Šly byste v mém případě do ivf?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.8.13 18:31

Šly byste v mém případě do ivf?

13 měsíců se snažíme s manželem o dítě. Já výsledky ok, až na jedno ložisko endimetriozy, manžel špatný spermiogram, ale zase ne katastrofální. Zkoušíme inseminaci. Mám ale problém s tím, že jsme na ÚP, protože firma, kde jsem dělala 3,5 roku tak zkrachovala :,(, což je pro mě moc těžký. Měla jsem to tam moc ráda, do práce taky chodím ráda. Je mi 29 let, práci budu horko těžko hledat. Kór když chodíme do CAR, nedokážu si představit, že jim donesu propustku potvrzenou s CAR, tak mě hned vyhodí, když už bych se štěstím něco našla… Podporu mám do října. Se známým jsme domluvení, že pokud bych otěhotněla, tak by mě zaměstanal, já bych šla hned na nemocenskou, takže bych měla aspoň na nějaký peníze nárok… Nechci abyste mě odsoudíli, že „potřebuju otěhotnět“ kvůli prachům. Já si dítě přeju hrozně moc, ale potřebuju ho taky něčím zajistit, manžel nevydělává moc. Někdy mám z toho špatný svědomí, že řeším, že to otěhotnění by nám pomohlo i finančně… Nějaký peniźe našetřený máme? Někdy přemýšlím, zda to nedát do ivf, pak mám zase strach, že se to nepovede, že se nesnažíme až tak dlouho. Nevím, co mám dělat? Jsme z tý ztráty práce úplně v koncích.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
8.8.13 18:33

Pořízením dítěte copak zbohatnete? Píšeš to tak, jakože chceš dítě kvůli penězům, ale dítě peníze stojí, ne vydělává :think:

Já bych do toho nešla, ale to je jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
8.8.13 18:37

Já bych v tvém případě hledala práci a zkoušela dál inseminaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.13 18:39

Až přestanu brát podporu, tak nebudu mít vůbec nic, takhle bych měla nemocenskou, bojím se toho, že to budu rok oddalovat a stejně na ivf půjdu. Ani jeden z nás není v pořádku, oba jsme průměr. Nejradši bych šla do práce a zkoušela dál, ale nic prostě není :-(. Doma se nudím, zžírám, že nemůžu mít děti, což k početí není asi dobrý.

• Citovat
  • Upravit
69235
8.8.13 18:39

Inseminace zvyšuje pravděpodobnost otěhotnění minimálně. Já bych šla do IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.13 18:44

Já ji určitě zkusím, myslím, že tomu dát do Vánoc, protože mám z ivf opravdu respekt…, prostě tohle by mě nenapdlo ani v nejhroším snu, že v týhle situaci přijdu o práci :-(

A nesuďte mě, prosím. Peníze jsou důležité, když chceme miminko, chci mu dát vše.

• Citovat
  • Upravit
1255
8.8.13 18:50

Ahoj, já byla na IUI 3×. Bez úspěchu. Pak jsme s manželem podstoupili 1× IVF a ani to se nezdařilo. Zůstala nám 3 zmražená embrya.
Ale proč to píšu. Nemáš záruku, že se po IVF embryo zahnízdí a ty budeš skutečně těhotná. Takže záleží na tom, kolik peněz máte našetřeno, abyste se nevydali ze všeho a co potom? Jasně, k IVF je třeba (stejně jako k IUI) přistupovat pozitivně, věřit, že se to povede. Ale co když ne? Máte pak z čeho žít?
Je třeba zvážit všechna pro a proti. :think:
Jen pro úplnost - u mě to dopadlo tak, že jsem pár měsíců po neúspěšném IVF otěhotněla přirozeně a dnes mám krásného synka. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
8.8.13 18:54

Asi vím, co jsi tím chtěla říct a zatím, co by jsi byla na rodičáku, vyřešila by se možná i otázka práce, přeci jenom to bude za „pár“ let :think:
nevím, asi bych se snažila dál, když práci nenajdeš, ani neotěhotníš, bude to tvou depku akorát prohlubovat, ale nejsem psycholog :nevim: snad se zadaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
8.8.13 18:56

