Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, které stě tehu neměla stě jako příznak velké krvácení dásní? Kdysi sem to někde četla, že je to jeden z příznaků.
@Anonymní píše: Více
Dásně mi jako takové nekrvácí, ale celkově citlivost zubů a dásní mám vždycky v těhotenství zvýšenou
a v obou předchozích těhotenstvích se mi začaly zuby hodně kazit (taky jsem šíleně moc zvracela, a Zubařka mi říkala, že to většinou souvisí s tím, že ty žaludeční šťávy jsou hodně agresivní na ty zuby- i když jsem si čistila zuby po každým zvracení..
) k zubařce jdu v únoru na plánovanou opravu plomby a v květnu na klasickou prohlídku, tak jsem zvědavá, jak to dopadne v tomto těhotenství ![]()
Krvácení dásní jsem měla, a to celkem velké, ale bylo to až někdy ve 2.- 3. trimestru… na začátku, jako první z příznaků těhotenství, rozhodně ne…
@tgg91 píše: Více
Pod to se mohu podepsat.
Měla jsem to stejně u obou těhotenství.
Krvácení dásní souvisí s větším oběhem krve a to opravdu na úplném začátku těhotenství není.
Krvácení dásní může souviset i na začátku těhotenství. Zvýšený estrogen a progesteron zvyšují prokrvení dásní. Ale pokud myslíš jako nějaky první příznaky tak to spíš asi ne. 🙂
@pantomima ahoj, pozor na to, ono může škodit právě i to čištění zubů po zvracení. Jak jsou na leptané, tak si pak člověk obrušuje tu naleptanou sklovinu. Nejlepší je vypláchnout jenom vodou, případné čištění odložit až třeba za 30 minut. Stejná doporučení jako po kyselém jídle prostě.
Hlavně bych zmínila, že krvácení z dásní se může zvýšit, ale rozhodně to není normální. Tím chci říct, že pokud dásně krvácí, je primárně nějaký problém, který těhotenství zvýrazní. Tak bych doporučovala to případně řešit 🙂
@pantomima píše: Více
Moje mamka neměla žádné nevolnosti a zuby se jí stejně strašně kazily, byla u zubařky každý týden
. Tak jenom dodám, že i bez zvracení se to může stát, dítě potřebuje hoooodně vápníku:).
@Primat17780 Proč si myslíš? Chodila jsem pravidelně k zubaři a žádný problém neshledal. Žádná začínajicí paradontoza, nic.
Porodila jsem a jako když utne.
Akorát mi doporučoval čistit víckrát denně velmi měkkým kartáčkem a používat ustní vodu proti krvácivosti. ![]()
Ale mně tekla i krev z nosu a to se mi v životě nestalo jenom vždy v těhotenství. ![]()
Jo a ani po jednom těhotenství jsem neměla kaz.
Příspěvek upraven 28.01.25 v 14:51
@Primat17780 myslím, že i proto se asi doporučuje návštěva zubaře před začátkem snažení. Mě to dlouho nedávalo smysl, proč k zubaři a pak mi to došlo
.
Holky děkuji za reakce, ale teď už je to stejně jedno, rozjíždí se ms
ale to krvácení budu muset vyřešit, teklo mi to snad že všech zubů ráno. A to až dnes. Jindy to takhle není, to max jeden zub.
To mě mrzí
držím palce, ať to vyjde hned příště! Jinak na to krvácení jsou dobré měkké kartáčky jak už tu bylo zmíněno. Mě pomohlo koupit si sonický
. To, že se to má pořádně drhnout je prý už dávno překonané, podle dentální hygienistky kde jsem byla ![]()
Zdravim, resily jste nektera vysoky testosteron(5), pripadne jak prosim? Nejedna se o me, takze vim akorat o vysokem testosteronu, hodne nepravidelne MS(spis zadna)a vaha kolem 100kg. Dekuji