Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
chtěla jsem se zeptat jak zjistíte že je inverze nebo smog venku a nemáte chodit s dětmi ven na prochajdy. Moje matka mi tvrdí že nemám chodit ven ani když je inverze, přiznám se že nevím jak se k tomu postavit.
Taky jsem se chtěla zeptat jak zvládáte to že žijete ve velkých městech - myslím z tohoto pohledu. My žijeme v Brně, na poměrně hlučné a frekventované ulici, mám pocit že je moje dítě chudák, který musí furt dýchat tyhle smrady, a jestli jí nezadělávám na problémy. A to nemluvím o hluku.
Tak dejte vědět co vy.
Díky.
Lenka
ahoj lenculko,
bydlim ve meste s 14000 obyvateli a taky tu neni nejcistsi prostredi,mame tu chemickou tovarnu.
ale ted v tomhle pocasi taky ven nechodime,protoze kdyz vidim z okna,jak baracnici zatopej a vsude je plno koure,tak me to fakt odradi.kdyz jdeme do zahrad,tak tam zase palej zahradkari listi.takze chodime ven fakt jenom kdyz sviti slunicko nebo neni pod mrakem,dneska zrovna bylo nadherne.
Ahoj Leni,
myslím, že pokud není fakt nějak úděsně, tak alespoň na hodinku bysme s prckama vyrazit měli. Někde jsem četla, že ven s malým nejít pouze tehdy, kdy ty bys sama rozhodně taky nešla. Vezmi si, že tenhle inverzní stav už trvá skoro 14 dní (u nás bylo hezky jen den, dva) a nejít na procházku tak dlouho? Ono v tomhle počasí se nedá ani moc větrat a možná to malýmu doma vadí víc (včetně všech těch výparů z nábytku apod.) než krátká procházka venku. Snažím se teď chodit ven kolem poledne, kdy jsou lidi ještě v práci a tolik se netopí.
Tak ať už máme brzo sluníčko!
P.S. Monindo zdravím Kralupy, 4 roky jsem tam chodila na gympl
Jsem z Roztok.
Gina
Ahoj mě doktorka napsala do průkazky tel. číslo 14 110. Jsou to aktuální informace o smogové situaci. Lenka