Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Používáte něco na intimní hygienu v těhotenství? Já teda ještě nevím jestli jsem oficiálně těhotná, jsem po IVF a oficiálně to budu vědět příští středu 10.4. Kámoška mi doporučila, že teď bych měla zvýšit intimní hygienu a něco na ní používat. Doporučila mi Lactacyd. Já ale nevím. Samozřejmě, že hygienu mám normální jako každá slušná ženská, ale nepoužívám na ní nic už od dětství. Už jako dítěti mi nesmělo přijít mýdlo (ani to dětské) na genitálie nebo jsem se mohla zbláznit jak mě to pálilo. Od té doby se až do teď myju jen čistou vodou a neriskuju. Ona říká, že ten Lactacyd by mi fakt vadit neměl. No já nevím. Myslíte, že hygiena pouze vodou v těhotenství nestačí???
@Dzedzy ahoj,já teda nepoužívala nic extra jen normální mýdlo ale když píšeš že máš problémy od dětství s pálením tak si kup lactacyd femina + já jsem v šestinedělí, jsem po nástřihu hráze a můžu ho doporučit, je to pro citlivou pipku a píšou tam že je to vhodné v těhotenství i šestinedělí. Mě to docela i pomáhá s hojením ![]()
Samozřejmě jsem používala, jako běžně.. Voda je podle mě prostě málo..
Já nevím, ale pokud ti to nedělá dobře… Tak bych to vůbec neřešila a myla se pouze vodou dál. Zkusit to můžeš, ale pokud by tě to mělo pálit, tak zůstaň u vody. Já mám taky nejraději na intimní místa jen vodu. ![]()
Normální mýdlo bych teda na intimní hygienu nepoužívala..To by pálilo i mě a hlavně není přizpůsobený na intimní a citlivý partie. Taky používám lactacyd a žádný problém jsem nikdy neměla..:-).
Jak v těhotenství tak mimo něj, si myju frndu stejně, mýdlem popřípadě sprcháčem, nebo i šamponem, podle toho co mám po ruce
. Nikdy mě nenapadlo rozlišovat ![]()
@Dzedzy Voda je v pohodě, ale občas by to podle mně to mýdlo chtělo.
Je fakt, že se taky meju obyčejným mýdlem, ale někdo je tam dole více citlivý, takže intimní hygiena je na místě.
Domluvila bych se s kamoškou, aby ti půjčila svůj Lactacyd, popřípadě jiné intimní mýdlo, které ona používá, a vyzkoušela jo. Pokud ti bude vyhovovat, tak si ho koupíš a když ne, tak s díky vrátíš. Já jsem na intimní mýdlo zvyklá už asi od 15ti a je pravda, že v těhotentví hodně trpím na mykózy, takže bez něj ani ránu