Dotaz-nedotaz ohledně čištění zoubků

178
8.11.05 10:34

Dotaz-nedotaz ohledně čištění zoubků

Ahojky,možná se budu ptát blbě,ale kdy jste při čištění zoubků naučily ty vaše prďolíny plivat.Malej to furt polyká. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2612
8.11.05 10:49

no, já když čistím dcerce zuby, taky si kousek pasty sním :lol: :lol: když ona ta jahodová perlička je super - takže nějaké vyplivování na dceru ani nezkouším, když jí sama pastu ujídám :oops: :lol:

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
8.11.05 11:33

ahojky

můj zubař říká, že dítko tak do 3 let pastu polyká. Proto by se měla používat pasa BEZ OBSAHU FLUORU!!!!!!! a tam neva že to polyká, nebo pasta ŽÁDNÁ což je prý do 3 let vůbec nejlepší. Takže pokud polyká bezfluorovou pastu tak je todá se říct v pohodě, pokud ne, čistěte bez pasty, jelikož přebytek fluoru způsobuje bílé skrvny na zubech a snazší kazivost v těcho místech a dle mých nových info se usazuje do kostí a způsobuje jejich lámavost…

ale nevím if je to aktuální, nepíšeš kolik tvému prďolkovi je:o)

tak pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
8.11.05 12:04

ahojky promiňte že zase otravuju, ale kdybyste chtěli vědět o tom jaký pasty jsou bez fluoru a proč fluor ve větším množství škodí:

http://www.dent.cz/…sk/usmev.htm

tak končím:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
8.11.05 12:05

Do tří let? Tak to jsem v klidu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.11.05 13:06

Ha ha ha… čistit zuby pastou bez fluoru a pak polykat fluoridivé tablety, ne??? Ha ha ha …

• Citovat
  • Upravit
2857
8.11.05 13:27

hojky

ty fluoridové tablety jsou proto, když vaše dítko nemá dostatek fluoru, pastou mu to přesně nenadávkujete. To zda má či nemá dostatek se dle mého zubaře dá zjistit podle vody kterou pije - podkud jde o balenou je rozbor na etiketě, pokud nejde o balenou.. tak nevím kde je rozbor

Jinak mě ještě varoval před paušálním braním těch fluor tablet, říkal že by to doktoři neměli předepisovat, když neví co dítko pije…

ale kdaždý dělá jak myslí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
8.11.05 13:44

m yjsme zacali pouzivat pastu po jednom roce, kdy zacal synek cisteni naprosto bojkotovat. Koupila jsem takovou, kde je fluoru malo(malinovy Parexyl), protoze je jasne, ze ho tezko budu nutit, aby pastu vyplivl. Uz se totiz pocita s tim, ze dite pasti sni, nikoli vyplivne. Dokonce jsem cetla ze spravne vycistit chrup bez polykani vetsiny pasty umi deti az kolem osmi let.Jinak kartacek o pastu spis otru, jde o to, aby se milacek navnadil chuti.Chvili si cisti zuby „sam“ - spis vycucava tu chut a pak je mi dovoleno mu zuby vycistit za zpevu pisnicky o malem bobrovi, ktery jde spat. :P
 Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
8.11.05 14:54

Ahojky, malý (2 roky) si zuby nechtěl čistit vůbec, až s pastou - koupila jsem od Weledy, u té prý polykání nevadí :) .

Mějte se hezky
Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.11.05 15:25

Zrovna dneska jsem četla, že dítko tak do tří let pastu prostě polyká a i starší děti většinu pasty spolknou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí