Snažení a nemoc u muže

3
17.7.24 14:06

Snažení a nemoc u muže

Zdravím, chtěli bychom zahájit snažení o druhé dítko. Muž je aktuálně nemocný, měl dva dny vysoké teploty (až 39st), bere antibiotika. Přemýšlím, zda a případně na jak dlouho snažení odsunout. Na internetu jsem našla jen informaci, že horečka snižuje množství spermií. To by problém být neměl, spíš bych nerada šla naproti nějakému potratu nebo postižení plodu. Tak se zkouším zeptat zde, zda někdo neřešil něco podobného, nebo případně problematice rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11810
17.7.24 14:26

Na plodů by se tohle neprojevilo…spíš by se nezadarilo protože bude méně těch spermií…problém je jen u některých infekci a to ve chvíli pokud se jimi nakazí již těhotná matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
17.7.24 14:37

Tak snad necháš v první řadě muže vyležet, nebo ses na něj se „snažením“ snažila vrhnout, když má čtyřicítky horečky? Ať se dá dokupy a pak normálně souložte, jak budete mít chuť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.7.24 14:49

Vrhnout se na nemocného muže by mě opravdu nenapadlo :D také je mi jasné, že spermie teď budou beztak dost zdecimované, že se nezadaří hned. Měla jsem zkratka na mysli, zda je bezpečné se snažením začít bez většího prodleni, samozřejmě po uzdravení muže. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24788
17.7.24 14:56

;) já bych ho pár dní nechala v klidu vykurýrovat..
maximálně se to nepodaří tenhle cyklus, jestli máš zrovna ovulaci.. tak se podaří jindy, no..
s horečkou a atb by to stejně stálo za „zdrávas“ 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21548
17.7.24 15:23

Hele, a nechcete si místo vědeckého přístupu a sledování vhodné doby jen tak obyčejně užívat sex a uvidíte, co z toho bude? Vědecky bych na to šla až tak za půl roku. Podle mě to zbytečně hrotíš. Pokud teda u některého z vás pro to nejsou nějaké zdravotní důvody, které by bránily přirozenému početí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
17.7.24 15:36

Odložila bych snažení alespoň o 2-3 týdny, aby se muž plně zotavil a jeho tělo se dostalo do normálu po užívání antibiotik a horečce. Horečka může dočasně ovlivnit kvalitu spermií, takže je lepší počkat, než se jeho zdraví stabilizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí