Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Původní „diskuze“ není moc vypovídající, tak to tu trochu obnovím…
Mám dotaz ohledně kvasinek a těhotenství. Poslední skoro dva roky se mi vrací kvasinky, nemůžu se toho nějak zbavit. Někdy to stačí mazat krémem, jindy se mi to po krému ještě zhorší a musím na gyndu pro prášek + jiný krém, spešl probiotika a je to na dlouho.
Co teď ale řeším - chtěli bychom se snažit otěhotnět. Říkala jsem si že počkáme až budu dole úplně v pořádku, ale vypadá to že ty mrchy se budou vracet pořád. Mně trochu tlačí čas, nejsem úplně nejmladší a čeká mě návrat do práce RD.
Jak jsou kvasinky v těhotenství velké riziko? Co se s tím dá v těhotenství dělat? Dá se to zvládnout?
Nějak předpokládám že v těhotenství je tělo ke kvasinkám náchylnější, trochu mě to děsí…
Ja mela problemy relativne casto pred otehotnenim (tak 2-3krat do roka uz od puberty) plus cele prvni tehotenstvi fakt non-stop. Normalne jsem brala glubule skoro cele tehotenstvi, vse OK, prenasela jsem, plus jsem mela i pozitivniho sreptokoka. Od prvniho porodu jsem bez potizi. ![]()
Ahoj, trpěla jsem na kvasinkový mykózy, běžně dostupný antimykotika mi nepomáhaly, výplachy k ničemu, preskripční antimykotika s mírnou úlevou, ale opruz.
Objednala jsem se proto po domluvě se svým GYN na imunologii, kde mi velice jednoduše vyrobili autovakcínu. Prakticky to spočívalo v tom, že jsem si doma v momentě, kdy začaly obtíže, provedla sama stěr tyčinkou z pochvy, vložila do sady, kterou mi k tomu dali a odnesla jsem ji i s předem vyplněnou žádankou z imunologie o autovakcínu do laboratoře. Za cca týden-dva jsem měla hotové kapičky. Užívala jsem každý den po malinkatých dávkách na lžičce (chuť třeba jako slzy, lehce slaný, ale úplně v pohodě). Musím zaťukat, že po cca měsíc/dva dlouhé léčbě (už si nepamatuji) jsem kvasinky nepotkala a když už nějaké to svědění bylo, bylo zcela minimální.
Teď jsem momentálně ve 39tt, po dobu těhotenství jsem kvasinky neměla
snad Ti můj tip k něčemu pomůže.
@Hobitka píše:
Ja mela problemy relativne casto pred otehotnenim (tak 2-3krat do roka uz od puberty) plus cele prvni tehotenstvi fakt non-stop. Normalne jsem brala glubule skoro cele tehotenstvi, vse OK, prenasela jsem, plus jsem mela i pozitivniho sreptokoka. Od prvniho porodu jsem bez potizi.
Děkuji moc. To jsi mě uklidnila ![]()