Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, holky,
také se přidávám do skupiny 🙂
Snažíme se již třetím rokem, loni v říjnu mi při laparoskopii zjistili “jen” endometriozu, jinak vše průchozí, ovulace i měsíčky pravidelné. Byli jsme na genetickém vyšetření a vše v pořádku. Manžel je zdravý i já, až na tu endometriozu. V lednu a v únoru jsme podstoupili inseminaci, v červnu první IVF, z něhož bylo biochemické těhotenství a 3 zamražená embrya, v říjnu první KET, bezúspěšné a teď v prosinci další KET, v kterém jsme si vložili poslední dvě embrya, bohužel ani to se nepovedlo…
Zkusila jsem snad vše přes Bachovy kapky, Gynex, vložky Tiande, kontryhel, drmek, různé bylinkové čaje, akupunkturu, cvičení (běh, jóga, plavání), rozhodla jsem se začít studovat (teď od září), abych přišla na jiné myšlenky … no, nezabralo nic
O psychické stránce nemluvím, v práci za tu dobu otěhotněly 4 kolegyně, dalších 7 mých kamarádek, z nich některý už čekají druhé… Je to opravdu náročné a nikomu to nepřeju…
Budu rada i za další zkušenosti a rady 😊 Na další umělý nechci, chci tomu dat zase volný průběh 🙂
Snad rok 2023 bude úspěšný pro mas všechny a dočkáme se vytouženého miminka 🤰 👩🍼 ❤️ 🍀
Ahoj
Jsem po kontrole po potratu (užila jsem si krásně Štědrý večer na pohotovosti, ZT diagnostikovano 12.12. a podana pilulka, telo se rozhodlo pro potrat az 23-24.12.). Děloha čistá…zbyla sliznice, která prý odejde s MS. MS by asi měla dorazit v půlce ledna, max koncem ledna. Do te doby prelecime ureaplasmata v moči. A po další MS se můžeme začít snažit.
Mám za sebou letos 3 neúspěšná tehotenstvi (duben SP, červenec ZT s revizí a prosinec ZT bez revize), celkem ale 4…prvni ZT kveten 2020. V průběhu posledního tehotenstvi mi zjistili imunologicky problém tzv MBL deficit a k tomu tu bakterií v moči.
Měsíc před dalším snížením musím začít chodit na injekce imunoglobulinu (1× za 2 tydny). Při případném zjištění tehotenstvi okamžitě píchat clexane a zavádět utrogestan. Věřím, že když už se ví možná příčina neúspěchů, že další těhotenství zvládneme dotáhnout do úspěšného porodu zdravého miminka! ![]()
Všem nam držím palce ať se co nejdříve dočkáme a v náručí držíme ta naše vysněná miminka ![]()
@BeHappy888 @bejuna29
moc vám držím palce ať vám to brzy vyjde 🍀 už jste si obě zažily až až 😐 já už mám 4 letou holčičku, ta se povedla hned druhý měsíc od vysazení HA a teď vysazení HA v srpnu, tak uvidíme. Beru Duphaston, mám ho mít od 17 DC, ale ovulace byla teď už 10 DC, bolest jako prase a potom i chvíli slabý krvácení, tak uvidíme… Obávám se, abych spíš neměla zase cystu 😐 🙄
Krásny den, podvečer Dámy. Velmi ráda se k Vám přidám 🙏 🌹.O mimčo jsme se s manželem snažili cca 2,5roku.Pak byl rozvod. Mám nového přítele, proběhlo téma „Dítě“…tzn, jsme tomu otevřeni 😁.Sex je nechráněný. Me je 38, příteli 40.Dve děti už mám, ale stále cítím mít ještě jedno světýlko 🙏.Syn bude mit 18,dcera 13,takze jsou ve věku, kdy jsem úplně trapná, otravná atd, prostě puberťaci🤦🏼 😂.
Před 3mi týdny jsem byla na odstranění polypu z dělohy, Mudr říkala, že je to důvod me „neplodnosti“,tak snad to letos vyjde🙏,snad nám všem, co toužíme 😇
Holky,
také bych vám ještě chtěla popřát vše nejlepší do nového roku! ![]()
Já jsem dnes 20DC a dnes jsme začali s manželem brát antibiotika na Ureaplasmu. Odsunuli jsme to až na nový rok, potřebovali jsme si dopřát odpočinek na horách s dobrým jídlem a pitím. Teď nás tedy čeká 14ti denní detox, nemůžeme alkohol, mléčné výrobky ani se dlouho zdržovat na slunci a samozřejmě ani mít sex
.
