Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možná je to pro tu žárlivost, že aji poukazuje na ostatní.. u nás komplimenty jsou a to dost často. I po těch letech ![]()
Me pritel rika komplimenty skoro porad. Ikdyz sedim u televize rozcuchana a v zupanu.
Ano slýchám a docela často, i já mu říkám jak se mi líbí a když se vyfikne, tak ho pochválím, protože mu to prostě opravdu sluší
přijde mi to normální. A to, že tě chce mít hubenou ještě neznamená, že ti nemůže pochválit třeba vlasy, když přijdeš od kadeřníka. Pro mě hulvát trošičku a takového bych nechtěla. Chápu, že někteří pánové si nevšímají a nechválí třeba tak jak by si jejich polovičky představovaly, ale pokud dokáže zkomentovat každou co projde okolo, tak to asi není o tom, že neumí chválit a všímat si.
No tak asi takhle dává najevo, trošku netaktně tedy váhu a nebo vás chce k tomu hubnutí motivovat. V tom to určitě bude. Na to bych se třeba u láhve vína zeptala. A jinak taky doma moc komplimenty neslýchám, prý to dokazuje činy
No nevím
A jsme spolu 9 let
A ty mu komplimenty říkáš? Jinak může to souviset s tou žárlivostí, měla jsem to s přítelem podobně na začátku vztahu, zkrátka žárlil a komplimenty skládal schválně jen ostatním a mně ne, pak jsem se s ním kvůli tomu jednou dost chytla a vyříkali jsme si to a on potvrdil, že se vedle mě cítil méněcenný, ale od té doby se polepšil a komplimenty teď slýchám velmi často. A možná u vás dělá dost i to, že ti skládají komplimenty ostatní muži, to asi jeho žárlivost jen podporuje..takže promluvte si o tom.
Každou ženu potěší kompliment či květina (pokud netrpí alergií), každého muže kompliment a lahev (pokud není abstinent).
Takže ano. Pokud mám za co partnerku pochválit, dělá mi radost ji pochválit. Za to jak vypadá, za to, že mi něčím udělalo radost, za to, že mi s něčím pomohla, za to, že je dobrá manželka.
Dotaz by šel i otočit - chválíš ty chlapa? Každý chlap je alespoň trochu ješitný…
Ano, ale zásadně mne chválí, kdyz vypadam příšerně
tak nevim, asi mne chce povzbudit bo ja nevim. Kdyz se vyfiknu, tak nic neřekne, ale je na něm videt, ze ho to těší. A ja chválim take, však chlap potřebuje posimrat ego
Já mám stejný problém, taky mi říká at zhubnu, ale komplimenty mi říká teda..jak mě má rád, jak si mě váží a nebo mi kupuje často to co mám ráda..nebo řekne, že mi to sluší když si koupím něco na sebe..a taky mi občas poděkuje za to že vůbec jsem..i já mu říkám komlimenty
S tím žárlením mě to taky napadlo, někdy mi přijde, že když mně se dvoří jiní chlapi, on má potřebu ukázat, že je o něj taky zájem..jenže ženy asi cizímu muži komplimenty házet nebudou, a tak aspoň on říká hezký věci o nich.
Já ho pochválím, řeknu, že je dobrej/šikovnej, když třeba něco opraví, když se mu něco povede. Co se týká vzhledu, tak to jich asi taky moc neříkám ![]()
Zakladatelka
Ano, komplimenty mi říká - i po 20 společných letech. Jiné ženské nekomentuje. Není žárlivý. Já mu říkám komplimenty také ![]()
Mě přítel chválí často a já jeho taky ![]()
Jinak mě docela zaráží, že v jednom příspěvku píšeš, že jsi hezká holka a zároveň, že jsi vlastně při těle a máš celulitidu. Tak buď se sama sobě líbíš nebo ne. ![]()
Komplimenty jsem říkal, když jsem něco potřeboval (vypustit na pivo, nemuset uklízet, užít chvilku klidu…) Takže pokud nic neříká, je vše v naprostém pořádku a je spokojený ![]()
Osobně si myslím že si o sebe prostě přestala pečovat a to chlap pozná, jinak mě přítel říká skoro denně že mi to sluší ( nemusím být ani namalovaná, nějk extra oblečená, prostě normální ) a já jemu říkám taky že mu to sluší, že má hezké tělo a tak
Prostě někdy si to lidé říkají někdy ne. Bylo to na začátku vztahu jiné?? a vypadal si na začátku vztahu trochu jinak???
Říkají vám vaši muži, že vám to sluší a podobně?
Přitom si myslím, že jsem pěkná ženská, od ostatních mužů slýchám komplimenty často, nikdy jsem neměla nouzi o zájem ze strany chlapů.
Já jsem s přítelem cca 3 roky a už si ani nepamatuji, kdy mi to řekl naposledy. Dřív mi před plesem, když mě viděl nastrojenou, řekl, že jsem kočka, princezna, že mi to sluší..teď neřekne nic. Natož aby to řekl jen tak v běžný den. Když jsme měli výročí a šli na večeři, myslím, že mi to fakt slušelo…taky neřekl nic. Já už pak ani nemám motivaci se pro něj nějak šlechtit, vyjde nastejno, když mám mastné vlasy v culíku a když se hezky připravím. Těch mastných vlasů si všimne častěji, než opaku
Naproti tomu o jiných ženských mi řekne docela často, že jim to sluší. Třeba na tom plese: Hele, ta má pěkný šaty, vid? nebo potkáme známou a pak: Tý Terce to slušelo, vid? Často taky zmíní u některých hudebních klipů/filmů, že tam je hezká ženská. Mně by nevadilo, že se podívá na jinou ženskou, to je přirozené, ale mrzí mě, že o cizí ženě ten komplient dokáže vyslovit a mně, kterou (doufám) miluje, to nedopřeje.
Jediné co mě napadá, přítel by chtěl, abych zhubnula..neřekl mi to nikdy napřímo, ale jisté náznaky…a navíc vím, že se mu prostě líbí štíhlé holky,..já byla vždycky docela oplácaná, teď jsem ještě o trochu víc. Na 163 cm mám 74 kilo, což je opravdu hodně, pneumatiky na břiše, rozteklý zadek a celulitida asi všude.. Napadlo mě, jestli mi tím,,obdivem´´ k jiným ženám nechce naznačit, že by chtěl, abych měla takovou postavu i já? O zhubnutí se už nějakou dobu snažím a jde to, ikdyž pomalu.
Počkat, až se mi podaří zhubnout, jestli se i přítel a jeho komplimenty změní? Nebo se ho narovinu zeptat, proč mi někdy neřekne, že mi to sluší? Nebo je to ve víceletém vztahu normální jev?
Jinak nám vše klape, vím, že se mu líbím, že mě má rád, nemá problém mě,,ukázat´´
kolegům na firemní akci, je docela žárlivý, často má potřebu mě objímat, vyhledává kontakt, atd. Vztah máme, myslím si, šťastný, ale tohle to mi vrtá hlavou… 
Nechci, aby to tu našel, proto ten anonym.