Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vy, co testujete ovulaci, resite tu značky a nemáte nějaká doporučení? Ještě jsem je nepoužívala 😁 ♥️
Ahooj, vsechny zdravim, my se zaciname snazit, ted prvni mesic, jsem 2dpo, mam doma 1,5 roku starou holcicku. Tak snad to brzo nam vsem klapne, drzim nam palce
![]()
@Kerolajn17892 tak to jsme na tom podobně. Skoro 1,5aR syn a též se začínáme snažit ♥️ teď mi bude končit druhá ms po porodu a naštěstí mám cyklus zatím krátký 😁 😁
@AdeAda @Kerolajn17892 já má doma skoro rok a půl starého syna a také se teď snažíme první měsíc jsem dnes 5dpo ❤️ snad se zadari co nejdřív aby to byli dva malý parťáci 🥹 ❤️
@Janča207 @Kerolajn17892 a testujete ovulaci testy nebo merite teplotu či jinak? ☺️ Já zatím nic, ale asi bude potřeba to pri kojení otestovat, jestli je dřív či později, přeci jen ty hormony to vše nabourají 😁 😁
@AdeAda js zatím taky nic. Já teda dostala Ms hned když malymu bylo 6 měsíců a od ty doby mám zatím pravidelne ovu asi 19DC.. poprvé v životě jsem poznala ze mám ovu až pravé po porodu..(jednou na začátku byla 21dc a pak jednou 17dc jinak vždy asi 19DC pokud poznám příznaky ) 🤷🏻♀️ 😁 tak jsem na to spoléhali i tento měsíc snažení 🤣 tak uvidíme… ale je pravda ze také stále kojim.. tak kdo vi jak to vlastně je 🫣 😁
Ahoj, my se snažíme 8 měsíců. Menstruaci mám mit z 7 dni.. snad nedorazí, žádné příznaky necítím kromě pichani v podbrisku, to mám každý měsíc..
Držím palce všem
@AdeAda ja teda jednou testovala a sedelo to.. ale jsem po cisari a co mam zpet cyklus, tak ovulaci spolehlive poznam, hrozne me teda boli bricho 😃 tak snad je to opravdu ono, ale podle kalendare, co mam v mobilu mi vzdy vychazi ovulace.. no nechci to zatim nejak vic hrotit a snad se to povede. Jinak bazalni teplotu jsem nikdy nemerila, ani poradne nevim, jak na to.. 😃 🧐 ja si vzdy myslela, ze kojeni je takova antikoncepce😃 nemelo by to teda hormonalne treba nekak branit v poceti?😱
@Kerolajn17892 dokud jsem nemela ms, tak jsem to neresila, ale ovulace byt mohla. Kanaradka tak otehotnela bez ms 😁
@Kerolajn17892 moje kamarádka otěhotněla 3 měsíce po císaři.. protože si myslela ze když kojí tak otěhotnět nemůže 🫣 🤣 určitě to není pravda.. když má žena zpět cyklus tak není problém. Moje gyndařka vi ze stále kojim a také jsem po císaři a už mi odsouhlasila ze se můžeme snažit 😁 ❤️
Ahoj holky, tak já se zase přidávám. Jsem po potratu, první měsíc jsem měla úplně normálně ovu (krásně pozitivní ovulační test), ale teď mám nějaký rozhozený cyklus. Před potratem jsme mívala ovu cca 16 dpo, tenhle měsíc jsem byla 15 dpo na ultrazvuku a říkala, že tam nevidí žádný dominantní folikul a že buď ovu už byla nebo anovulační. a dnes jsem 20 dc a začíná mě bolet břicho jak před ms. Už mě to fakt nebaví, snažíme se jinak cca rok. Poslala jsem si žádost o vyšetření v gennetu, tak už se těším na termín. Jinak teď beru druhý měsíc gynex, myslíte, že je možné, že ten mi ovulaci posunul?
Ahoj holky,
s manželem se snažíme od listopadu o druhé miminko. V červnu jsem měla poprvé ovulaci, v červenci další, akorát teď už začnu brát clostil, protože mám PCOS, tak snad se už brzy dočkáme.
Má někdo také PCOS?
@dendis01 Já jsem vysadila loni v březnu asi po 10 letech, občas jsem si udělala ovu test, abych jen tak věděla, jak na tom jsem, jinak žádný měření, ani lovení duchů na těhu tetech neproběhlo
No každopádně jelikož se nám víc jak rok nedařilo, začátkem července jsem byla u doktorky na konzultaci, co bude dál. Už jsem prostě byla smířená s tím, že nám to asi úplně bez pomoci nepůjde. Nakonec v červenci MS nedorazila a já po týdenním zpoždění našla dvě čárky
Takže za mě nejlepší rada nemyslet na to, fungovat dál, jako do těď, nijak se neomezovat a užívat si. Jinak tedy jsem ještě před vysazením antikoncepce začala brát kyselinu listovou, toť vše ![]()