Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj,
Kdybyste doma na zahradě měly velký bazén, hloubka 1,5 metru a byly doma samy (partner by byl v práci), šly byste se tam samy koupat se 2 dětmi (věk 1 a 3 roky)?
Pro děti vždy rukávky je to pro ně bezpečnější než kruh.
Myslíš, ze by ti na koupališti někdo pomohl? Čím víc lidí, tim menši naděje na pomoc
@Anonymní píše:
Já mám právě respekt z té vody.. Může se mi zatočit hlava, uklouznout noha, spadnu, dítě se mezitím prevrhne v kruhu, nestihnu ho včas vytáhnout.. Prostě u té Vody stačí chvilka a je pozdě.. Když mi dítě spadne na chodníku nebo na trávě, tak je třeba podrene, ale v té vodě to může mít fatální následky..
Koupališť bych sama neřešila, tam je plno lidí, člověk se dovola pomoci hned, ale na zahradě jsem sama..
Přesně takto bych uvažovala. Na koupališti je plno lidí, riziko, že se něco stane, minimální a voda menší hloubky.
Dětem ve věku 1 a 3 roky stačí zařídit nafukovací bazének a je to bez nervů, že se může něco stát. Koupat se můžete, až budete doma dospělí 2. Bazének zvládneš napustit i sama.
Kdyby šlo o starší děti, které umí plavat, nic bych neřešila, ať se koupou kdy chtějí.
Já jsem taky chodila na koupaliště se svými i více než třemi dětmi, z toho jedno z nich bylo mimino, dvě batolata. Starší děti, které už umí plavat, se vždy oddělily, protože tam potkaly spolužáka nebo kamaráda. Dnes chodí na koupaliště starší i samy-15,12 a 9 let. To nejstarší chodí samo s tím nejmladším uvedeným. Nebo se spolužáky.
Ale na koupališti je dětské brouzdaliště a voda různých hloubek, klesání postupné a všude plno lidí. Z toho, být sama někde na zahradě, široko daleko nikdo. A ještě s dětmi ve věku, kdy neumí plavat a kdy ten bazén vůbec nepotřebují, bych byla nervózní taky. A nestálo by mi to za to.
Samozřejmě, úplně bez úroblémů. Moc nechápu, co na tom kdo vidí za problém.
Udělej to podle svého pocitu. Pokud se na to necítíš, tak nechoď a vymysli jiný program. Lepší být v treba v lese v klidu než pak být ve stresu.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Kdybyste doma na zahradě měly velký bazén, hloubka 1,5 metru a byly doma samy (partner by byl v práci), šly byste se tam samy koupat se 2 dětmi (věk 1 a 3 roky)?
jo.
byla jsem na verejnem bazene s detmi 1,5 a 4roky. Starsi dostala plovaci vestu a mela prikazane delat jenom to, co jsem j povolila, jinak se jde domu. Starsi radila v bazene jako vodni nymfa a ja se venovala malemu.
Chodila jsem úplně běžně, ale vždycky holky měly rukávky nebo vestu..kruh není bezpečný..
@Anonymní píše:
Ahoj,
Sousedce udělal manžel prostornou ohrádku k bazénu. Je ukotvená v zemi, ve stínu a přesto hned u bazénu. Mají tři děti hned po sobě, tříletého kluka a rok a půl dvojčata. Když je paní dáma doma, bere do bazénu jedno dítě, ostatní v ohrádce.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Samo, ze bych sla. Nechapu kde je problem
Děkuji za názory.. Starší prave vestu i rukávky odmítá, chce jen ten kruh, nebo chodí bez kruhu, jen na první dva schody, kde dosáhne a tam si skáče..
Je pravda, že mít vestu a rukávky, kde se jí nemůže nic stát, tak uvažuji zase jinak… Každopádně děkuji za názory
@Anonymní píše:
Děkuji za názory.. Starší prave vestu i rukávky odmítá, chce jen ten kruh, nebo chodí bez kruhu, jen na první dva schody, kde dosáhne a tam si skáče..
Je pravda, že mít vestu a rukávky, kde se jí nemůže nic stát, tak uvažuji zase jinak… Každopádně děkuji za názory
Tak co resis?
Reknu vem si rukavky nebo drep doma.
Easy
Já s dětmi 1,5 a 3,5 chodím sama do bazénu na zahradě docela často. Mají dvojité kruhy, které se snadno nepřeklopí, malá sedací odmítá. Starší už je celkem samostatná, menší samozřejmě jistím. Jdeme vždy na chvíli, jinak mají ještě menší bazén, kde si řádí samotné, dozoruji jen zvenku. Koupala jsem se s nimi sama i před rokem, to s menší v náruči.
Kruh neni bezpecny. Kupte te starsi plavecky pas s molitanky.