Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, musím se trochu vypovídat. Skoro 10 měs. se snažíme o druhé mimi, ale bez výsledku. Měřením BT jsem zjistila, že nemám ovulaci. Chodila jsem k dr. od 11 DC do 19DC na utz:
Vaječníky si prostě dělají co chtějí, dal mi Duphaston na spravení cyklu pouze na 2 měs. Pak mám přijít na utz na kontrolu ovu.
To se tak brzo cyklus upraví? Máte to některá podobně? Co můžu čekat dál, vyšetření, léky … Díky.
Ahoj ,teda měla jsem to stejně ,snažily jsme se 5 měsíce a nic tak jsem šla k dr. a neměla jsem žádnou ovulaci tak my taky nasadil nějaké prášky už si nepamatuju název ,ale byly na upravení ovulace ,ale teda zabraly za měsíc .Já jich měla předepsané na 6 měsíců .A mám švagrovou a ta měla to samý akorát se snažily o první a dostala ty samé prášky a ovulace se jí upravila po roce a 4 měsíce a dr. s ní teda nic moc nedělal jenom častější prohlídka a ULZ.,měli jsme každá jiného dr. .Tak teď je těhu
,tak nevím jak bych ti poradila u každé je to asi jinak ,záleží asi jak ta žena je stavěná,moc jsem ti asi nepomohla.Tak ti přeji hodně zdaru a brzké těhu
,
ahoj, duphaston je len progesteron, urcite Ti neprivodi ovulaciu ![]()
robil Ti doktor HP? mal by hladat pricinu, duphastonom vobec nic nevyriesi, len Ti umelo navodi 28 dnovy cyklus- anovulacny.
HP mi nedělal, prý by z toho nic nepoznal. Stačilo mu, že nemám ovu a před MS asi 5 dní špiním.
hmm, tak to je smutne, ze by z toho nic nepoznal
tak naco studoval medicinu, ked z HP nic nespozna? ![]()
no, skoda sa k tomu vyjadrovat. ale zo skusenosti viem, ze ked budes brat duphaston pred ovulaciou je pravdepodobne, ze Ti ju zablokuje ![]()
ale mozno budes patrit medzi vynimky a ovulaciu dostanes. vsak ked merias BT tak to hned uvidis ![]()
Mám to brát od 19 DC do 26 DC, 18 DC jsem měla mít teoreticky ovu podle utz, ale byla z toho cysta.
Po těch 2 měs se prý uvidí a pak mě pošle na specializované pracoviště.
Ahojky! Já musím souhlasit se Soldi, myslím, že Duphaston ti ovulaci nevyvolá. Já jej takto brala rok a půl, protože jsem neměla vůbec MS a mé Dr. se se mnou nic moc dělat nechtělo. Pak jsem Dr. změnila, udělal mi HP, zjistil anovulaci a nasadil Clostilbegyt(ten nabuzuje vaječníky) a ovulace se dostavila. 3.měsíc jeho užívání při nejnižších dávkách se nám zadařilo!
Držím pěsti, ať se to u vás co nejdřív vyřeší a můžeš těhulkovat!
Já vlastně ani pořádně nevím, co mi to má spravit. Jen mi řekl, že mi dá léky, aby se mi už netvořily z folikulů cysty. Snad pak na tom special. prac. budou lepší doktoři.
Fula píše:
Ahoj holky, musím se trochu vypovídat. Skoro 10 měs. se snažíme o druhé mimi, ale bez výsledku. Měřením BT jsem zjistila, že nemám ovulaci. Chodila jsem k dr. od 11 DC do 19DC na utz:
- vpravo folikul 16 mm, splaskl
- vlevo folikul, splaskl
- vpravo folikul před prasknutím, cysta
Vaječníky si prostě dělají co chtějí, dal mi Duphaston na spravení cyklu pouze na 2 měs. Pak mám přijít na utz na kontrolu ovu.
To se tak brzo cyklus upraví? Máte to některá podobně? Co můžu čekat dál, vyšetření, léky … Díky.
