Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LenaMarry píše:
Abych se v klidu vysprchovala, nosím si chůvičku do koupelny.
Přesně
a natočím si ji tak, že vidím monitor přes dveře sprchy
Tyjo já myslela, že jsem jediná
Taky musím vždycky vypnout sprchu a poslouchám, někdy i vylezu a jdu mokrá špízovat ke dveřím
U prvního dítěte to bylo častější a intenzivnější, u druhého už jsem asi trochu otupěla, navíc s věkem dítěte se mi zdá, že to vždy slábne. Na manžela se v tomto absolutně spoléhat nedá, toho neprobudil ani omylem spuštěný alarm u monitoru dechu, a to byl v té samé místnosti ![]()
@Kattynka000 píše:mám to občas dodnes a to jsou holce 3 Roky
kdykoli jsem si dala sprchu, napustila vanu, nalila víno, zapnula film a nebo začínala hezká chvilka s přítelem, tak jsem slyšela malou vstávat z postele nebo brečet. Šla zkontrolovat a spala jak zabitá
jednou za čas to mám dodnes, převážně po náročném dni
Uplne jak ja, stacil nejaky zvuk z venku nebo vlastne odkudkoku, nekdy asi ani zadny nebyl a ja, uz vstava, breci, kasle. Nasponovana na maximum, u me udelalo sve, ze prvni ozl rok se budila snad co hodinu - dve, ooradne zacala spat po 3 letech, ted ma 4 a obcas se mi to stane a didbes mam, te chodim pomalu po spickach, radsi nic nedelam a obcas napinam usi a obcas neco slysim, tak kouknu a spi.. Magor no..
Zakladatelko, mne se stavalo, ale bylo to z nevyspani, ze malou vzal treba nekdo ven a ja si mela odpocinout, nebyla doma a ja ji stejne slysela plakat, nedejboze, kdyz z ulice plakalo nejake dite ![]()
@Michelle_M píše:
Tyjo já myslela, že jsem jedináTaky musím vždycky vypnout sprchu a poslouchám, někdy i vylezu a jdu mokrá špízovat ke dveřím
U prvního dítěte to bylo častější a intenzivnější, u druhého už jsem asi trochu otupěla, navíc s věkem dítěte se mi zdá, že to vždy slábne. Na manžela se v tomto absolutně spoléhat nedá, toho neprobudil ani omylem spuštěný alarm u monitoru dechu, a to byl v té samé místnosti
Slabne, ale s vekem ditete zas prichazi jine pohromy, kdyz muz neni doma a ja jdu do sprchy, tak vzdy neco.. Celou dobu si hraje, kouka na pohadku, vlezu do sprchy, na zachod.. A bum, rev, nekde si privre ruku, spadne, bouchne se, takze clovek je napnuty porad.. A kdyz usne brzo, treba v 8, dam sprchu potim, tak obcas porad mivam ty slysiny, ze se otevrely dcere od loznice, ze me vola, slysim mamiii, vylezu a nic, spi :"D
Taky jsem to nekdy tak mela, kdyz bylo dite malinke. Casem to snad uplne prestalo… Asi od te doby, ze kdyby opravdu brecela, tak si umi prijit sama do koupelny mi to říct… Tak kdyz je doma mezitim manzel, tak to ignoruj ![]()
Ano, to znám velmi dobře. U prvního dítěte to byl děs, slyšela jsem ho pořád. Přitom spinkal jak dřevo, vůbec nebyl uřvaný. Vyřešila jsem to tak, že jsem si pořídila chůvičku se světelnou signalizací a vždy se mrkla, jestli nebliká.
U dalších dvou jsem to měla taky. Chůvičku jsem si nosila do sprchy, kdyby plakal, uviděla bych to i přes plexi.
Pláč jsem slyšela ve sprše, když bylo pouštěné rádio, hudba, občas i jen tak. Později jsem zas lezla i z ložnice, protože jsem slyšela kňourání, jak byli už větší.
Jo, připadala jsem si jako blázen.
Ale přešlo to.
Jsem překvapená, kolik z nás tu píše, že to mělo taky.
@LenaMarry píše:
Abych se v klidu vysprchovala, nosím si chůvičku do koupelny.
Presne, taky a zadny plac neslysim. Mrknu na chuvicku a v klidu se sprchuju
a kdyz je tam manzel, tak jsem teda v klidu i bez chuvicky. Vim, ze by ji utesil a nebo by za mnou prisli ![]()
@Michelle_M píše:
Tyjo já myslela, že jsem jedináTaky musím vždycky vypnout sprchu a poslouchám, někdy i vylezu a jdu mokrá špízovat ke dveřím
U prvního dítěte to bylo častější a intenzivnější, u druhého už jsem asi trochu otupěla, navíc s věkem dítěte se mi zdá, že to vždy slábne. Na manžela se v tomto absolutně spoléhat nedá, toho neprobudil ani omylem spuštěný alarm u monitoru dechu, a to byl v té samé místnosti
Ty jo
tak to manzel, kdyz jsem byla hotova, se obcas vzbudil i o vterinku driv jak ja. Mala se jen pohla a byl vzhuru, ja az kdyz knourla
to jsem mela obdobi totalniho nevyspani teda ![]()
Taky to tak mam
ale jen kdyz neno chlap doma, když je, tak jsem v klidu.. Kdyz není tak si dokonce nechávám otevřený dveře ![]()
Ted jsem to tak mela třeba pri baleni dárků říkala jsem si, ze se u toho budu divat na tv.. Ne, neslo to, musela jsem ji vypnout ![]()
Když se žena sprchuje, tak pláču já, protože tam je minimálně 1/2 hodiny a vycamrá mraky vody. Ale to asi neslyší, protože se vesele sprchuje dál…
Jo, psychika. Já ‚slyšela‘ svoje prvorozené novorozeně plakat i v druhé budově nemocnice…
Já zase dost často slyším, že na mě někdo volá, ale spíš to jsou zvuky té sprchy, haha
. Občas vypnu vodu a zavolám, jestli mě někdo volal a většinou mě mají za blázna, tak už to ignoruju
.
To mi teď připomnělo mě a zvonění telefonu
Pravidelně se mi stává, že slyším zvonit svůj služební telefon - v noci ze spánku se probudím, ve sprše atd. Známá co je doktorka, tak říkala, že je to z dlouhodobého stresu
takže jsem magor no
![]()