Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jak píše Petulatko, ovulaci už jsi klidně mohla mít. Ms přichází až po ovulaci
Musíš zvážit ty to riziko, jestli postinor, nebo dáte na náhodu. Ale teda postoj- kondom nechci
![]()
@Nainuva Taky to manželovi říkám že prostě bez ochrany nic, nechci děti takhle po sobě ale prostě jsem se včera nechala unést
Zítra běžím pro Postinor raději teď než bejt v nejistotě a pak co kdyby náhodou jít na potrat.
Postinor, ale uvedom si, ze se do sebe rves hormony, ktere mas uz tak rozhozene, a nicis si zdravi kvuli tomu, ze tvuj muz nema rad kondomy…kvuli minutce…
@Anonymní píše:
@Nainuva Taky to manželovi říkám že prostě bez ochrany nic, nechci děti takhle po sobě ale prostě jsem se včera nechala unéstZítra běžím pro Postinor raději teď než bejt v nejistotě a pak co kdyby náhodou jít na potrat.
A nevadí Postinor při kojení?
Pokud teda kojíš.
Ahoj tak to máme zhruba stejný problém, ale jsem 5 měsíců po porodu a MS jsem už měla dvakrát a ted už dva měsíce čekám a nic… s přítelem taky spíme bez ochrany, právě taky čekám na ms aby mi dr mohla píchnout ant. injekci, jenže ms stále nepřicházejí. ale za to už od soboty lehce špinim a ms to opravdu není… taky mam strach že budu těhotná.. jdu v pondělí k dr. a uvidí se. Tobě držím palečky at nejsi ![]()
A nemůžeš tu antikoncepci začít brát bez ms? Taky ti může přijít až kdo ví kdy. Snad akorát ten první měsíc nejsi chráněná. Mrkni do příbalovýho letáku ![]()
Antikoncepce se nedá začít používat pokud není první ms… aspon takto mně informoval gynekolog.
No nevím co poradit za mně ten můj je asi extra šikovnej nám se mimčo nepodařilo samozřejmně bez konce u něj do mně a v jakýkoliv den včera 12 13 ale třeba je to fakt o štěstí a jednou to prostě bude a nebo taky nikdy
Ale pokud bys byla v nervech a ted by náhodou se stalo určitě
A u nás se čeká na brzké snažení tím pádem kdyby z toho ted už bylo tak snad by jsme to už zvládly 2.5 roku od sebe.
Jinak já taky užila postinor a to 2× při seznámení s manželem a nemohla bych žít s vědomím že co kdyby teprve jsme se poznávaly. A studoval.
Já tedy brala nehormonální antikoncepci Azalii při kojení a to jsem menstruaci neměla. Dostala jsem ji až, když měla malá 11 měsíců.
Zašla bych si pro Postinor.
@Marry11 píše:
Antikoncepce se nedá začít používat pokud není první ms…
Da se i bez MS, pokud nelze čekat, nebo MS není. Ale nevím, zda kazda antikoncepce.
Jít pro Postinor zítra je už celkem pozdě, šla bych hned, čím dřív ho vezmeš, tím líp. Otěhotnět klidně můžeš, to, že jsi ještě neměla MS nic neznamená. A promiň ale chlapa bych poslala do háje, pokud nechce kondom, tak by měl u mě smůlu…
A co se týče antikoncepce, nečekej na menstruaci a začni ji brát hned, po porodu může MS přijít brzo ale taky nemusí přijít rok, takže bych na to nečekala. Akorát budeš muset počítat s tím, že ochrana proti otěhotnění bude působit až od druhého platíčka.
Ahoj maminky, píšu anonymě protože je mi to docela blbé psát. Jsem 2 měsíce po porodu, nekojím a menstruaci jsem ještě neměla. Včera jsem ale spala s manžele bez ochrany protože čekám na menstuaci abych si mohla vzít prášek (manžel se nechce brát kondom).Před rokem se nám podařilo otěhotnět hned měsíc po vynechání prášků a ještě k tomu se manžel do mě neudělal asi mu trošku ujelo nebo v tom byla kapka lásky
No abych to shrnula, bojím se abych nebyla těhotná znovu ale manžel se do mě neudělal byla to asi minutka co jsme spolu spali ale stejně se bojím těhotenství. Nevím jestli si mám jít pro postinor a nebo věřit tomu že když jsem neměla menstruaci nebyla ani ovulace a tím pádem jsem nemohla otěhotnět.