Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak otázka je, jakou dietu máš na mysli.
Pokud jde o zdravé stravování, tak to jde dohromady velice dobře. Zdravým životním stylem si těžko můžeš uškodit ![]()
Naopak, znám ze svého okolí několik případů, které nemohly otěhotnět a pomohlo jim shodit nějaké to kilo (mluvím o těch, které měly nadváhu…).
Pokud ale mluvíš o nějaké na hlavu postavené drastické dietě, tak to asi ideální není…
Ahojky mě se asi nejvíc osvědčila Mačingová očistná kůra. Je to spíš takový detox na pročištění ale není to pro každého. Já už tohle stravování nedám zelenina co je v jídelníčku se mi obrací žaludkem. Radši jím pravidelněji a víc ovoce a zeleniny ![]()
No pomocí hormonů jsem nabrala 5 kilo a nějak se v nich necítím, ráda bych je dolu, ale ne za cenu, že by to mělo nějak omezit další snažení. ![]()
@Pherenike tak drastická dieta není vhodná pro nikoho natož pro někoho kdo se snaží o miminko
@Anonymní píše:
@dalmatiNo pomocí hormonů jsem nabrala 5 kilo a nějak se v nich necítím, ráda bych je dolu, ale ne za cenu, že by to mělo nějak omezit další snažení.
Tak pokud jde o 5kg, bude asi fakt stačit jen úprava jídelníčku. Vynechat sladké, smažené, přidat zeleninu…
Jako je fakt, že 5kg se někdy hubne hůř než 20kg
Každopádně zavedením zdravého jídla určitě snažení nijak neohrozíš ![]()
@kacenka8 píše:
@Pherenike tak drastická dieta není vhodná pro nikoho natož pro někoho kdo se snaží o miminko
Jo to samozřejmě ![]()
Tak asi spíš se přenastavit na zdravou stravu - zeleninu 3 porce, ovoce 2 porce, hlídat si, abys přijímala bílkoviny (nejen bílé maso, ale i červené, důležité je železo).
Hubnoucí kůry se se snažením spíš melou. Tchýně při jedné takové kůře potratila…
Já třeba můžu doporučit knížky od Havlíčka, ty jsou (aspoň pro mě) ideální ![]()
Je tam spousta inspirací, sestavené jídelníčky na každý den…super ![]()
Konkrétně tahle se mi asi líbí nejvíc:
http://www.levneucebnice.cz/…-na-120-dni/?…
V té jsou právě rozepsaná jídla na každý den, příprava je vždycky rychlá…
Jo, tak to bude asi trochu oříšek
Já jsem typický masožrout, takže to ti asi moc neporadím ![]()
Ale vím, že kolegyně taky maso nejí. Nebo teda jí, ale minimálně a nahrazuje to většinou nějakým tofu ![]()
Pak ještě vím, že někdo jí tempeh, šmaknoun atd., ale to jsem nikdy v puse neměla ![]()
Držím dietu snad pořád i když všichni říkají, že to nepotřebuji, ale spokojenosti sama s sebou jsem dosáhla před a v době početí+první měsíce těhotenství. Tu dobu jsem zhubla do krásné požadované velikosti xs-nevydržela mi ale moc dlouho a narostlo mi pořádný bříško
![]()
třeba mimčo přišlo i kvůli tomu že jsem byla spokojená po všech stránkách ![]()
Jde toto vůbec dohromady? Máte někdo tip na vhodnou dietku?