Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
zakládám diskuzi pro snažilky roku 2023. Já jsem nyní 2DC, takže uvidíme jaké budeme mít štěstí příští rok. Snažíme se s manželem krátce, takže necháváme všemu volný průběh, ale ráda budu pročítat zkušenosti, pocity i rady ostatních.
Takže tfuj tfuj tfuj do roku 2023 ![]()
Ahoj ![]()
Rada se na pristi rok snazeni pridam. Jsem 11 dni po revizi, zamlkle tehotenstvi v 8tt. Dnes jsem byla na kontrole, mam pockat na 3 ms a pak na to mame vlitnout
Uz se nemuzu dockat ![]()
Uz mas nejake deti? ![]()
Drzim nam palce at se zadari co nejdriv a at je vse jak ma byt ![]()
Ahoj, jeee tak zamlklé těhotenství, to je mi líto. kamarádka si tím prošla 2× a na potřetí už se zadařilo a mají holčičku.
Mám už 9 leté děcko. A ty? Děkuji a taky přeji hodně štěstí. Určite se na nás brzy usměje ![]()
Ahojky, 20. ledna mě čeká první návštěva CARu. Tak jsem na jednu stranu zvědavá, co vlastně zjistí, na druhou stranu mám už teď děsný nervy.
@Suelika Ja doufam ze to bylo prvni a zaroven posledni ZT ![]()
To mas uz velkou slecnu
Ja mam 2,5 leteho kluka.
@9Paja3 Budu drzet palce ![]()
Hlavne at zjisti kde je problem a zadari se vam. ![]()
Ahoj holky,
snad mě také čeká šťastné těhotenství a dobré zprávy v roce 2023, tak doufám a přidávám se
.
Mám za sebou jedno ZT s revizí v červenci a jeden SP bez revize v listopadu.
Oběhala jsem si nějaká vyšetření, ale zatím mám výsledky v pořádku. Zrovna zítra jdu na konzultaci na imunologii tak uvidíme..
Dnes jsem 7DC, menstruace po ZT i SP přišla vždy v termínu. Tak alespoň něco funguje ![]()
Holky, máte některá aktuálnější zkušenosti s Pronatalem v ČB? Já už nervuju i z toho, jak budou vypadat v lednu silnice a jestli budu mít kde zaparkovat. ![]()
@Mikea Určitě už to teď bude v pořádku.
Já jsem děti za sebou hned nechtěla (asi bych to nedala
) a vyhovovalo nám to s jedním prckem, měli jsme jiné plány, ale teď se vše ustálilo a my si řekli, že druhý prcek by byl fajn ![]()
@9Paja3 Tu nervozitu znám. Takové to jak se těšíš, že vlastně dostaneš možná řešení a na druhou stranu nervy jak blázen
Ale zkušenosti s Pronatalem nemám. A jak dlouho se snažíte?
Cauky, klidně se sem taky přidám 🙂 zatím se vyloženě nesnažíme a dáváme tomu volný průběh ![]()
Ahoj, přidávám se k vám.
![]()
Pomalu se připravujeme na snažení, ale mám podezření na štítnou žlázu a do toho mě trápí vaginismus, takže uvidím jak mi vyjdou výsledky a jestli bude vůbec možné otěhotnět.
Nemá někdo podobnou zkušenost?
@TeeeT To sis teda taky uzila
Snad se pristi rok konecne zadari
![]()
@Suelika Snad ano, doufam v to ![]()
Tomu rozumim, nekdo chce hned po sobe a nekdo si nejaky ten rok pocka.
Aspon ti starsi bude pomahat a bude to tak nejak jednodussi ![]()
@Lykelix Zkusenost vubec nemam. Ale snad ti vyjdou vysledky dobre a pujde vse bez komplikaci ![]()
Ahoj holky, taky se přidám
jsem ted 2DC a zkoušíme zatím chvilku.. doma mám skoro 6ti letou slečnu, těší se na sourozence ![]()
Taky se pridam
Aktualne se uz snazime, ale moc neverim, ze to tento mesic vyjde
, takze od novyho roku…
@Suelika Se současným přítelem je to něco přes rok „intenzivního“ snažení. Ale vím, že je problém u mě. S ex jsem to teda nějak do hloubky neřešila, ale po dvou letech jsem se vybodla na antikoncepci, protože jsem stejně furt zapomínala. A po dalších čtyřech letech si „odskočil jinde“ a tam to bylo hned
Já to mám po mamce, ta se o mě snažila hromadu let. Byla na x operacích, tuny hormonů a pod. A nejlepší je, že doktor, díky kterýmu já vůbec existuju, je ten stejný, který vede ten Pronatal, kam se chystám. Takže to byla pro mě jasná volba.
@KraliceAlice my se Teda intenzivně nesnažíme, ale čekám zda to dostanu či ne. Nejhorší je že upřímně ani nevím kdy to mám dostat
ale taky si myslím, že spíš nic, že od nového roku se teprve začneme snažit