Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já se ani u jednoho mimi neřídila ovulací a nechala vše na náhodě, člověk je pak víc uvolněný a on ten stres taky může mít vliv.. prostě pohoda a ono to někdy vyjde.. vždyť jste oba mladí, miminko si najde cestu až bude chtít ![]()
Příspěvek upraven 16.04.24 v 10:06
Jak to čtu, připadá mi, že tě to téma otěhotnění pěkně semlelo. Vždy, když se tlačí moc na pilu, tak se těžko řeže.
Co takhle přestat řešit početí z nějakého vědeckého hlediska, ale zastavit se, vydechnout a prostě to zkoušet, jako člověk. Přirozeně..
Totiž stres ti k tomu moc nepomůže.
A co znamená pár měsíců?
Na gyndě máme tabuli s informacemi, kde je napsáno, že každý měsíc na početí je šance u zdravého páru 9% a průměrná doba zdravého páru k oplodnění je 8 měsíců ![]()
To mě vždycky uklidňuje.
Ono hodně lidí řekne: nám se zadařilo hned, ale těm, co se zadařilo až po roce to málo kdy řeknou.
Pokud jste zdraví (zdravé spermie, zdravé vajíčko, dostatečně vysoká sliznice), tak prostě stačí jeden sex 1-2 dny před ovulací….
Jejda buď ráda, že chvíli nemusíš řešit antikoncepci ani ti nikdo nonstop neřve u nohy. Prostě si užívejte partnerského života a jestli otěhotníš teď nebo za měsíc je přece úplně jedno. Nehroť to tak. Vždyť to musí i partnera odrazovat, ne? Pak se už navždycky budeš bát dalšího otěhotnění, budeš skákat kolem rodiny, tak proč si tuhle svobodnou dobu kazit? ![]()
Hele, mě nevyšel nikdy žádnej ovulační test. Akorad jsem za to utratila spoustu peněz. Mám i mikroskop. Ten mi vyšel jednou. Pak jsem se na to… TO… Hodila se do klidu a nechala to na náhodě. Ty spermie dokážou pár dní vyčkat. Ovulace se často (asi) dělají co chtějí. Pak se tu stou příspěvky i mladších plodech a všichni jsou z toho úplně hin. Asi(taky jsem měla mladší plod. Nijak mě to nerozhazelo).
Buď v klidu a moc se tím nezaobirej!
Ovulační testy neovládám, doporučuji naučit se měřit teplotu. Z toho vážně vyčteš vše..
A ano, snažili jste se dost, někdy je člověk prostě mrtvý, nestresuj se ![]()
Tak hlavně se neplodnost ve vašem věku řeší až po 2letech pravidelného sexu…netestuje se, souložte Ob den a ono to vyjde ![]()
Vážně se uklidni. Vždyť ty šílíš mnohem víc než já po více než 5 letech marných snah (začali jsme v mých čerstvých 24 letech). Nám se teda po těch více než 5 letech zadařilo, když jsem měla pozitivní ovulační test a řekla jsem to partnerovi. Ale fakt jsem ho s tímhle neotravovala xkrát během pár dnů okolo ovulace (to už by nejspíš nebyl mým partnerem). Za celou tu dobu jsem mu to řekla možná tak 3krát.
Prostě si užívejte a kdyby to nešlo rok, tak zajděte do CAR.
@Janča6 nevim, co mate tedy za partnera, ale ten muj to resi tech par dni v mesici stejne jako ja, chceme to miminko oba uplne stejne ![]()
@Anonymní píše: Více
No ale jak teda dlouho už se teda snažíte? I když se trefíš do ovulace a vše, stejně je jen asi 20% že se to povede
po pár měsících jít na spermio je hloupost
@prejeta_zaba ja to ted nemyslim vubec spatne, ale proc tu maji vsichni predsudky, ze chlapy reseni otehotneni obtezuje? ten muj to miminko chce uplne stejne jako ja, sam se me pta, kdy mi vychazi plodne dny a o vsem spolu mluvime a tech par dni v mesici to proste spolu resime… a jak vidim, tak si ho budu vazit jeste mnohem vic (ikdyz uz to snad vic ani nejde)
samozrejme ale mate vsichni pravdu, ze je lepsi na to nemyslet a nechat tomu volny prubeh, s tim souhlasim, jenze my se na to tak moc tesime, ze to stejne moc nejde, ikdyz si vzdycky rikame, ze na nejaky ovulacni testy a blbosti se dalsi mesic vykasleme…
@pikola pul roku… ale nestresuju tu, ze to jeste nevyslo, vim, ze mame jeste cas, jen me zajimalo, jak to funguje, jestli mnozstvi sexu zvysuje sanci apod. ![]()
@Anonymní píše: Více
Také dítě chtěl. A moc. Šel se mnou na potřebná vyšetření atd. A sex jsem si užívali často, ale ne kvůli ovulaci. Kdybych mu pořád vykládala, že mám pozitivní test, tak teda fakt nevím, jak dlouho by ho to bavilo.
Ten tvůj teď taky šílí z jednoho neuskutečněného sexu?
Příspěvek upraven 16.04.24 v 11:20
Ahoj holky
). Ted z toho mam ale vycitky. Vim, ze si spermie pockaji na vajicko i vice dni, ale v pripade, ze by nam to neslo, protoze by spermie nebyly dost kvalitni (to jeste nevime, spermio mame v planu, kdyby to ted nevyslo), nezvysily bychom tu sanci jeste vcerejskem vecer/dnes rano? Nebo to tak proste nefunguje? Nebo ovulace probehla teda opravdu vcera a tim, ze byl sex vcera rano, tak jsme pro to udelat vic uz nemohli, protoze test byl vcera uz negativni? Cetla jsem, ze po ovulaci je 24 hodin na oplodneni vajicka, kdyby byly spermie ale mene kvalitni, tak kdyby byla ovulace az treba dnes, tak by nevydrzely? Omlouvam se za mozne hloupe dotazy, proste jen chceme vedet, ze jsme pro to udelali opravdu vse… dekuju!!! 
Jdu sem spis pro takove uklidneni a zjisteni, jak to vlastne funguje.
Ja (25) s pritelem (26) se uz par mesicu snazime o miminko. Tento mesic jsem poctive testovala ovulaci, carka byla stejne silna jako kontrolni v sobotu a silnejsi nez kontrolni v nedeli. Podle bolesti v zadech a bricha bych rekla, ze ovulace probihala vcera (v pondeli), test byl zvyseny, ale ne uz pozitivni. Sex byl od patku kazdy den vecer, vcera rano naposledy. Chteli jsme to pojistit jeste vcera vecer, ale byli jsme uplne ko a nebyla vubec chut, tak jsme si rekli, ze jeste dnes rano, ale take nic nebylo, protoze jsme zaspali (asi pocasi