Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.. ![]()
Polovina měsíce za námi a polovina před námi, takže holky, kdo se rozhodl snažit taky teď v září?? Nebo zkouší opakovaně a třeba zrovna tento měsíc to vyjde ✊
Doufám, že vás bude co nejvíce ❤️
@Anikaa02 jj, o tobě vím z jiné diskuze 😁 Tak třeba zrovna u tebe to klapne… Já zrovna přemýšlím co bych si měla objednat, aby pomohlo 😁 Beru jen listovku, tak přemýšlím nad kontryhelem a grepem, protože hleny nula nula nic… Ale appka mi třeba doteď nevyznačila ovulaci ( pozitivní OT minulou sobotu)…
Ahoj, my se snažíme teď od září, máme už dvouletého syna a za sebou jedno zamlklé těhotenství a revizi na jaře. Tak snad to tentokrát vyjde. 🙏
Ahojky, my se začali snažit před 3 měsíci. Přítel je diabetik, píchá si třikrát denně inzulín, tak mám obavy, že to asi nepůjde lehce. Mám už syna, ale s jiným mužem.
Můj současný přítel zatím dítě nemá a semnou se snaží poprvé.
MS očekávám tuto neděli. Tak uvidíme. Už by se mohlo zadařit. Přítel má na konci září narozeniny a byl by to úžasný dárek ![]()
@lenik22 manžel má narozeniny na začátku října+ máme výročí svatby, tak jsem si tak říkala, že by to bylo super překvápko… To byly tedy ideály, tak si říkám, že třeba by mi to stačilo na Vánoce… MS očekávám cca za týden ( mám cykly 28-35 dnů), náš společný syn bude mít v prosinci 3 roky, tak bychom mu rádi pořídili sourozence, snažení tedy kolem ovulace probíhá už cca 5-6 měsíců, ale zatím tedy nic ale i syn se zadařil až za 1,5 roku ( manžel měl špatné výsledky spermiogramu+ já stres z okolí)
@Kr202248 věřím, že se tento měsíc, popřípadě nějaký další zadaří
a bude zdárný konec ❤️ ❤️
@Verule.Berule
Já s prvním otěhotněním vůbec neměla problém. Povedlo se hned druhý měsíc po vysazení HA. Teď už jsem před příchodem MŠ značně nervózní. Já totiž vůbec netuším, kdy mám ovulaci. Myslela jsem si, že by mi to měla říct doktorka na gynekologii, ale řekla mi jen, ať si dojdem na testy plodnosti ![]()
To se snažíme necelý půlrok a už jsem z toho nesvá ![]()
@lenik22 mi tehdy gynekoložka řekla, že když to nepůjde rok, tak se udělají testy: u mě hormonální profil z krve ( cca 3DC) a manžel dostal žádanku na spermiogram… Jenže teď cítím, že něco je blbě i u mě… Zatím to tedy neřeším s gynekoložkou, ale asi budu muset
@Verule.Berule snad ano, doufám v to, potrat nechci už nikdy zažít znovu 😓
@Kr202248 já naštěstí nemám s potratem zkušenost, ale s kamarádkou jsme měli termín od sebe cca měsíc a ve 13TT musela na revizi, přestalo bít
, a já si říkala, že raději neotěhotnět hned (vždy se jim zadařilo napoprvé 3 těhotenství- ZT, zdravý syn, revize) než tohle prožít ![]()
@Verule.Berule píše: Více
Ahoj, my se snažíme 5 měsíců a zatím nic. V září bud ovulace kolem 24. tak uvidíme ![]()
@Verule.Berule nám se také podařilo vždy téměř napoprvé. Uvidíme jak to bude teď po té revizi.
Je to opravdu nepříjemná zkušenost.