Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Kfětoslava @Hanka1 ďakujem.
@Netopirek dáme to, a j vy aj my
![]()
@Deborah píše:
Včera sa náš 16-ročný syn dozvedel, že jeho spolužiak je pozitívny na covid a celá trieda má zostať v karanténe. Akoby nestačilo, syn mal v pondelok 37,4 a nádchu, tak zrejme pôjde na test.
Je tu niekto, kto prežíva niečo podobné?
U syna ve třídě bylo pozitivní dítě, celá třída šla do karantény a na testy. Syna bolelo v krku a měl rýmu, ale oba testy, které podstoupil, byly negativní. Negativních dětí s rýmou bylo v té třídě určitě víc. O potvrzených dětech s covid vím o dvou, ale dost pravděpodobně se nakazily zcela nezávisle.
Držím palce!
@Deborah píše:
https://sk.mall.tv/kavej/karantena
To je super.
![]()
A nám kafe dochází. Asi by jsme měli opět začít syslit
Mě nejvíc děsí, že nejstarší bude pozitivní. Takže pak budeme mít karanténu my, dalších 10 dní. Bude další pozitivní dítě. Dalších 10 dní doma a pak bude pozitivní to poslední dítě. Dalších 10 dní. A nakonec já ![]()
To si to pak asi hodím ![]()
@Netopirek neboj, všetko bude dobré
Ja viem, dobre sa mi hovorí, sama tu tápam v kadejakých myšlienkach
Ale dáme to všetci ![]()
@Deborah píše:
Včera sa náš 16-ročný syn dozvedel, že jeho spolužiak je pozitívny na covid a celá trieda má zostať v karanténe. Akoby nestačilo, syn mal v pondelok 37,4 a nádchu, tak zrejme pôjde na test.
Je tu niekto, kto prežíva niečo podobné?
no jasněěěě ![]()
16 letdá dcera, od včera poslána celá třída, všichni žel musej na testy i zdraví
ředitel jim to šel oznámit a hrozně se divil proč tam jsou když tam vlastně nemaj bejt
dcera zdravá jako řípa, naštěstí, z rodiny jediná frkám a prskám já
, ale pracovní proces nezná bratra aka sestru
@Netopirek píše:
Mě nejvíc děsí, že nejstarší bude pozitivní. Takže pak budeme mít karanténu my, dalších 10 dní. Bude další pozitivní dítě. Dalších 10 dní doma a pak bude pozitivní to poslední dítě. Dalších 10 dní. A nakonec já
To si to pak asi hodím
ano, jsou i takové případy a ano je to pakárna, zrovna dnes mi jedna paní toto brečela do telefonu
někdy se i ten poslední v kolečku nakonec dočká posit testu a tím mu bude umožněno a dovoleno z kolečka na 3 měsíce vyskočit a dosahnout osvícení a „beztestnosti “
@Borrealis ja som volala detskej lekárke, povedala som jej o čo ide s tým, že som čakala, že povie, že veď to je iba nádcha, že ma ukľudní, a ona hneď že rýchlo na test, lebo keď je v triede 1 pozitívny, každý kto má čokoľvek, musí ísť na test. No a tam kde testujú náš okres sú dnes iba do 11 hod.
To sme jasné nestihli a najbližšie testujú až v pondelok.
@Deborah píše:
@Borrealis ja som volala detskej lekárke, povedala som jej o čo ide s tým, že som čakala, že povie, že veď to je iba nádcha, že ma ukľudní, a ona hneď že rýchlo na test, lebo keď je v triede 1 pozitívny, každý kto má čokoľvek, musí ísť na test. No a tam kde testujú náš okres sú dnes iba do 11 hod.To sme jasné nestihli a najbližšie testujú až v pondelok.
Tak u nás se ta děcka testují všechna, i když jim nic není.
@Netopirek ahoj, ako sa máte?
U nás syn dopadol dobre, test mal negatívny. Deň bol po karanténe v škole a odvtedy majú zavretú celú školu, lebo bolo pár pozitívnych aj v iných triedach.
A najstarší dnes došiel zo školy, že ho škriabe v krku a zmeral si teplotu.. že 38
![]()
Tak dúfam, že je to iba viróza.. každopádne moja psychika sa nenudí ![]()
V ČR je to ako, stále sa dohľadávajú kontakty alebo je komunitné šírenie?
@Deborah dcera taky negativní.
Týden teď byla ve škole. A od pondělí zas doma. Je druhý stupeň ![]()
A já pokašlávám už 14dní v kuse. Ale u mě to hodně dělá rouška
Anonymně, zdravotní stav…
Jsme taky v karanténě, mě ale hygiena řekla, že se ukončení karantény bude řídit podle mě, já byla první testovaná -positivní, protože ostatní jsou bezpříznakový a i kdyby měli pozitivní test tak se jim karanténa ukončí 10 dní od mého testování zároveň se mnou.
Pouze v případě že budu mít pořád příznaky i po těch 10 dnech, tak se mě I jim karanténa prodlužuje…
@Anonymní píše:
Anonymně, zdravotní stav…
Jsme taky v karanténě, mě ale hygiena řekla, že se ukončení karantény bude řídit podle mě, já byla první testovaná -positivní, protože ostatní jsou bezpříznakový a i kdyby měli pozitivní test tak se jim karanténa ukončí 10 dní od mého testování zároveň se mnou.
Pouze v případě že budu mít pořád příznaky i po těch 10 dnech, tak se mě I jim karanténa prodlužuje…
Anonymní, ty máš aké príznaky?
Syn mal včera 38 a je zachrípnutý, akoby mal chytený hrtan
Ale práveže nebol v kontakte s nikým pozitívnym.. aspoň o tom nevie. V škole sú v pohode, no cestuje autobusmi ![]()
Nevím no, těžko se dá zjistit jestli se někdo setkal s nakaženým když ten to ani nemusí vědět… A to je právě ono…
Příspěvek upraven 09.10.20 v 12:13