Snažení 2017 - podle věku

Meddie
28.6.17 08:51

Snažení 2017 - podle věku

Ahoj všem současným i budoucím snažilkám :mavam:

Je sice plno diskuzí o snažení, ale mně by zajímalo, v jakém věku se začínáte snažit? Kdy je podle vás ten nejlepší věk, kdy se začít snažit o dítě a kdy je naopak už pozdě?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
449
28.6.17 08:56

Nejlepší věk je podle mě 25 let. S manželem jsme se začali snažit v mých 32 letech (dříve nebyl vhodný partner). Už je mi 33 a zatím se nedaří :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.6.17 09:02

Z biologického hlediska se uvádí věk kolem 25 let, +,–. To je věk, ve kterém by bylo otěhotnět ideální. Ovšem je to jen teorie a těhotní se kdykoliv. Každý se na dítě cítí připraven jindy, jinému to zase pár let nejde, není vhodný partner nebo zázemí… apod. Já porodila první dítě ve 24 letech. Je mi 30 a čekáme třetí. Muže mám téměř o 6 let staršího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
28.6.17 09:18

Z hlediska biologickeho 18-23, s cimz souhlasim, ale malokdo ma v tomto veku vsechno potrebne pro to, aby mohl rodinu s klidnym svedomi zalozit. At uz jde o finance, skolu, partnera, bydleni atd. Do 25 si ale myslim ze je na prvni dite tak akorat, pozdeji bych osobne proste nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.17 09:34
@Nowuka2 píše:
Z hlediska biologickeho 18-23, s cimz souhlasim, ale malokdo ma v tomto veku vsechno potrebne pro to, aby mohl rodinu s klidnym svedomi zalozit. At uz jde o finance, skolu, partnera, bydleni atd. Do 25 si ale myslim ze je na prvni dite tak akorat, pozdeji bych osobne proste nechtela.

Poslední dobou se mi zdá, že se trend obrací. Když mně bylo 20, všichni říkali jak je do 30 na 1. dítě čas, nejdřív studovat, cestovat a pak to dítě. Dneska se zase setkávám přesně s opakem :)

• Citovat
  • Upravit
12007
28.6.17 10:01

Ja jsem otehotnela ve 24, porodila v 25. Pro me idealni doba. Bydleni mam zarizene, stalou praci, manzela, financni rezervu.. Vim, ze bych to zvladla i sama, kdyby se nedejboze neco stalo.. Tyhle veci pro me byly hodne dulezity a rozhodujici, kdyz doslo na otazky ohledne ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
28.6.17 10:02

Já myslím, že ideální věk pro dítě je v rozmezí 20-35 let. Osobně nechci dítě po 35, vzhledem k tomu, že to nejhorší období přijde tak 15-20let po narození a nechci řešit svůj přechod a nejdivočejší období puberty mých dětí zároveň. A mezi známými mám pár dětí starých rodičů (narodili se když bylo rodičům kolem 40) a měli to docela těžké, nejdřív je rodiče nenechali si pořádně hrát aby se jim něco nestalo, a potom se museli vyrovnat s posměchem, že maminka vypadá jako babička a teď jsou v situaci, kdy mají mimina a nemohoucí rodiče zároveň, nebo jsou už bez rodičů. Myslím, že mít děti pozdě není k těm dětem fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
28.6.17 10:17

Snazime sa skoro treti rok :) Ja 31 a priatel 33 :) zacali sme v mojich 28, za sebou uz niekolko potratov a asi miliarda vysetreni.. nejak neriesim u inych vek - skor riesim celkovy zdravotny stav.. niektore su nakomplet zdrave a nedari sa ani v 25tich, niektore neriesia - ziadna zivotosprava, nic.. A v 30 bez snazenia bum mimi :) takze je to asi individualne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meddie
28.6.17 10:23
@Heivka píše:
Já myslím, že ideální věk pro dítě je v rozmezí 20-35 let. Osobně nechci dítě po 35, vzhledem k tomu, že to nejhorší období přijde tak 15-20let po narození a nechci řešit svůj přechod a nejdivočejší období puberty mých dětí zároveň. A mezi známými mám pár dětí starých rodičů (narodili se když bylo rodičům kolem 40) a měli to docela těžké, nejdřív je rodiče nenechali si pořádně hrát aby se jim něco nestalo, a potom se museli vyrovnat s posměchem, že maminka vypadá jako babička a teď jsou v situaci, kdy mají mimina a nemohoucí rodiče zároveň, nebo jsou už bez rodičů. Myslím, že mít děti pozdě není k těm dětem fér.

Tak vždy jsou na to dva pohledy - buď koukám víc na sebe, že já chci dítě i ve 40, nebo jestli to je v pořádku právě s ohledem na to dítě.. A co převáží :think: Něco podobného zrovna řeším, proto ta diskuze, chtěla bych znát názor a pohled co nejvíc snažilek.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
3327
28.6.17 10:24
@Anonymní píše:
Poslední dobou se mi zdá, že se trend obrací. Když mně bylo 20, všichni říkali jak je do 30 na 1. dítě čas, nejdřív studovat, cestovat a pak to dítě. Dneska se zase setkávám přesně s opakem :)

Já to nikdy nějak nesledovala, věděla jsem, že nechci bejt matka 30+, pokud to situace dovolí. Dovolila, je mi 25 a stihla jsem co jsem potřebovala/chtěla úplně krásně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7776
28.6.17 10:26

My se zacali snazit v mych 31 letech. Povedlo se hned. Kdybych mohla, jeste pockam tak 3 roky. Ale bohuzel cas je neúprosný a budu uz jen starší. Idealni vek je myslim kolem 27let. Ale spis jak se kdo cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.17 10:30
@Aotearoa píše:
My se zacali snazit v mych 31 letech. Povedlo se hned. Kdybych mohla, jeste pockam tak 3 roky. Ale bohuzel cas je neúprosný a budu uz jen starší. Idealni vek je myslim kolem 27let. Ale spis jak se kdo cítí.

A co když se cítí ve 40 být matka - prvorodička, je to správné?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.17 10:38

Jste mě tu celkem zaskočili! mě je 26 a chceme se začít snažit za rok, tak doufám, že to není až tak pozdě :-( mě tedy v té době bude 27, manželovi 28. chtěla bych i dřív, ale nejprve škola (a to jsem VŠ dostudovala jako téměř nejmladší z oboru) pak chvíli práce, dořešit bydlení a počkat na prac. smlouvu na neurčito…

• Citovat
  • Upravit
Meddie
28.6.17 10:56
@Anonymní píše:
Jste mě tu celkem zaskočili! mě je 26 a chceme se začít snažit za rok, tak doufám, že to není až tak pozdě :-( mě tedy v té době bude 27, manželovi 28. chtěla bych i dřív, ale nejprve škola (a to jsem VŠ dostudovala jako téměř nejmladší z oboru) pak chvíli práce, dořešit bydlení a počkat na prac. smlouvu na neurčito…

Né to né, já jsem nechtěla nikoho vyděsit a neboj, ve 27 rozhodně pozdě není, to je přeci akorát, pokud máš manžela, kvalitní vztah, vystudováno, hlavně bydlení a úspory :potlesk: Mně prostě zajímají názory na věc, když mít 1. dítě

• Citovat
  • Upravit
7776
28.6.17 11:07
@Anonymní píše:
A co když se cítí ve 40 být matka - prvorodička, je to správné?

Proc anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital