Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je ti nad 18, takže nikomu nemá být co potom, jestli chceš nebo nechceš dítě. Pokud si na to připadáš připravená, tak jdi do toho, je to tvůj život.
nějak nechápu otázku, jak to říct gynekologovi, normálně, pokud jsi vyspělá dostatečně, že chceš mimčo, tak se zvládneš o tom pobavit s doktorem. Tělo je pro příchod dítěte lépe připraveno v tvém věku, než po 30, myslím, že žádný gynekolog na tebe nebude koukat jako na blázna. ![]()
@Barbucha3 Moc dekuji, presne toho se bojim. „Slecno, nezblaznila jste se?“
![]()
Dobrý den pane doktore, od minulého roku neberu antikoncepci, stále mám nepravidelnou menstruaci, ale ráda bych otěhotněla..
@Run píše:
Dobrý den pane doktore, od minulého roku neberu antikoncepci, stále mám nepravidelnou menstruaci, ale ráda bych otěhotněla..
přesně tak! ![]()
No ja ti nevim, kdyz ani nevis co rict gyndarovi
…kdyz je pritel starsi bezte tam spolu, treba komunikuje lepe ![]()
Pred 30 lety bylo tehotenstvi v 19 letech normalni. Naopak ja jako prvorodicka v 25 letech jsem se zdala doktorum stara.
Tak pokud se na dite s pritelem citite a taky na to financne mate, proc ne?
@mackA159 Jestli máš problém svůj dzravotní stav probrat se svým gynekologem, asi bych s tím miminkem přece jen ještě chvíli počkala ![]()
Začni se snažit nejdřív az budes mít ukončenou školu. Aspoň tu školu, když už ne praxi. Ať nezůstaneš se základním vzděláním
@truelly píše:
Začni se snažit nejdřív az budes mít ukončenou školu. Aspoň tu školu, když už ne praxi. Ať nezůstaneš se základním vzděláním
Ještě bych k tomu přidala svatbu.
Aby nezůstala s dítětem nezaopatřená na dlažbě.
@Agneth to už nemám ano odvahu zmiňovat v dnešní době
samozrejme, by to byli nejlepší i s prací, že…
@mackA159 To určitě ne, myslím, že bude milé rád překvapen, že takhle mladá chce potomka, oproti těm, který tam přijdou nechtěně zbouchnuté a uvažující o potratu.
Jinak jak píší výše, určitě bych chtěla mít před dítětem ukončené středoškolské vzdělání, být finančně zaopatřená (ne jen, že přítel má peníze - za rok můžeš být sama s dítětem na krku, abys měla i ty rezervu), a já bych teda chtěla dítě až po svatbě, do vlastního bydlení a po odpracovaném minimálně roce, a to nejsem o moc starší, než ty. Je hezké být mladá maminka, ale určitě je pak život snazší, když máš výše zmíněné před dítětem zabezpečené. Chápu, že vidíš jistotu v muži, ale spolehnout se můžeš 100% jen sama na sebe, hodně věcí se mění a nikdo neví, co bude třeba za dva roky.
Hodně štěstí.
Nevim nevim
Příspěvek upraven 29.01.18 v 21:05