Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,možná se budu ptát blbě,ale kdy jste při čištění zoubků naučily ty vaše prďolíny plivat.Malej to furt polyká. ![]()
no, já když čistím dcerce zuby, taky si kousek pasty sním
když ona ta jahodová perlička je super - takže nějaké vyplivování na dceru ani nezkouším, když jí sama pastu ujídám
![]()
elda
ahojky
můj zubař říká, že dítko tak do 3 let pastu polyká. Proto by se měla používat pasa BEZ OBSAHU FLUORU!!!!!!! a tam neva že to polyká, nebo pasta ŽÁDNÁ což je prý do 3 let vůbec nejlepší. Takže pokud polyká bezfluorovou pastu tak je todá se říct v pohodě, pokud ne, čistěte bez pasty, jelikož přebytek fluoru způsobuje bílé skrvny na zubech a snazší kazivost v těcho místech a dle mých nových info se usazuje do kostí a způsobuje jejich lámavost…
ale nevím if je to aktuální, nepíšeš kolik tvému prďolkovi je:o)
tak pá
ahojky promiňte že zase otravuju, ale kdybyste chtěli vědět o tom jaký pasty jsou bez fluoru a proč fluor ve větším množství škodí:
http://www.dent.cz/…sk/usmev.htm
tak končím:o)
Ha ha ha… čistit zuby pastou bez fluoru a pak polykat fluoridivé tablety, ne??? Ha ha ha …
hojky
ty fluoridové tablety jsou proto, když vaše dítko nemá dostatek fluoru, pastou mu to přesně nenadávkujete. To zda má či nemá dostatek se dle mého zubaře dá zjistit podle vody kterou pije - podkud jde o balenou je rozbor na etiketě, pokud nejde o balenou.. tak nevím kde je rozbor
Jinak mě ještě varoval před paušálním braním těch fluor tablet, říkal že by to doktoři neměli předepisovat, když neví co dítko pije…
ale kdaždý dělá jak myslí
pá
m yjsme zacali pouzivat pastu po jednom roce, kdy zacal synek cisteni naprosto bojkotovat. Koupila jsem takovou, kde je fluoru malo(malinovy Parexyl), protoze je jasne, ze ho tezko budu nutit, aby pastu vyplivl. Uz se totiz pocita s tim, ze dite pasti sni, nikoli vyplivne. Dokonce jsem cetla ze spravne vycistit chrup bez polykani vetsiny pasty umi deti az kolem osmi let.Jinak kartacek o pastu spis otru, jde o to, aby se milacek navnadil chuti.Chvili si cisti zuby „sam“ - spis vycucava tu chut a pak je mi dovoleno mu zuby vycistit za zpevu pisnicky o malem bobrovi, ktery jde spat. ![]()
Veru
Ahojky, malý (2 roky) si zuby nechtěl čistit vůbec, až s pastou - koupila jsem od Weledy, u té prý polykání nevadí
.
Mějte se hezky
Hana
Zrovna dneska jsem četla, že dítko tak do tří let pastu prostě polyká a i starší děti většinu pasty spolknou ![]()