Snacha mi nechce dávat vnučku

Anonymní
15.3.22 11:51

Snacha mi nechce dávat vnučku

Dobry den přeji.
Už jsou to 3 měsíce a stále jsem neměla vnučku v kočárku venku. Pohadala jsem se kvůli tomu i se synem, ten mi řekl že jedině v blízkosti paneláku, prý kvůli tomu kdyby měla hlad a aby ji slyšela brečet. Kvůli každému pláči mi ji bere z ruky, snad by se mu nic nestalo kdyby chvíli plakala. Mám 4 děti tak vím jak se s miminem zachází. Hlady by určitě neumřela, nevím kde je problém. Syn říká, že až se na to bude citit, ale to je jako kdy? U dcery sem s timhle problém neměla.. ani když ji řeknu ať si jde nakoupit a nechá mi ji, tak nechce.. vůbec se od ní nehne

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35701
15.3.22 11:55
@Anonymní píše:
Dobry den přeji.
Už jsou to 3 měsíce a stále jsem neměla vnučku v kočárku venku. Pohadala jsem se kvůli tomu i se synem, ten mi řekl že jedině v blízkosti paneláku, prý kvůli tomu kdyby měla hlad a aby ji slyšela brečet. Kvůli každému pláči mi ji bere z ruky, snad by se mu nic nestalo kdyby chvíli plakala. Mám 4 děti tak vím jak se s miminem zachází. Hlady by určitě neumřela, nevím kde je problém. Syn říká, že až se na to bude citit, ale to je jako kdy? U dcery sem s timhle problém neměla.. ani když ji řeknu ať si jde nakoupit a nechá mi ji, tak nechce.. vůbec se od ní nehne

Je to jejich dítě, jejich pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
15.3.22 11:56

Z pohledu snachy, takhle nalehala tchyne taky, ale opravdu se mi od kojeneho miminka odchazelo spatne. Maly kocarek nenáviděl, plakal v nem a tchyne stasne tlacila ze chce vozit. Vzdycky to dopadlo katastrofalne az maly brecel uz pri přiblížení se ke kocarku, tak jsem nosila v satku. Tchyne to strasne hrotila, ze takhle se od nej nikdy nehnu, ze che vozit atd. Proste jsme potrebovali cas. Preslo to, malemu bylo 5 mesicu a uz to slo. Neni to tak, ze by vam miminko nechtela sverit, ale hormony, je úzkostna, nehce nechavat dite vyplakat. Sedne si to casem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9282
15.3.22 11:56

Troll :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
15.3.22 12:01
@kavenka píše:
Troll :roll:

Proč? Nemyslim si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
15.3.22 12:01

Nebyla tady onehdá podobná diskuze z pohledu snachy? :lol:
Jak tchýně mohla na navštěvu na tři hodiny, ale ona si chtěla brát dítě v kočárku s sebou, aby se mohla chlubit babám na vesnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.22 12:02

Tak jestli máš takové názory, že by se 3měsíčnímu miminu snad nic nestalo, kdyby chvíli plakalo, tak se naprosto nedivím, že ti ho nechce svěřit.
A to, že máš 4 děti, vůbec neznamená, že umíš zacházet s miminem a dokonce to ani neznamená, že máš patent na výchovu. To vidím u své tchyně, myslí si, že když vychovala dvě děti, že mi může radit ohledně výchovy, protože ona přece má dvě dospělé věci, takže tomu rozumí.
Za vašich dob se k miminkům i výchově přistupovalo dost jinak než teď. Tehdy se ještě spousta věcí nevědělo (o psychické újmě, když miminko pláče nebo je bez matky, o nesprávné manipulaci s miminkem, což má vliv např. na páteř, škodlivé předčasné dávání dětí do sedu, používání chodítek atd. atd.) A taky tehdy nebylo úplně běžné, že by rodiče něco četli o výchově.
Možná by pomohlo, kdyby sis přečetla nějakou soudobou knížku o výchově a manipulaci s miminky. Třeba by snacha viděla, že máš snahu a že jí nechceš nutit své předpotopní názory. Promiň, ale opravdu živě jsem si vybavila, jak mi tchyně říkala „no to ho nemůžeš pořád takhle nosit, to ho rozmazlíš!!! A dej ho do postýlky, no tak tam bude chvíli řvát, ale pak usne.“