Myslím, že nejhorší, co můžeš udělat, je napárovat práci a dítě do sebe - ivf neznamená, že tam přijdeš a za měsíc budeš těhotná, přičemž dítě donosíš. Hledej si práci, jdi do ní, realizuj se v ní… paralerně jdi klidně do ivf, pokud máš pocit, že je už ten správný čas, ale klapne to, neklapne - oklepeš se, jde se dál, vyjde třeba další… Jedna z věcí, která mě na boji s neplodností nejvíc štve, je právě ta nemožnost si pořádně něco naplánovat - takže chápu, že je to naprosto blbé a nehodí se to, ale neplodnost se nehodí nikomu. Asi záleží na CAR, ale třeba v našem nejsou problém kontroly ani v osm večer, rozhodně lze řešit asistovanu reprodukci tak, aby to nezasahovalo do Tvých pracovních závazků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
8.8.13 18:58

Me 29 let nepripada tolik. Myslim, ze se otehotnenim moc zabyvas a tim se sance snizuji. Ja bych ted misto ditete hlavne resila praci. Hledat jako svobodna, bezdetna je mnohem jednodussi, nez hledat s ditetem! Po Zkusebni lhute Ti muze byt uplne jedno, odkud doneses propustku. Navic, verim, ze kdyz zmenis prostredi, praci, zacnes se ucit nove veci a soustredit se na neco jineho nez snahu otehotnet…prijde k vam dite samo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.13 19:01

Náš nejbližší CAR má pracovní dobu od 7:00 do 15:00 po - pátek + tam musíme dojet. Já mám lehkou endimetriozu = možná neplodnost, manžel má špatné tvary spermíí, ivf by byla asi nejlepší volba, už kvuli té situaci s pracáke, ale mám z toho prostě strach, jsem zbabělec.

• Citovat
  • Upravit
13119
8.8.13 19:10

A je ti jasné, že abys měla nárok na mateřskou, musíš mít za poslední 2 roky odpracováno 270 dní? - spočítej si to, píšeš, že jsi na ÚP. Nehledě na to, že IVF není levná záležitost a neudělají ti ji ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.13 19:13

@ynax tak to asi mám, když jsem na úp od června a dělala jsem 3,5 roku. Neříkám, že tam chci jít zítra, ale prostě třeba do konce roku.

• Citovat
  • Upravit
5502
8.8.13 19:37
@Anonymní píše:
@ynax tak to asi mám, když jsem na úp od června a dělala jsem 3,5 roku. Neříkám, že tam chci jít zítra, ale prostě třeba do konce roku.

no právě, zas čím později půjdeš, tím míň dní odpracovaných budeš mít za ty poslední 2 roky, když si na pracáku, chápeš? myslím, že osobně bych se snažila najít práci a doma se snažit spolu otěhotnět (podle toho, co píšeš, to není nemožné) IVF si nechala trochu na později… no, ale je to vaše rozhodnutí, nemusela jsem se tak rozhodovat, tak nevím, třeba bych to udělala jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4197
8.8.13 19:46
@Anonymní píše:
13 měsíců se snažíme s manželem o dítě. Já výsledky ok, až na jedno ložisko endimetriozy, manžel špatný spermiogram, ale zase ne katastrofální. Zkoušíme inseminaci. Mám ale problém s tím, že jsme na ÚP, protože firma, kde jsem dělala 3,5 roku tak zkrachovala :,(, což je pro mě moc těžký. Měla jsem to tam moc ráda, do práce taky chodím ráda. Je mi 29 let, práci budu horko těžko hledat. Kór když chodíme do CAR, nedokážu si představit, že jim donesu propustku potvrzenou s CAR, tak mě hned vyhodí, když už bych se štěstím něco našla… Podporu mám do října. Se známým jsme domluvení, že pokud bych otěhotněla, tak by mě zaměstanal, já bych šla hned na nemocenskou, takže bych měla aspoň na nějaký peníze nárok… Nechci abyste mě odsoudíli, že „potřebuju otěhotnět“ kvůli prachům. Já si dítě přeju hrozně moc, ale potřebuju ho taky něčím zajistit, manžel nevydělává moc. Někdy mám z toho špatný svědomí, že řeším, že to otěhotnění by nám pomohlo i finančně… Nějaký peniźe našetřený máme? Někdy přemýšlím, zda to nedát do ivf, pak mám zase strach, že se to nepovede, že se nesnažíme až tak dlouho. Nevím, co mám dělat? Jsme z tý ztráty práce úplně v koncích.

Nečetla jsem diskuzi a tak nevím, jestli to tu někdo už psal. ivf ale stojí spoustu peněz!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.