Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Holky, co byste si oblekly na svatbu, kde je na pozvance jako dresscode uvedeno smart casual..?
Oblikam sebe a petileteho syna, chtela bych nas trochu sladit. A ja mam navic velikost 46-48.
Takze blby ![]()
Diky za tipy, klidne i na obchody, eshopy a jednotlive kousky. ![]()
V podstatě se tím říká, že není třeba přijít v obleku a kostýmku. U smart casual jsou tolerovatelné i džíny (tmavé, jednoduchý střih, bez šisování, děr, cvočků a podobných blbostí) v kombinaci s neformální košilí, sáčkem a mokasínami. Je to poměrně volný styl, v práci to máme jako předepsaný dress code na vánočních večírcích a vždycky s tím bojuji, protože mám tendence přijít overdressed
(třeba už koktejlky mohou být u smart casual příliš formální). Asi bych se vyhnula jiným riflím než těm viz výše, pokud teda musí být rifle, jakýmkoliv sportovním botám a doplňkům a na druhou stranu určitě ne ten oblek a koktejlky. Nějaká ležérní sáčka (můžou být záplaty na loktech), u kloučka třeba kšandy a barevného motýlka, chinos kalhoty, košile bez límečků apod. Kdy se to má odehrávat?
Ja bych sla do satu, podle me na svatbu patri, i kdyz smart casual pripusti i mene formalni, nez tradicni svatba. Pripadne pekna halenka a kalhoty.
Muj chlap ma pri takovych prilezitostech na sobe kalhoty (tmave/svetle), kosili a svetr. Ja nosivam uzke cerne kalhoty a halenku a nekdy doplnim sackem.
Holky, je to v cervenci. Ale ja chtela vyuzit slev. Pred sezonou bude vsechno prebrane a predrazene.
Mlademu jsem vymyslela kosili s kratkym rukavem, sortky po kolena, kozene prezkove sandaly s korkem a motyla. Vse v Nextu v lehce namornickem stylu.
Ja objevila kalhotovy overal. Tmave modry. Ale mam strach, jak v tom budu vypadat.
Klukovi co si psala a tobě normálně šaty, v overalu ti bude teplo a nemyslím, že moc pohodlně, navíc to svlékání a navlékání na wc (tedy nemám zkušenost, tato móda se mi nelíbí
). Navíc šaty ke svatbě prostě patří ![]()
V létě klidně nějaké šaty, sukně s halenkou, ale out nebudou ani delší kraťasy. Kluk může mít klidně polokošili a kraťasy a námořnický styl myslím ideální ![]()
Volila bych šaty, nějaké střídmější. Overal vypadá dobře na ženské, která obléká max. velikost 38.
Nebo pokud nejsi šatová, tak černé jednoduché kalhoty a pěknou košili, halenku? I když, jestli to bude v červenci ![]()