Antibiotika dobereme až budu cca 5DC, tak když nám bude dobře.. Přemýšlím, že stihneme ještě lednové snažení ![]()
Btw už jsem z toho tak zpitomělá, že jsem si dnes ráno dělala test. Úplně mě chytla panika, že jsem přes svátky otěhotněla. Ta antibiotika jsou v tehotenstvi přísně zakázaná. Ale byl bílý jako sníh.
@TeeeT Tak at vam atb zaberou a zadari se 😊 Treba uz ted v lednu 😜Tolik omezeni, to je sila, ale co by clovek pro mimco neudelal 🙂 Jak dlouho se snazite?
My se snazenim zacneme asi od unora. Zacatkem prosince jsem byla na revizi ZT, muj gynekolog mi sice rekl at pockam 3ms, ale tak dlouho se mi uplne cekat nechce. Citim se skvele tak to asi prubneme o mesic driv, ovsem jestli se mi nahodi cyklus, zatim vyhlizim prvni porevizni mrchu 😃
@Mikea od června, počít problém nemáme, problém je donosit zdravé dítě. Mám za sebou dva potraty. ZT v červenci a SP v listopadu. Vždy do 10tt.
@TeeeT a máte nějaká vyšetření za sebou? já mám za sebou jen loni 1× SP a 2× ZT a při tom posledním nezdaru v prosinci, mi zjistili na imunologii MBL deficit a pak ještě ureaplasmata v moči…oboje samo o sobě může způsobovat těhotenské ztráty…
zítra dobíráme poslední antibiotika a kontrolu na imunologii nějak koncem ledna… snad ta mrcha bude pryč… až mě překvapilo, jak často tu o ní teď čtu, že tu bakterii má fakt každá druhá…
@bejuna29 ano ano, právě na Ureaplasmu antibiotika teď bereme. Již několik let trpím na opakované záněty močáku + ty dva potraty. Přišli mi na to také právě na imunologii. Dělali mi testy na diagnózu N96 - opakované potrácení - krevní obraz a rozbor krve a moči. Trombofilni mutace mám také negativní. Chybí mi jen vitamin D, jinak je vše v pořádku. Pan doktor byl překvapivě z mých výsledků nadšený, prý je mám jinak ukázkové.
Tak nezbývá doufat, že ty potraty opravdu způsobila Ureaplasma a záněty.
@daudinka píše:
@kopre_tina535 pise se to premom, napsala jsem to spatne predtimja pouzivam kvuli mereni bt fertility friend, ale ted to zkousim psat i do te premom. Libi se mi, ze do te premom muzes vyfotit ovulacni test a ona ti porovna, jak je ta testovaci carka tmava oproti te kontrolni a da ti nejake skore. Takze snaz vidis, jestli uz mas peak lh a jsi pred vypustenim vajicka nebo jeste ne. Ja ted mela zase 0.14 vcera, coz je malo. Na ovulaci by melo byt skore aspon jedna nebo i vic. Samozrejme i normalne vidis barvu te carky, ale libi se mi, ze to vyjadruje ciselne. Teoreticky je delana na testy od premom nebo easy at home. Ty se daji sehnat na amazonu. Zvazuju, ze je koupim, vyjdou totiz i levneji. Ale pristi cyklus a mozna i ten dalsi budeme ridit ovulaci s doktory tak s tim jeste pockam.
Super, dekuji, uz jsem si ji stahla
ovulaci očekáváme za den nebo dva ![]()
Příspěvek upraven 02.01.23 v 23:39
Tady ještě obrázek testu ze včera a dnes.. Kdo mate ještě ovu v podobném terminu?
@Yrisss píše:
@BeHappy888 @bejuna29
moc vám držím palce ať vám to brzy vyjde 🍀 už jste si obě zažily až až 😐 já už mám 4 letou holčičku, ta se povedla hned druhý měsíc od vysazení HA a teď vysazení HA v srpnu, tak uvidíme. Beru Duphaston, mám ho mít od 17 DC, ale ovulace byla teď už 10 DC, bolest jako prase a potom i chvíli slabý krvácení, tak uvidíme… Obávám se, abych spíš neměla zase cystu 😐 🙄
Jejej, tak snad bude vše v pořádku 😊 🍀 dej pak vědět 👍
Já jdu zítra na kontrolu do CARu, na další umělý už jít nechci (nebo ne v nejbližší době), tak jsem zvědavá, co mi doktor navrhne dál 🙂 já bych chtěla zkusit lázně, i kdyby mi to po zdravotní stránce nepomohlo, aspoň bych si od všeho odpočinula 😌 a Františkovy lázně jsou nádherný :smiling_face_with3_hearts: nezvažujete některá lázně také?
Příspěvek upraven 02.01.23 v 23:44
@BeHappy888 lázně zatím asi ne - spíš wellness víkend s partnerem, nebo s kamarádkami
to je pro mě nejlepší relax. Ty bys jela třeba na týden?