Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj
chtela jsem se zeptat co vznikne za barvu kdyz smicham zelenou a hnedou.(jen tak me to napadlo) ![]()
A je mozne ze matka ma zelene oci a otec hnede a narodi se jim dite s modryma ocima? ![]()
@terkulina píše:
A je mozne ze matka ma zelene oci a otec hnede a narodi se jim dite s modryma ocima?
Mám taky modroočku ![]()
Já hnědé oči, manžel zelené a nikdo, kromě jeho pradědečka nemá oči modré…takže za vším hledej pradědečka
teda v našem případě ![]()
Barva očí prý není daná geneticky… takže dítě může mít barvu jakoukoliv nezávisle na rodičích. Jinak klidně může být podobné pratetě z třetího kolena, nebo matce… to samé s očima. Je to sázka do loterie
Určitě dítě není směsicí jen rodičů ![]()
Jinak hnědá a zelená dle poměru bude khaki… záleží i na odstínu zelené a hnědé že…
@terkulina To je doufám normální
. Sama mám oči zelené+medové a máma s tátou mají tmavě hnědou i všichni v rodině krom babičky ta má modré ![]()
@Pipet píše:
Nejde to naopak, dva modroocí nemůžou mít hnědooké dítko.
Prý i to jde, protože barva očí se dědí dost složitě, jeden z rodičů může mít gen pro tmavou barvu, ale z nějakého důvodu se u něj neprojeví.
Genetika je mrcha
Já bruneta, hnědé oči, manžek černovlasý, hnědé oči a kluk blonďáček s modrýma očima.
![]()
Dva hnědoocí můžou mít modrooké dítě. Dva modroocí hnědooké ne…
Moje známá i její manžel jsou oba hnědoocí a jejich dvě ěti mají oči modré…
Já hnědooká, přítel hnědooký, celá rodina hnědooká, krom pradědy malého-ten má modré… a náš kluk má taky modré ![]()
Tak při tomhle stavu obvykle říkám: „Máte v revíru škodnou.“
Taky mám nečekané dva modrooké blonďáky doma (ze čtyř)
Viděl jsem načtenou obrazovku diskuze své momentálně nepřítomné ženy, tak jsem se vetřel (a už půjdu pryč, nebojte).