Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
nemáte někdo zkušenost s poškozením auta v souvislosti s dírou v silnici? Dnes jsme do jedné takové najeli a odnesla to pneumatika i disk. Rychlost jsme nepřekročili a ani nikde nebylo žádné omezení ani varování.
Kdysi jsem slyšela, že bychom měli mít nárok na náhradu škody. Kde o ni žádat? Na správu silnic a dálnic?
Ahojky, můžeš se obrátit na místní správu silnic, mají na to pojištění odpovědnosti, ale vždycky je to buď hoodně na dlouho a nebo v 99% to skončí tak, že máš přizpůsobit jízdu stavu vozovky. Ale zkusit to můžeš.
Mám obavu, že když to nahlásíš na správu silnic a dálnic, tak tam dají značku a už ti nikdo nic nedokáže ![]()
A nemáte havarijní pojištění? TO by se na t totiž taky mělo vztahovat.
mikito pokud není označeno, že je vozovka ve špatném stavu, tak máš nárok na úhradu škody!!!
tak jsem se ptala manžela - nejlepší je to vyfotit, proostě udělat důkazy o tom, že tam značka nebyla a taky vyfotit poškozené auto. No a potom to musíš nahlásit na správu silnic, pod kterou daná silnice patří. Ale opravdu musíš mít důkzy.
hele u nas sme se snazili pac k nam do dediny vede cesta ze proste litaji poklice…mam disky tak na dva roky vic to tu nevydrzi…ani tu znacku sem nedali a rekli ze kdyz tam bydlime tak vime v jakym je stavu silnic tudiz podle toho mame jezdit…tot vse
byla bych rada kdyby mi to platili samozrejme ![]()
Holky, díky!!! ![]()
Vyfoceno máme, teď ještě zjisit, kam ta silnice patří.
Ahoj , v Brně přesně ta samá věc, vyřízeno na náklady správy silnic - bez problémů.
J.
No jo Mikito musíš se umět bránit a ne si nechat bulíkovat hlavu!! Opravdu máš na to nárok. SPráva silnic je povinna udržovat silnici v dobrém stavu a pokud není špatný stav řádně označen, máš právo na náhradu škody.
janac: Tak to teda hledím
, v minulých letech s tím v Brně byly problémy. Asi se něco děje nebo co… spíš to „nebo co“… ![]()
majo: ono teda abych pravdu rekla tak cucim ze nekdo uspel…ja si jen tak jak rikas bulikovat hlavu nedam…ale kdyz mi dojde oficialni vyjadreni ze mam smulu tak mam asi smulu
nebyla sem sama a nejen v okr. breclav…takze gratuluji tem co uspeli ![]()
ono je to totiž tak, že když to zaplatí, tak to dostanou stejně proplacené od pojišťovny, jenže u pojištění odpovědnosti to musí jako první na pojišťovně nahlásit oni - ne poškozený a proč by se namáhali, o jejich kolo - pneu nejde.