Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj chtěla jsem se zeptat zda bych mohla být těhotná poslední menstrulace začala 15.2 a 7.3 jsme měli sex a poprvé jsem se pokusili o miminko moc bych si přála aby to vyšlo ale nejsem si jistá protože jsem měla 3 dny po ovulaci když jsem to počítala co myslíte je tu šance? ![]()
@Nezname521 a jak sis tu ovulaci spocitala? Pokud jsi nikdy nesledovala svůj cyklus a nemáš ovulaci potvrzenou utz nebo měřením bazalni teploty, tak si ovulaci asi jen tak nevypocitas. Otehotnis ze sexu pred ovulaci, určitě ne po ovulaci natož 3 dny. Jakmile praskne folikul a uvolní se vajíčko, je schopné oplodnění 12-24h, déle ne. Doporučuji mít sex od skončení ms do další MS, tak plodné dny určitě trefite ![]()
Ahojte,
prosím o radu… jeví se Vám některý z ovu testů pozitivní? ![]()
Děkuji ![]()
@Anonymní píše:
Ahojte,
prosím o radu… jeví se Vám některý z ovu testů pozitivní?
Děkuji
Ani jeden. Čárka musí být stejně silná nebo silnější než kontrolní. ![]()
@Anonymní píše:
Ahojte,
prosím o radu… jeví se Vám některý z ovu testů pozitivní?
Děkuji
Bohužel ani jeden. LH ti během cyklu kolísá, proto je většinou aspoň slabá čárka celý cyklus. Pozitivní je když je testovací minimálně stejně silná než kontrolní. Mrkni na tenhle, ten už je skoro úplně pozitivní (nechytila jsem úplný vrchol).
Jinak co je to za testy? To trochu vypadá jako ovultest od GS, pokud to jsou ony, tak ty mají hrozně málo barviva. Lepší zkušenost mám s Livsane nebo Dr Max OT.
Pokud trochu umíš anglicky, doporučuji stáhnout aplikaci premom, testy si tam naskenuješ a ono ti je to porovná a vyhodnotí.
@Anonymní píše:
@Gracetheworld děkuji! Appku si stáhnu… jsou od Adiel-See now
S těmi zkušenost nemám, tak uvidíš jak ti budou nebo nebudou vyhovovat. S tou apkou je dobré vždy používat jednu značku v rámci jednoho cyklu, pak je to porovnání síly testu přesnější. Od jakého dne cyklu testuješ?
@Gracetheworld Od 10. DC…
no přijde mi, že nemají zrovna moc barviva… asi vyzkouším raději jiné.
Ale LF mám 13 dní, to už mám vypozorované z dřívějška ![]()
@Anonymní píše:
@Gracetheworld Od 10. DC…
no přijde mi, že nemají zrovna moc barviva… asi vyzkouším raději jiné.
Ale LF mám 13 dní, to už mám vypozorované z dřívějška
Vyzkoušej a uvidíš ![]()
Já třeba svoji LT zjistila až s testováním OT. Ovulaci na sobě totiž nepoznám, tak jsem neměla čeho se chytit.
Asi 2 cykly mi trvalo zjistit jak funguje moje tělo. Už vím že mi LH stoupne a klesne šíleně rychle, tak testuji každé odpoledne s tím, že když začne test tmavnout, tak přidám test dopoledne a když je i ten tmavší, tak testuji ještě po obědě
Kdybych netestovala takhle často, tak LH vrchol nezachytím.
Ahoj, holky dotaz, když jsem měla v úterý jasně červenou krev a potom to přešlo na hnědou, pak to že mě lezli velké kusy sražené hnědé krve a v pátek zase jasně červená a ta už zůstává, padají ze mě obrovské kusy sražené červené až černé krve. Od kdy by jste začali počítat menstruaci? Od toho úterka nebo až od pátku? Je to vůbec menstruace? 🫣 🫣 🫣 🤔 😄 So přijdu jak na jatkách 🤣 🫣
Ahoj.
Jestli můžu, tak se přidám k vám.
Už se někomu z Vás z prvních členů skupiny a zakladatelce podařilo?
Já jsem teď teoreticky 3tt2+2 čili test můžu zkusit příští týden. Ve čtvrtek jdu na roční preventivní prohlídku na gyndu, tak schválně zda by poznal že se schyluje k těhotenství nebo MS. Protože může už poznat sliznici. U dcery to už v 3 ty poznal u prvního jsem to až v 3 měsíci zjistila, no uvidíme zda se do konce roku zadaří.
Všem držím pěsti
![]()
Ahoj a co ty? Byly i velké bolesti, mohl to být potrat? Já si jedním prošla. Už je to v pohodě?
@Veju3 ahoj, myslím si že asi jo(biochemické),ale nejsem si jistá. U Dr jsem pak nebyla, myslím že jsem jich za tu dobu prodělala několik… Jinak dneska folikul 20mm na levo. Zítra máme mít styk. Jsme i objednaný do genetu na 25.10. Už je to 15 měsíců snažení…
Ale už to beru sportovně, jsem v pohodě ☺️