Ahoj jsem na tom trošku podobně…taky se u mě přišlo na anovulaci,při poslední kotrole jsem neměla sliznici,ovu neproběhla,folíky scvrklé a na jednom vaječníku cystička......utroš beru už od vyszení antiko…cca na jeden jsem ho vysadila,chtěli jsme vyzkoušet bylinky…respektive jen bylinky…bez úspěchu a na poslední kontrole na gyndě jsem od dr k utrogestanu vyfásla clostilbegyt.....a nyní čekáme na testování
a k utrogestanu či duphastonu,pokud jej nasadíš před ovu může bloknout ovu! Radím měřit bt nebo provádt ovu testy.A nasadit duphaston až po ovu
jája428 píše:
ja teda nevím , ale tady v poradně z 20.1.2010 se na to nekdo ptal a odpověď byla, že tento lék ovulaci nebrani a brat se muzu tedy i před ocekavanou ovulkou
no, teoreticky to tak moze byt, ale prakticky je to hlupost.
ked si to vezmes logicky. duphaston je progesteron. telo vylucuje progesteron po ovulacii, cize ked telu das progesteron pred ovulaciou, tak si telo bude mysliet, ze uz je po ovulacii ![]()
neplati to na 100%, ale velmi casto duphaston tu ovulaciu skutocne zabrzdi.
Hvězdička - já jsem měla všechno nachystané na ovu, folík byl těsně před prasknutím, sliznice nachystaná a pak cysta. Tak mě to zklamalo.
soldi píše:jája428 píše:
ja teda nevím , ale tady v poradně z 20.1.2010 se na to nekdo ptal a odpověď byla, že tento lék ovulaci nebrani a brat se muzu tedy i před ocekavanou ovulkouno, teoreticky to tak moze byt, ale prakticky je to hlupost.
ked si to vezmes logicky. duphaston je progesteron. telo vylucuje progesteron po ovulacii, cize ked telu das progesteron pred ovulaciou, tak si telo bude mysliet, ze uz je po ovulacii
neplati to na 100%, ale velmi casto duphaston tu ovulaciu skutocne zabrzdi.
Naprosto s tebou souhlasím Soldi!
Ahoj holky, taky mám předepsaný duphaston, ale co nechápu je, že ho mám brát od 11 DC - 25 DC. Přitom ovulku mám cca 13 DC. A taky, co ho beru, měla jsem 2× anovulačnícyklus . Jen jednou ovulace byla, ale to poté, co jsem ho vzala až později (13DC). Tak nerozumím, proč mi jej doktor nasadil tak brzy. Když jsem se ho ptala, jestli nemůže zabránit ovulaci, tak říkal, že ne. Že naopak.
Co si myslíte?
Ahoj holky.
Tak jsem z toho Duphastonu taky jelen. Snažíme se o mimi, jsem půl roku po samovolném potratu a cyklus se mi stále prodlužoval až na 38 dní. Tak mi dr. taky nasadil Duphaston, beru ho teď první měsíc 15 - 25DC a podle bazální teploty u mě ovulace neproběhla!To mě tedy zklamalo, mám ho brát dva měsíce a třetí měsíc mám přijít na ultrzvuk o ovulaci. Pak až dr. nasdí Colstík, jak slíbil. To mě teda mrzí, jestli se ovulace zastaví, tak mě to v těhulkování jen brzdí. No co už jsem se na radu lékaře dala, tak to budu muset dotáhnout do konce a těšit se na clostík, který snad přinese toužebný výsledek!!!
Předtím jsem navštěvovala léčitelku a ta dokázala zprůchodnit mé neprůchodné vejcovody (podle laproskopie). Doktoři mi totiž určili že jsem neplodná!!! Léčitelka je samozřejmě proti práškům a hormonům, dost dlouho mě od nich čistila. Tak teď nevím, jestli jsem udělala dobře, že jsem se dr. zase svěřila do rukou. Dám jím tede ještě šanci a když se nezadaří vrátím se k léčitelce, i když je to poměrně drahá pomoc.
Všem přeji hodně štěstí, ať se brzy zadaří!!!