• Citovat
  • Upravit
3600
15.3.22 12:03

No a co, její dítě, její věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
15.3.22 12:03
@Markétka111 píše:
Z pohledu snachy, takhle nalehala tchyne taky, ale opravdu se mi od kojeneho miminka odchazelo spatne. Maly kocarek nenáviděl, plakal v nem a tchyne stasne tlacila ze chce vozit. Vzdycky to dopadlo katastrofalne az maly brecel uz pri přiblížení se ke kocarku, tak jsem nosila v satku. Tchyne to strasne hrotila, ze takhle se od nej nikdy nehnu, ze che vozit atd. Proste jsme potrebovali cas. Preslo to, malemu bylo 5 mesicu a uz to slo. Neni to tak, ze by vam miminko nechtela sverit, ale hormony, je úzkostna, nehce nechavat dite vyplakat. Sedne si to casem :kytka:

Podobně necitlivá a nechápavá mi přijde i zakladatelka diskuze. Ty řeči, že takhle se od něj nehneš a že chce vozit… a chce a chce a chce… :-( Achjo.

• Citovat
  • Upravit
2930
15.3.22 12:04

Každá žena i dítě je jiné. Nelze si vynutit vnučku a brát jako povinnost nějaké půjčování. Je to její dítě a necítí se na to. Jo a kecy o tom, že by se dítěti nic nestalo, když si poplace, jsou na ránu mezi oči. Stalo by se! Třeba by to matce vadilo! Trošku se vzchop, zatím seš tchýně snů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
15.3.22 12:04

Já se na to začala cítit asi v 10m dítěte. Naštěstí mám tchýni, která to respektovala, ať už si o tom myslela cokoli. Nesnáším, když se rve plačící miminko matce z náručí, to je trestuhodné. Snacha si zjevně vybrala dobrého manžela, který za ní stojí :mavam:.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
15.3.22 12:05

Zdravím snachu a podporuji ji v jejím rozhodnutí.

• Citovat
  • Upravit
53190
15.3.22 12:06
@Anonymní píše:
Dobry den přeji.
Už jsou to 3 měsíce a stále jsem neměla vnučku v kočárku venku. Pohadala jsem se kvůli tomu i se synem, ten mi řekl že jedině v blízkosti paneláku, prý kvůli tomu kdyby měla hlad a aby ji slyšela brečet. Kvůli každému pláči mi ji bere z ruky, snad by se mu nic nestalo kdyby chvíli plakala. Mám 4 děti tak vím jak se s miminem zachází. Hlady by určitě neumřela, nevím kde je problém. Syn říká, že až se na to bude citit, ale to je jako kdy? U dcery sem s timhle problém neměla.. ani když ji řeknu ať si jde nakoupit a nechá mi ji, tak nechce.. vůbec se od ní nehne

Syn má pravdu. I kdyby ti jí nechtěla dát do kočárku samotnou nikdy, má na to plné právo ;) A že si tříměsíční dítě vezme z náruče babičky když pláče je snad úplně normální a přirozené ne?? Proč by měla koukat na to, jak u tebe pláče, když ho může utěšit okamžitě sama? Máš 4 děti, tak bys to měla naprosto chápat. Jestli nejsi troll, tak vyndej hlavu ze zadku, začni se zajímat i o snachu, nejen o miminko, třeba jestli něco nepotřebuje, nechce pomoci, buduj důvěru a vše ostatní pak půjde samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35701
15.3.22 12:07
@Angry_birds píše:
Nebyla tady onehdá podobná diskuze z pohledu snachy? :lol:
Jak tchýně mohla na navštěvu na tři hodiny, ale ona si chtěla brát dítě v kočárku s sebou, aby se mohla chlubit babám na vesnici?

Jo, jednou tady už něco stejného bylo. Nejdřív to psala snacha a pak jakože tchýně a byla to stejna osoba. Bylo to docela průhledný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.3.22 12:08

Mám podobnou situaci pravě teď.
mám velký problém se hnout od syna i když vim že to je špatně, tak mi to proste nejde. Mám z toho akorát depky a jediný co zvládnu je dojit do krámu naproti (cca10 minut dohromady) a to je pritel doma. Je kojený a jsem s nim od porodu ‘každou minutu’.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí