Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jasne, ze to na prvni pokus jde (mohla bych povidat
). ale mam pocit, ze ta sance na otehotneni u dvou plne zdravych jedincu pri sexu behem ovulace je nekde kolem 20-30%. proto se taky uvadi, ze do pulroku je normalni se snazit a az pak resit jinak.
preji hodne stesti.
No já to právě dělala podle té kalkulačky, ale doktor mi říkal že je to zhruba v polovině cyklu. Takže jestli že mi začala 31.7 skončila 2.8, vůbec nevím kdy má zase začít po těch prášcích byla menstruace jen dva dny, ale počítám plus mínus 28.8 :/ hledala jsem kalkulačky na internetu, a le pokaždé to vychází jinak. Tak čekám do konce měsíce, jestli to dostanu
Ahojky, držím pěstičky, my také čekáme, zda to tentokráte již vyjde, také u prvního syna to bylo nečekané a ani nevíme kdy a vůbec si to oba neuvědomujem, kdy k početí došlo:D, takže takové to nervozní čekání zda jsem či nejsem těhotná prožívám prvně..Já to mám dostat 31.8. tak sem zvědavá..Hodně štěstí
@sukynecka01 joo, mělo by to být zhruba v polovině cyklu - 12.-14.den. Ale já měla ovulaci třeba 19.-20.den
a cykly tak 30-32dnů.
Zadařit se mohlo, to uvidíš tak za 10 dní
ale ten preparát na oddálení MS je docela sračka, ten mohl ovulaci klidně dost rozhodit
Právě i menstruaci rozdělal měla jsem jí jen 2 dny -:/, takže uvažuji o tom měření teploty, ale jak a či to poznám to nevím
Taky
.. právě všude čtu o měření teploty ( kdy, kde, jak, čím
)
tak uvažuji ještě jaký teploměr nebo ty ovulační testy vůbec nevím :/
@sukynecka01 s testy zkušenost nemám. Teploměr stačí normální digitální, měří se většinou v pochvě, hned ráno po probuzení - měla bys alespoň 4-5hodin před měřením spát a nejdřív změřit a pak teprve vstát. A každý den ve stejnou hodinu - já měřila v 6 a pak jsem šla ještě spát. Hodnoty jsem zadávala do grafu na fertilityfriend.com, tam se ti ten graf i vyhodnotí a vyznačí ovulaci.
Děkuji zkusím to a jak se to měří? Jako myslím můžu už od dneška a zapisovat nebo nejlépe začít poprvé po skončení menstruace? Vůbec se v tom nevyznám, ale s tou teplootu chci začít
Právě jsem zkoušela na tu stránku a tam je psáno, že nelze, aby mě někdo pozval :/
@sukynecka01 mě to tam taky tak psalo tak chodím na womenzone.cz
Ahoj, otehotnet na prvni pokus se urcite da, ja jsem vzornym prikladem, jednou a hned tehotna a s tim polstarem pod zadek, nohama nahoru, nesprchovat se a nechodit na wc je pekna blbost
Hned jak se muz do zeny,,udela,,, tak sperma okamzite pluje za vajickem do vejcovodu a dokonce tam dokaze prezit jeste tak dva dny a to co vytece se zeny je pouze ejakulat bez spermii, takze je zbytecne to v sobe prechovavat. Klidne se muze jit zena hned umyt a jit hned na wc to na otehotneni fakt vliv nema, takze preji brzke tehotenstvi ![]()
Právě jsem byla u doktora bála jsem se, že jsem neplodná já nebo přítel,
Ale jsme oba zdraví s bývalým přítelem jsem byla 3 roky spala bez ochrany a vždy se udělal do mě a nic, vůbec jsme ani neplánovali a nemysleli na to celé 3 roky. Po té jsme odjeli pracovně a bum tam jsem otěhotněla, s přítomným přítelem jsem 4 roky a stále nic nezkoušeli jsme to ještě nikdy, ale po každém sexu se také udělá do mě. Právě proto ten doktor a nic oba zdraví, jen mi řekl ať po sexu hned nevstávám a chvilku zůstanu ležet. Takže asi osud :/
Ale ne, proste to hold nekdy trva trochu dele. Ma kamaradka je tet podruhe tehotna a jak pri prvnim, tak pri druhem otehotneni museli cekat dlouho, nez se to podarilo a taky jsou oba zdravi a pokouseli se v plodnych dnech. Ja otehotnela pri dceri na poprve a taky zrovna ne moc planovane no a tet se s manzelem budeme pokouset o druhe, tak jsem taky zvedava, jestli to pujde zase tak rychle nebo si pockame.