spadnu, dítě se mezitím prevrhne v kruhu, nestihnu ho včas vytáhnout.. Prostě u té Vody stačí chvilka a je pozdě.. Když mi dítě spadne na chodníku nebo na trávě, tak je třeba podrene, ale v té vodě to může mít fatální následky..
Koupališť bych sama neřešila, tam je plno lidí, člověk se dovola pomoci hned, ale na zahradě jsem sama..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.21 01:09
@berusa.m píše:
Je třeba zvážit způsobilost dětí. Dcera ve 3 letech přeplavala pod vodou celou délku bazénu a na vodě už se tím psím stylem udržela. A s plavacím pásem jsem se nemusela bát. To jednoleté bych posadila do toho kruhu, co má vespod sedátko a cachtala bych se s nima. Ale jak píšu, záleží i na tom zda je to starší dítě schopné poslechnout a nedělat blbosti a jaký má celkově vztah k vodě. A nebo bazén využít až bude po obědě to mladší spinkat. :palec:

Starší plavat neumí, ale má kruh.. Je hodně poslušná, není s nimi problém a sama s nimi v tom bazénu jsem často, ale vždy je někdo dospělý na zahradě, kdyby něco.. Ten kruh se sedátkem mají obě děti, roční v něm chvilku je, pak chce stejně do náruče, tak ho nosím a u toho sleduji starší

• Citovat
  • Upravit
34322
18.7.21 01:21
@Anonymní píše:
Starší plavat neumí, ale má kruh.. Je hodně poslušná, není s nimi problém a sama s nimi v tom bazénu jsem často, ale vždy je někdo dospělý na zahradě, kdyby něco.. Ten kruh se sedátkem mají obě děti, roční v něm chvilku je, pak chce stejně do náruče, tak ho nosím a u toho sleduji starší

Podle me jsou lepsi kridylka nebo pasek, z kruhu se vzdy muze nejak vyvliknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
18.7.21 01:22
@Anonymní píše:
Já mám právě respekt z té vody.. Může se mi zatočit hlava, uklouznout noha, spadnu, dítě se mezitím prevrhne v kruhu, nestihnu ho včas vytáhnout.. Prostě u té Vody stačí chvilka a je pozdě.. Když mi dítě spadne na chodníku nebo na trávě, tak je třeba podrene, ale v té vodě to může mít fatální následky..
Koupališť bych sama neřešila, tam je plno lidí, člověk se dovola pomoci hned, ale na zahradě jsem sama..

Kruh mi nepřijde úplně dobrá volba (a ten sedací vůbec - se přetočí a zůstane pod vodou se zklíněnýma nohama). Za mě jedině rukávky nebo vestička. Prostě vždy zůstane nad vodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.7.21 01:34

Chodím s dětma normálně a to jsem na vodu extra úzkostlivá. Malý dítě mělo nafukovací kruh na posazení a větší dítě kruh a rukávky, takže z něj nemohlo vyklouznout. Vzdycky můžu v bazénu stát tak, abych na obě děti viděla.

• Citovat
  • Upravit
4076
18.7.21 01:52

Triletemu bych kruh se sedatkem nedavala. V tom mi decka vydrzely tak v roce. To i verim, ze se neprevrhnou - jsou malinci - vzhledem k tomu kruhu. Triletou mívám v plavaci veste s rukávky (viz foto) Nosí ji tak od roku a půl. Dokáže se udržet na vodě i s vestou bez rukavku. Takže když má tuto jsem klidná. Plavu s ní i na hloubku. A nebala bych si pribrat do bazénu i to roční. Ale já jsem obecně v těchto věcech odvážna. Vždy jsem byla. Díky tomu si s detmi troufnu dělat a užívám spoustu věcí. Ale cítím se v tom na pohodu. Kdybych se necítila, tak to nedělám. A prostě si počkám na situaci, kdy to pro mě nebude stresové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
18.7.21 02:17

Chodím se 3 dětmi pár měsíční, 3 roky a 4 roky. Děti chodí od miminek plavat, ty starší zvládají pohyb ve vodě bez pomůcek, mimino mám v náručí. Vůbec by mne nenapadlo nejít, vodu máme všichni moc rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
18.7.21 03:13

Nesla bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
18.7.21 04:24

Mám stejně staré děti a koupat se s nimi normálně sama chodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí