Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Záleží na člověku. Mladší generace se holí a voní, i můj chlap ![]()
Babička, když žila, tak taky o sebe dbala, nepamatuju si, že by někdy zapáchala potem, spíš voněla lakem na vlasy apod. Záleží na samotném člověku.
Nejvíc zapáchají lidi, kteří už tolik neudrží moč a pak jsou v tom prádle celý den. Většinou tedy cítím v buse či tramvaji moč a pot ![]()
smrdíme, on je taky rozdíl, když se člověk zpotí nervozitou nebo úděsným vedrem (a přitom používá sprchu i kosmetiku, aby nesmrděl) a když chodí zpocenej x dní a neřeší to. ![]()
Tak tomu říkám téma.
Jsem totiž podle vás už ta stará ženská s problémama o kterých zatím nic nevíte.
Klimakterium je u některých žen běh na dlouhou trať.
I když už nejsem nejmladší,holím se,sprchuju i používám voňadla.Abych pravdu potím se jak dveře od chlíva a obzvlášť v létě.Nedá se s tím nic dělat a tak k mé smůle někdy i smrdím.
Mám ale sousedku,která je o 20 let mladší a člověk o ní ví aniž by ji viděl.Sdílela jsem s ní v práci skříňku a její pot na hadrách hravě přerazil mé občas zakouřené věci.
Souhlas, smrdíme - jako dělník o tom vím svoje… Ale větší „kulturní zážitek“ mívám, když jedu několikrát do roka se STUDENT AGENCY do Prahy a vyfasuju sedadlo vedle nějakého Araba nebo obecně studenta ze severu Afriky (třeba). Ti kluci cestujou po Evropě autobusem třeba několik desítek hodin bez zastávky - a je taky fakt, že ve složení tělesného pachu bývají cítit (doslova) i stravovací návyky toho kterého etnika. Rozhodně nosem rozeznáte pot Středoevropana od potu Araba… A není to jenom o nějaké rase… Oni prostě se stravujou jinak…
Krome jiz zminovaneho neholeni, nepouzivani deodorantu, atd. je problem taky v tom, ze Cesi porad jeste nejsou zvykli menit si (hlavne v lete) obleceni kazdy den. Kdyz je horko, zpoti se kazdy, s tim nic neudela sebelepsi antiperspirat, jenze cerstvy pot citit neni, to az ten rozkladajici se. Spousta lidi ma, bohuzel, zazite, ze obleceni „na ven“ je pomalu vzacna vec, ktera se pranim nici, tak ji prece nebude hazet do pracky, kdyz je mel/a na sobe jen jednou a neni viditelne spinava. Fuj.
No, takový metro v Paříži je taky éňoňůňo
. Anebo hodně tlustý lidi taky pěkně smrdí, na ty já má kliku, že si vedle mě stoupnou u kasy nebo v buse… Puberťáci jak už tady někdo psal jsou taky hodně cítit, hormony asi dělají své. Pak ta inkontinence, hospodský pachy, kuřáci… ![]()
Letné pražská MHD to bývá dost zážitek. Taky se hodně potím, ale tak přece udělám všemožná opatření - koupě antiperspirantu - taky záleží jaký, ne každý mi vyhovuje, po některém se prostě cítím. Potom samozřejmě sprchování, ale ne moc časté, když si dám ráno v létě sprchu, tak se pak ukrutně zapařím a zpotím se ještě víc. Holení podpaží je samozřejmost. No a na každý den jiné tričko. A docela to funguje, sice jsem zpocená, ale nesmrdím. Ale tohle praktikuje i můj otec, který je dělník ve fabrice. Prostě jsme asi v naší rodině hodně citliví k zápachu ![]()
Všichni lidé na světě smrdí, pokud se nedostatečně myjí, převlékají a detailně o sebe nedbají. Řeči o národnostech mě nabaví..
pavlak5 píše:
Tak jsem se opět dočetla,že jsme „Češi smradoši“.Přitom nemám pocit ,že by byl takový rozdíl mezi smradem v autobusu v Anglii,Španělsku,Francii a Česku.cO VY NA TO?
Kdes to četla?
Ve Víkendu z MF Dnes.Ale mám pocit ,že toto téma se nadnáší různě min.1× za rok.
Ja bych pridala i nepouzivani bidetu nebo alespon WC vlhcenych ubrousku! ![]()
Ono asi je celkem jedno, kolik komu je let a z jaké je země.
Tchýně moje má 53 roků, nevím, jak je na tom s přechodem, ale 2× denně se sprchuje a nikdy nesmrdí - spíš naopak, tak citlivě volí parfémy, že já pak po ní „oňuchávám“ naše děti, jak hezky voní ![]()
A jedna moje známá když se kolem mě natáhne pro něco na stůl například, tak já instinktivně zadržím dech a to je jí 30 let.
Je to o návyku.