Špinění mimo MS a test negativní

30
16.4.24 05:18

Špinění mimo MS a test negativní

Ahoj, jsem tu nová. Ráda bych se zeptala, zda nemáte zkušenosti se špiněním mimo MS. Menstruace mi má přijít za týden a už tři dny tak divně špiním. Krvácím hrozně málo, takřka vůbec a nic se nemění. Četla jsem, že se může jednat o implantační krvácení nebo i o hormonální nerovnováhu. Test jsem si dělala a mám negativní výsledek.

Prosim, mate s tím některá zkušenost? Mohlo by se jednat o těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2290
16.4.24 06:38
@Agness1109 píše: Více

Pokud vyloučíte těhotenství, momentální stresové situace, antibiotika či jiný vysloveně gynekologický problém, mohlo by se jednat o hormonální nerovnováhu, ta by vám činila dlouhodobé problémy třeba s cyklem problematickou a třeba i nepravidelnou MS, špinění, bolesti prsou před MS… Jinak než testem na hladiny hormonů to však fakticky nezjistíte. Hormonální nerovnováha způsobuje v současné době více jak 80% všech ženských problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
16.4.24 06:43

@LadaSva děkuji. Vůbec jsem nevěděla, že existuje takový test. Zkusím a uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2290
16.4.24 07:01

@Agness1109 Test můžete přes gynekologa, do laboratoře na krevní test jako samoplátce a pak ještě je možné nechat si udělat test ze slin, ten je údajně přesnější. Testy jsou nejlépe udělat dva, jeden okolo 2-5DC na estradiol a progesteron a druhý okolo 22DC, alespoň na progesteron. To je proto, že se během cyklu hladiny hormonů mění a tyto změny jsou velice důležité viz přiložený graf. U prvního testu byste měla mít poměr estradiol/progesteron alespoň 1/100 raději více - pozor, u jednotlivých hormonů jsou jiné jednotky, a u druhého testu by měl být progesteron alespoň 15× víc jak v prvním testu. Případné referenční hodnoty hormonů u testů z krve najdete třeba zde https://is.muni.cz/…al.vzdel.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.4.24 22:47

Zdravím dámy… Chci se zeptat, měla jsem normální ms jako každý měsíc ( cykly mam 27- 28 dní ) pak ovu potvrzenou od Dr což bylo 14dc nebo 15 dc, a pak jsem 18 DC začla krvácet trvalo to asi 3 dny a pak dva dny jen špinění… Před 4 dny měla přijít ms ale nedostavila se TT negativní… Nevím co si o tom myslet…? 🤷 🤔Někdy se mi nic takového nestalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí